flyhjaelp-logo-2.png

Flyforsinkelse eller aflysning med Qatar Airways - Få op til 4500 kr.

October 2020

seneste indlæg

Skal du rejse i sommerferien? Læs om dine flyrettigheder her

June 2024

Flyforsinkelse eller aflysning med Qatar Airways

Om man skal på ferie eller forretningsrejse så er en ting sikkert: flyforsinkelser og aflysninger er irriterende. Som flypassagerer kan det være stressende og irriterende hvis man kommer ud for en forsinkelse eller aflysning, men heldigvis kan der være et lille plaster på såret, da man som flypassager stadig har en række rettigheder og kan have ret til refusion eller kompensation. 

 

Hvem er Qatar Airways?

Qatar Airways er det nationale flyselskab i ørkenstaten Qatar og har hovedkvarter i hovedstaden Doha. Selskabet Qatar Airways blev grundlagt i 1993 efter initiativ af medlemmer fra den kongelige familie i Qatar. Kongefamilien ejer den dag i dag halvtreds procent af flyselskabet. 

Flyselskabet har en flåde på omkring 240 flyvemaskiner med ruter til hele 172 destinationer. Selskabet er en del af fly alliancen Oneworld, hvor flyselskaber som British Airways, American Airline og Cathay Pacific også optræder på listen. 

Qatar Airways er et af de bedre flyselskaber verden over og har som en ud af seks fået de famøse fem stjerner af det uafhængige bureau Skytrax. 

Derudover er flyselskabet blevet placeret i top-3, i “Airline of the year” konkurrencen, op til flere gange. På trods af de gode anmeldelser og priser Qatar Airways har modtaget, sker det desværre også at flyselskabets kunder oplever flyforsinkelser og aflysninger. 

Har du oplevet en aflysning eller flyforsinkelse med Qatar Airways, hvad er dine rettigheder? 

Hvis du har oplevet en aflysning eller forsinkelse med Qatar Airways har du som flypassagerer ifølge EU-forordningen 206/2014 en række rettigheder der beskytter dig hvis du skulle kom ud for dette. 

Vær opmærksom på at din flyvning skal have indeholde enten afgang eller destinationen i et EU-land, da det er en EU lov og gælder derfor indenfor EU. 

 

Kriterierne for kompensation ved aflysning hos Qatar Airways

Hvis disse kriterier som set nedenfor er opfyldt, har du ret til kompensation fra Qatar Airways.

  • Afgang fra EU-land eller slut destination i EU-land med et Europæisk flyselskab
  • Hvis dit fly blev aflyst mindre end 14 dage før afgang
  • Hvis du ankommer til din destination senere end 2 timer efter det annoncerede ankomsttidspunk

 

Kriterierne for kompensation ved flyforsinkelse hos Qatar Airways

Hvis din afgang er forsinket og flyforsinkelsen opfylder disse kriterier som set nedenfor, har du ret til kompensation fra Qatar Airways.

  • Over 3 timers forsinkelse
  • Afgang fra EU-land eller slut destination i EU-land med et Europæisk flyselskab

 

Hvad får jeg i kompensation hvis jeg rejser med Qatar Airways?

Hvis din Qatar Airways afgang er forsinket, og den opfylder kriterierne for kompensation, kan det være et meget godt plaster på såret.

  • Hvis ruten er under 1.500 km, så kan du være berettiget 250 euro. 
  • Er ruten mellem 1.500 km og 3.500 km, kan du være berettiget 400 euro. 
  • Er din rute længere end 3.500 km kan du være berettiget helt op til 600 euro.

 

Hvis du har været ude for en aflysning eller forsinkelse og din rejse opfylder kriterierne for kompensation, så start gerne din sag hos Flyhjælp, Vi vil rigtig gerne hjælpe dig, og hvis vi ikke vinder sagen, så har det været fuldstændig gratis for dig. Start din sag her

 

 

Af Frederik Hedegaard