flyhjaelp-logo-2.png

Skovbrande hærger de græske ferieøer - Vigtig information til berørte rejsende - Læs her!

 

De voldsomme skovbrande, der har hærget flere græske ferieøer, har haft en betydelig indvirkning på mange danske rejsende. Vi vil gerne oplyse om de rettigheder, som berørte rejsende har.

Indledningsvist er det vigtigt, om det er flyselskabet eller rejsebureauet, som har aflyst rejsen. Hvis det er rejsebureauet, som har aflyst rejsen, har man som rejsende ikke ret til kompensation, men kan have ret til andet i henhold til aftalen med rejsebureauet, for eksempel en ny rejse.

Hvis det er flyselskabet, som har aflyst rejsen, gælder reglerne EU-forordning 261/2004, hvorefter rejsende har ret til kompensation, medmindre aflysningen skyldtes usædvanlige omstændigheder. Skovbrande er som udgangspunkt en ekstraordinær omstændighed, som er uden for flyselskabets kontrol og derfor ikke berettiger til kompensation. Ikke desto mindre er der undtagelser, som berørte rejsende bør være opmærksomme på.

Flyselskabet har eksempelvis en pligt til at transportere passagererne hjem hurtigst muligt, når de ekstraordinære omstændigheder er ophørte. Hvis flyselskabet ikke lever op til denne forpligtelse, kan berørte rejsende alligevel være berettiget til kompensation.

Vi forstår, at det kan være forvirrende at navigere gennem de komplekse EU-regler om flypassagerrettigheder, især når det kommer til ekstraordinære omstændigheder som skovbrande. Derfor tilbyder vi vores hjælp til berørte rejsende. Du kan oprette en sag på www.flyhjaelp.dk, hvor vores eksperter i EU-lovgivningen vil undersøge din sag og afgøre, om du er berettiget til kompensation. Vores serviceydelse er gratis, hvis det viser sig, at du ikke er berettiget til kompensation.

Hvis du er en af de uheldige rejsende, der ikke har kunnet fortsætte in rejse til din feriedestination på grund af flyselskabets aflysning, har du selvfølgelig ret til fuld refusion af rejsens pris – også selvom du eventuelt ikke er berettiget til kompensation.

Vi står ved din side og er dedikerede til at hjælpe alle berørte danskere, der har oplevet aflysninger og forstyrrelser på grund af de tragiske skovbrande på de græske øer.

 

Klar til at komme i gang? Forsinket eller aflyst fly?

Flyhjælp hjælper dig med at få op til 4.500 kr. i kompensation, hvis dit fly var forsinket eller aflyst

 Tusindvis af glade kunder

 Den bedste sagsbehandling

 Risikofrit - nemt og hurtigt