flyhjaelp-logo-2.png

Sådan undgår du corona i flyet

March 2020

seneste indlæg

De Mest Almindelige Misforståelser om Flyforsinkelseskompensation

September 2023

Sådan undgår du coronavirus i flyet

Er der større chance for at blive smittet af corona i fly?

Corona Virus har for alvor sat gang i tankerne hos de flyrejsende. På trods af regeringens frarådning, er det stadig muligt at flyve - og på et tidspunkt bliver det naturligvis aktuelt for de fleste danskere, at skulle ud at rejse på ny.

Er det muligt at blive smittet med virus ombord på et fly, og er chancen større?

hvilke sæde er de sikreste i flyet?

En række forskere fra Emory University og Georgia Institute of Technology har kigget på, hvordan virusser bevæger sig rundt i en flykabine. Konklusionen er overordnet, at chancen for at du bliver smittet af en given virus minimeres, hvis du sørger for at bevæge dig mindst muligt rundt i flyvemaskinen. Endvidere afhænger smittefaren af, hvilket sæde du sidder dig på. På nogle sæder risikerer du at flere personer passerer forbi dig, for eksempelvis at gå på toilettet.

Generelt ses det også, at folk der sidder ud mod gangen, eksponeres langt mere for kontakt med andre personer og dermed potentielle sygdomme. Modsat er det personer forrest og bagerst i flyet, placeret inderst mod vinduet, der eksponeres mindst.

I forhold til ventilationssystemet, bliver alt luft i kabinen på et Airbus-fly, i gennemsnit udskiftet hvert tredje minut. Dette gælder også, hvis man regner filtreret og recirkuleret luft med. Endvidere benyttes der i flyvemaskinerne HEPA Filtre (High Efficiency Particulate Arrestors). Filtrer som disse kan opfange bakterier, vira og har en effektivitet på 99,9% - altså er ventilationssystemet i stand til at sikre ren luft for dig som passager.

 

Aflyst fly på grund af Corona

I senere tid, har udenrigsministeriet frarådet al unødvendig rejse med fly. Dette går selvfølgelig stærkt ud over flyselskabernes økonomi. Flere af flyselskaberne har i skrivende stund nedlagt op til 90% af deres arbejdsstyrke, flere lufthavne mere eller mindre tomme, omgivet af store flyflåder.

Covid - 19 er en farlig gæst sådan undgår du smitte i flyet Dette er et nødvendigt foretagende i bekæmpelse af en virus som Covid-19, bedre kendt som coronavirus. Effekten af en lockdown og anbefaling om ikke at rejse, har dog enorm effekt på flyselskabernes omsætning. Derfor håber man på, at regeringens nye hjælpepakke, kan være med til at redde flere tusinde personers job. Dette vil have en positiv samt yderst nødvendig effekt på hele luftfartsbranchen.

 

Rettigheder ved aflysning grundet Covid-19 

Corona-virussen er en både usædvanlig og ekstraordinær omstændighed. Derfor, er man som udgangspunkt ikke berettiget til kompensation, hvis ens flyafgang er aflyst som følge af COVID-19. Det betyder dog ikke, at du mister alle dine rettigheder som flypassagerer. Du har nemlig ret til, at få billettens pris refunderet af flyselskabet eller få ombooket din rejse til et andet tidspunkt. Hvis aflysningen har pålagt dig ekstraudgifter, kan du også have ret til få disse dækket af flyselskabet.

Skulle du have været udsat for en aflysning, der ikke er forårsaget af COVID-19 inden for de sidste tre år - kan du klikke her for at gøre krav på din kompensation.Har du spørgsmål til dine rettigheder, skal du være mere end velkommen til at ringe til vores Legal Support indenfor åbningstiderne eller sende email til [email protected].

Af Melik Karatas