flyhjaelp-logo-2.png

Rejseforsikring – Hvordan bliver du bedst dækket?

November 2019

seneste indlæg

Skal du rejse i sommerferien? Læs om dine flyrettigheder her

June 2024

Rejseforsikring – Hvordan bliver du bedst dækket?

Hvad gør du, for at du også kan give hovedet ferie, når du ligger på stranden og prøver at slappe af?

Den rigtige rejseforsikring har både stor betydning for, hvordan du er stillet i uheldige situationer, men hjælper dig også med at få sindsro, fra bekymringer og stress på din rejse.

Det er svært at finde rejseforsikringen med den bedste dækning

En god ferie formår at give dig et afbræk fra din dagligdag. Det kan opnås på forskellige måder. En afslappende ferie ved poolen langt væk fra de lokale omgivelser eller en spændende oplevelsesferie til Australiens ødemark, er bare to måder at få sit afbræk på. Fælles for langt de fleste ferier er, at man som rejsende, kommer på udebane i nye situationer og friske omgivelser.

Dette kan give det afbræk, som man søger, ved sin ferie, men det kan også give anledning til en masse stress og bekymring. Mange rejsende fokuserer meget på den fysiske del af ferien, med at komme til stranden eller ud at opleve naturen og glemmer at give hovedet ferie. Så den kører stadig med de samme bekymringer og samme stress som hjemme i dagligdagen.

 

Her kan en god rejseforsikring gøre en stor forskel. Ifølge danskrejseforsikring.dk får hver 10. dansker stor glæde af deres rejseforsikring.

 

Rejseforsikring går side om side med dine rettigheder

Hos Flyhjælp hjælper vi udelukkende, med at håndhæve de rettigheder du som flyrejsende har.

Du kan læse nærmere om, hvad du selv kan gøre, for at sikre dine rettigheder i vores guide.

 

Disse rettigheder er helt gratis, men giver dig en begrænset dækning og kan ikke forhandles eller tilpasses. Til gengæld, skal du ikke tage initiativ til noget, for at få din retmæssige dækning – Du er bare dækket.

 

For at få en bredere dækning, kan du med fordel supplere dine eksisterende rettigheder, med en rejseforsikring. Når du køber en rejseforsikring, skal du sørge for at holde tungen lige i munden og tage visse forholdsregler. Vores bedste råd, er at købe din rejseforsikring, hos nogen der er eksperter i forsikringer og ikke dem der sælger dig rejsen.

Der er stor forskel på værdien, i den rejseforsikring som du indhenter hos flyselskaberne/rejsebureauerne og rejseforsikringen hos en ekspert på området. Flyhjælp anbefaler i høj grad at du køber rejseforsikring hos en forsikringsudbyder der er ekspert i netop rejseforsikringer og lader flyselskaberne og rejsebureauerne koncentrere sig om resten af rejsen.

 

Herunder kan en figur ses, der viser forskelle på en god og en dårlig dækning:

Guide: sådan får du den rejseforsikringen med den bedste dækning

En god rejseforsikring, er en rejseforsikring, der tager højde for dine lovmæssige rettigheder, og ikke prøver at, sælge dig dine eksisterende rettigheder. I figuren ses, hvordan man kan bruge sine nuværende rettigheder til, at bygge ovenpå med rejseforsikring og få en bedre effektiv dækning.

 

Du skal også huske, at EU-forordningen, EU-261/04, kun gælder for flyrejser. En rejseforsikring derimod, gælder meget bredere og er overordnet uafhængig af, om du flyver, sejler eller kører og dækker derudover hele vejen igennem rejsen.

Med disse tips og tricks, kommer du et skridt tættere på ferien, hvor du kan få total sindsro.

 

Du kan læse mere om dine rettigheder, hvis flyselskabet skaber problemer i lufthavnen, ved at klikke her. Husk at du kan have ret til kompensation, ved bare 3 timers forsinkelse. Hvis du har yderligere spørgsmål, kan du kontakte os på mail: [email protected].

Af Melik Karatas