flyhjaelp-logo-2.png

Forlænget weekend væk til en storby

February 2022

seneste indlæg

De Mest Almindelige Misforståelser om Flyforsinkelseskompensation

September 2023

Forlænget weekend væk til en storby 

Hvilken storby vil du foretrække, hvis du skulle afsted i en forlænget weekend? Er det kulturen, historien, arkitekturen eller maden, som altafgørende for dit valg af rejsedestination hvis du skal et smut til udlandet? 

 

Vi har her hos Flyhjælp udvalgt 4 destinationer, som er oplagte for dig som gerne vil på en storbyferie, hvor der er en masse spændende seværdigheder du kan udforske. 

Paris

Eiffel tårnet

Paris er hovedstaden i Frankrig, og byen ligger i det nordlige Frankring. Byen har et befolkningstal på ca. 2.2 mio. Indbyggere, og har et areal på ca 105.4 km². Paris er den mest besøgte by i hele verden, med hele 25 millioner årlige turister. Det er muligt at komme til Paris via deres to internationale lufthavne - Charles de Gauelle og Orly. 

 

Byen bliver kaldt for lysenesby, da Ludvig XIV i 1667 besluttede at alle byens gader skulle oplyses om vinteren, så man kunne mindske kriminalitet og vagabondering. Dette betød at alle pariserne kunne bevæge sig trygt rundt om natten, og dette har medført at Paris er den mest oplyste by i hele Europa. Derudover kaldes byen også for kærlighedens by -da Paris kan tilbyde turisterne en oplevelse, som man ikke får mange andre steder. Dette gælder for eksempel deres bagværk, vin på den lokale cafe, og gåtur i de smukke og hyggelige omgivelser.  

 

Rejsetid: Fra KBH lufthavn ca. 2.5 time 

Nedenfor ses unikke seværdigheder i Paris: 

 

Eiffeltårnet

Eiffeltårnet blev bygget til Verdensudstillingen i 1889, som en hyldest til hundredeårsdagen for Den franske revolution. Tårnet er byens vartegn, som er blevet et internationalt symbol for Frankrig, og dette ses på besøgstallet, som ligger på hele 7 millioner hvert år. 

Tårnet er 324 meter højt, og der er 1665 trappetrin op til toppen af tårnet, så hvis man ønsker at bevæge sig, og nyde en smuk udsigt over Paris så er denne aktivitet oplagt. 

Louvre Museum

Louvre

Louvre er et museum i Paris, hvor blandt andet Mona Lisa maleriet hænger. Louvre blev i 1793 lavet til et museum fra en fæstning, og idag er det verdens største. Museets glaspyramide er lavet udelukkende af glas og metal, og er i dag en af Paris mest genkendelige vartegn. 

 

Triumfbuen

Buen blev bygget for at markere sit militære geni efter sejren ved Austerlitz i 1806, og den stod først færdig i 1836. Det var kejser Napoleon som fik igangsat det 50 meter høje byggeprojekt, som i dag er et af de mest kendte monumenter i Paris.

 

 

Venedig

Venedig er en by i det nordøstlige Italien, og er hovedbyen i regionen Veneto. Den store havneby har et areal på ca. 415 km² , og har et befolkningstal på ca. 262.000. Byen er kendt for deres idylliske kanaler, broer, smalle gader og skæve huse. Men Venedig er først og fremmest mest kendt for deres gondoler, som sejler rundt i alle deres kanaler, og synger med sort og hvidstribet bluser til de forelskede par. I dag er der omkring 15 kanaler, som bliver krydset af 400 broer fordelt rundt omkring i byen.

 

Venedig

 

Rejsetid: Fra KBH lufthavn ca. 3.5 time

Nedenfor ses unikke seværdigheder i Venedig:

 

Markuskirken

Markuskirken i San Marco - kvarteret er et unikt bygningsværk, som har fem klokke formede kupler, og er udsmykket med guld, diamanter, rubiner, og inde i kirken er der tre mindre gallerier. 

 

Kirkens lofter, vægge og kupler er mosaik der er lavet ud fra scener fra Jesu liv. Oppe på toppen af kirken i det 90 meter høje klokketårn, kan du nyde en fantastisk udsigt over Venedig. Så hvis kulturen er en vigtig del af din ferie, er Markuskirken et besøg værd. 

 

Canal grande

Canal grande er hovedkanelen i Venedig. Den forbinder forskellige punkter med en labyrint af mindre kanaler, og dette betyder at det er byens hovedtrafikåre. Den er fyldt med alle offentlige vandbusser, gondoler og private vandtaxaer, da biler er forbudt i store dele af byen. På begge sider af den 38000 meter lange, 30-90 meter brede og 5 meter dybe kanal, er der kirker, hoteller, paladser og mange andre offentlige bygninger som helt klart skal opleves. 

 

Rialto Broen

Denne bro er Venedigs hovedbro, og den krydser Canal Grande sammen med mange andre broer. Engang bestod broen af træ, men tilbage i 1591 blev broen rekonstrueret til en stenbro. På broen er der en række butikker, og dette gør at den er meget trafikeret, og turistdomineret. For enden af den ene side af broen findes Rialto Markedet, som der tilbyder frugter og grøntsager. Så hvis man ønsker en rigtig kulturel oplevelse, så skal du besøge den lokale bro.     

 

Berlin 

Berlin er Tysklands hovedstad, og har et indbyggertal på 3,5 mio. Ca. 35% af byen er dækket med skønne grønne områder, såsom Tiergarten som ligger midt inde i Berlin, og den er specielt kendt for sin zoologiske have som åbnede i 1844. Berlin er en af Europas største byer, og deres hovedattraktioner er byens arkitektur, museer, festivaler, shoppemuligheder og sidst men ikke mindst deres mange historiske steder. Berlins historie er meget unik, og er vedligeholdt, så en byvandring vil være helt optimalt her. 

 

Udsigt over Berlin

 

Rejsetid: Fra KBH lufthavn ca. 1 time

Nedenfor ses unikke seværdigheder i Berlin: 

 

Berlinmuren 

Berlinmuren blev bygget for at sørge for, at folk ikke rejste væk fra Østtyskland. Murens fald den 9. November i 1989 blev et symbol på at den kolde krig var slut, så denne mur er en kæmpe del af byens historie, og bør derfor opleves. Man kan blandt andet opleve muren på det officielle mindested i gaden Bernauer Strasse, hvor man blandt andet kan se dele af muren og et vagttårn. 

 

Alexanderplatz

Alexanderplatz udgør Berlins centrale knudepunkt, da den blandt andet er fyldt med udstillinger, markeder og mennesker - både lokale og turister. Den blev bygget i 1960érne af den østtyske regering, hvor kommunismen i Tyskland herskede. Så derfor er pladsen oplagt, hvis man vil gå på opdagelse blandt Berlin's mange kulturelle attraktioner og mindesmærker - man kan blandt andet se Brandenburger Tor og Holocaust mindesmærket. Men derudover er der i dag gode indkøbsmuligheder i form af stormagasiner og butikskæder. 

 

Monumentet for de jødiske Holocaust ofre 

Arkitekten Peter Eisenmans seværdighed er en af de meget historiske i Berlin. Mindesmærket er placeret i hjertet af Berlin, og består af 2.711 stensøjler, som dækker ca. 20.000 kvadratmeter. Dette er rejst for Europas ca. 6 millioner myrdede jøder tilbage under Anden Verdenskrig.   

 

 

Amsterdam 

Amsterdam er Hollands hovedstad, og har et indbyggertal på ca. 750.000. Byen er kendt for deres store frihed inden for politik, såsom homosexualitet, hash mm. Storbyen besøges årligt af tusinder af mennesker, som finder byen meget attraktiv, da byens turistattraktioner er meget anderledes end dem du finder i andre storbyer - for eksempel Red - light - district. Byen rummer gode restauranter, shopping, og der er god mulighed for at cykle rundt i byen.

 

 

Rejsetid: Fra KBH lufthavn ca. 1.5 time

Nedenfor ses unikke seværdigheder i Amsterdam:  

 

Anne Fransk museum

Bag en bogreol under krigen i Det Tredje Rige skjulte Anne Franks far otte mennesker i fuldstændig isolation i to år. Takket være hendes dagbog, er der nu lavet et museum som viser atmosfæren fra denne periode. Der er blandt andet fotografier, film, uddrag fra dagbogen og mange flere genstande som illustrerer begivenheder fra huset.

anne frank

Amsterdams kanaler

Der er massere af kanaler i Amsterdam, og byen bliver derfor kaldt for den nordlige Venedig. Grunden til at alle kanalerne blev lavet, var at i begyndelsen af det 17. Århundrede steg indbyggertallet markant i byen, og derfor var planen at kanalerne skulle omslutte centrum i koncentriske cirkler og afsluttes af floden - altså de forskellige floder skulle bruges til tjene forsvarsmæssige forhold, erhvervsmæssige forhold mm. 

Derfor skal en bådtur på de hyggelige kanaler opleves - de fire smukke store hovedkanaler i byen er Kerizersgracht, Singe, Prinsengracht og Herengracht. 

 

Madame Tussauds

I hjertet af Amsterdam kan man se, det populære Madame Tussauds museum. Her kan man se voksfigurer af store berømtheder, som du kender fra fjernsynet og medier, som George Clooney og Lady Gaga. Dette museum ligger også i London og i Los Angeles, så hvis du har været der så er der ikke meget nyt under solen, men hvis ikke er det helt klart en sjov oplevelse at tage med på vejen under sit ophold i Amsterdam. 

 

Disse udvalgte seværdigheder kan være med til at give dig det fulde billede af vores udvalgte storbydestinationer. 

 

 

 

 

 

 

 

Af Melik Karatas