flyhjaelp-logo-2.png

Rettigheder ved overbookning

Er du blevet nægtet boarding? Læs om din ret til erstatning her

Hvis du er blevet nægtet boarding, fordi flyet var overbooket, kan du have ret til op mod 4.500 kr. i kompensation.

 

Hvorfor bliver man nægtet boarding?

For at maksimere indtjeningen sælger flyselskaberne ofte flere billetter, end der er pladser på flyet. De kalkulerer med, at der ved en almindelig flyafgang er enkelte passagerer, der ikke dukker op på grund af fx sygdom, trafikproblemer osv. Men det sker selvfølgelig også, at alle passagerer dukker op, og så er flyselskabet nødt til at nægte passagerer at komme med på flyet.

Det kan være meget frustrerende at blive nægtet adgang til et fly, når du står med en gyldig billet i hånden. Heldigvis er antallet af overbookinger faldet betydeligt i takt med, at EU-forordningen skærpede reglerne over for flyselskaberne, men det sker stadig, at passagerer afvises mod deres vilje, og i de tilfælde kan du være berettiget til kompensation.

Det er vigtigt at bemærke, at hvis passageren har udgjort en betydelig sikkerhedsrisiko for flyvningens gennemførelse, har flyselskabet ret til at nægte personen at komme med flyet. I de situationer er flyselskabet fritaget for at udbetale kompensation.

 

Din ret til kompensation ved overbooking

Hvis du er blevet nægtet boarding, anbefaler vi, at du søger professionel assistance til at indhente din økonomiske kompensation, medmindre du selv vil tage den juridiske kamp mod flyselskabet, som desværre ofte afviser krav fra privatpersoner. Hvis du vil se, hvor meget du er berettiget til, kan du indtaste dine rejsedetaljer i vores kompensationsberegner, som du finder her, eller nederst på siden for at se, om du kan være berettiget til kompensation.

Selvom reglerne er forholdsvis klare, vil flyselskaberne ofte være tilbageholdende med at udbetale kompensation, og det kan være svært at få det beløb, du har krav på. Der er flere eksempler på, at flyselskabet tilbyder at betale din kompensation på en voucher (gavekort), selvom du har ret til at få din kompensation udbetalt i kontakter.

 

Hvordan søger jeg erstatning for nægtet boarding? 

Hos Flyhjælp ser vi desværre ofte, at flyselskabet ignorerer eller afviser henvendelser fra enkeltpersoner, der søger om kompensation, fordi de blev nægtet boarding. Også selv om at flypassageren er mødt rettidigt op i lufthavnen og derfor har et legitimt krav.

For at få erstatning er det derfor vigtigt, at du kender og gør brug af dine rettigheder. Her er det en fordel at bruge Flyhjælp som juridisk partner, da vi kan lægge pres på flyselskabet og tage sagen videre til både nationale og retslige instanser, så du kan få din kompensation, når du er blevet nægtet at boarde dit fly.

 

Hvor meget kan jeg få i kompensation?

Størrelsen på din kompensation afhænger er flydistancen og inddeles i følgende tre kategorier:

    • En flyvning på 1.500 km eller kortere:                          250 EUR
  • En flyvning på mellem 1.500 og 3.500 km:                  400 EUR
  • En flyvning på over 3.500 km mellem EU-lande:         400 EUR
  • En flyvning på over 3.500 km til/fra EU-lande:             600 EUR

Forplejning ved overbooking

Flyselskabet er også forpligtet til at dække dine madudgifter, hoteludgifter mm., selvom årsagen til overbookingen er usædvanlige omstændigheder.

Hvis du ikke blev tilbudt forplejning, indkvartering mm. ved en overbooking, og du derfor har haft ekstraomkostninger forbundet med det, kan du søge om at få madudgifterne og hoteludgifterne mm. refunderet hos flyselskabet.

Når du opretter en sag hos Flyhjælp, undersøger vi din sag nærmere og henter både kompensation og de ekstraudgifter, du er berettiget til fra flyselskabet. Det tager kun 3 minutter at oprette sagen via vores formular, som du finder her, og det koster ikke noget. 

Vinder vi din sag, tager vi 30 % inkl. moms i salær af den indhentede kompensation og ekstraudgifter og udbetaler det resterende til din konto.

Klar til at komme i gang? Forsinket eller aflyst fly?

Flyhjælp hjælper dig med at få op til 4.500 kr. i kompensation, hvis dit fly var forsinket eller aflyst

 Tusindvis af glade kunder

 Den bedste sagsbehandling

 Risikofrit - nemt og hurtigt

Bliv en del af vores fællesskab

Har du allerede en sag?