flyhjaelp-logo-2.png

 

Flyforsinkelse Erstatning

Var dit fly forsinket? Her kan du læse om dine muligheder for at få erstatning.

Vidste du, at hvis du inden for de seneste tre år har oplevet, at dit fly var forsinket eller aflyst, har du mulighed for at få op til 4.500 kr. i kompensation efter EU Forordning 261/2004?


Hos Flyhjælp er vi eksperter i flypassagerers rettigheder. Vi hjælper dig med at indhente din berettigede kompensation fra flyselskabet.

Økonomisk kompensation ved flyforsinkelser


Retten til økonomisk kompensation ved flyforsinkelser fremgår ikke direkte af loven, men gennem retspraksis er det slået fast, at passagerer, der er mere end tre timer forsinket, har ret til kompensation, da det sidestilles med en flyaflysning.

Hvornår har jeg ret til erstatning?


Din ret til kompensation afhænger af, hvor meget du blev forsinket. Forsinkelsen måles ud fra, hvornår du er ankommet til din endelige destination. Typisk vil det udløse kompensation, hvis du er mere end tre timer forsinket, og rent juridisk betegnes du som fremme, når flyets døre åbner, og der er givet tilladelse til at stige ud.


Du har i udgangspunktet ret til kompensation, hvis du:

  • Rejser fra EU.
  • Rejser til EU med et EU-flyselskab. (Der er dog undtagelser til denne regel, b.la. schweiziske og norske flyselskaber m.m., som kan ændre på din ret til kompensation.)

Rejser du fx fra USA til Dubai er du ikke omfattet af lovgivningen og derfor heller ikke berettiget til kompensation – også selvom dit fly skulle være forsinket mere end tre timer. Det samme gælder, når du flyver til Europa med fx. American Airlines, der ikke er et EU-flyselskab.

Hvor meget kan jeg forvente i kompensation?


Her ser du din kompensation udregnet i kr. pr. passager:

Årsag Forsinket ankomstid Flyvninger under 1.500 km Flyvninger 1.501 - 3.500 km Flyvninger over 3.500 km mellem EU-lande Flyvninger over 3.500 km til/fra EU-lande
Aflyst* 2 – 3 timer 1.850 kr. 1.500 kr. 1.500 kr. 2.250 kr.
Aflyst/Forsinket 3 – 4 timer 1.850 kr. 3.000 kr. 3.000 kr. 2.250 kr.
Aflyst/Forsinket Mere end 4 timer** 1.850 kr. 3.000 kr. 3.000 kr. 4.500 kr.
Overbooket   1.850 kr. 3.000 kr. 3.000 kr. 4.500 kr.

* Hvis aflysningen sker mindre end 7 dage før planlagte afgang.

** Hvis aflysningen sker mellem 14-7 dage før planlagte afgang.

 

Din ret til kompensation afhænger altså af længden på den direkte flyrejse. Jo længere du flyver, desto højere kompensation kan du være berettiget til. Er du i tvivl om, hvor meget du er berettiget til, kan du nemt finde svar med vores kompensationsberegner. kompensationsberegner. Du indtaster blot afgangs- og ankomstlufthavn, detaljer om dit flyselskab og din forsinkelse.

Usædvanlige omstændigheder


Hvis forsinkelsen skyldes såkaldte ”usædvanlige omstændigheder”, der er uden for flyselskabets kontrol, er du ikke berettiget til kompensation.


Usædvanlige forsinkelsesårsager er f.eks:

  • Usædvanlige vejrforhold (hvis de udgør en sikkerhedsrisiko)
  • Terror/militærkup og politisk uro (omstændigheder som udgør en trussel mod den almene sikkerhed)
  • Udgangsforbud/flyveforbud (Air Traffic Control)
  • Akut sygdom eller ildebefindende hos en passager


Du skal være opmærksom på, at flyselskabet i nogle tilfælde betegner forsinkelsen som en ”usædvanlige omstændighed”, også selvom årsagen reelt var inden for flyselskabets kontrol. Det det gør de for at undgå kompensationspligten.

Situationer, der ikke er ’usædvanlige omstændigheder’


Her er nogle eksempler på situationer, der som udgangspunkt ikke anses for ”usædvanlige omstændigheder", dvs. hvor du stadig har ret til kompensation:

  • Tekniske problemer
  • Mandskabsmangel

Ofte ser vi, at flyselskabet afviser gyldige krav (fx ved at indikere usædvanlige vejrforhold, selvom vejret var ganske tilforladeligt). Vi anbefaler derfor altid, at du opretter en sag hos os i Flyhjælp, hvis du er uenig i flyselskabets beslutning.

Er du i tvivl, om du har ret til kompensation? Indtast informationerne om din rejse i vores beregner herunder, og få straks svar. Du er også velkommen til at skrive en mail til [email protected]

Klar til at komme i gang? Forsinket eller aflyst fly?

Flyhjælp hjælper dig med at få op til 4.500 kr. i kompensation, hvis dit fly var forsinket eller aflyst

 Tusindvis af glade kunder

 Den bedste sagsbehandling

 Risikofrit - nemt og hurtigt