flyhjaelp-logo-2.png

New York og de 10 bedste seværdigheder ifølge Flyhjælp

March 2023

seneste indlæg

Skal du rejse i sommerferien? Læs om dine flyrettigheder her

June 2024

Frihedsgudinden 

Frihedsgudinden (Statue of Liberty) er en af ​​verdens mest ikoniske monumenter og et symbol på frihed og uafhængighed. Den 46 meter høje statue blev bygget i Frankrig og sendt til USA som en gave i 1886. Frihedsgudinden blev designet af fransk billedhugger Frederic Auguste Bartholdi og konstrueret af Gustave Eiffel, som også designede Eiffeltårnet. Frihedsgudinden står på en piedestal på Liberty Island i New Yorks havn, og man kan besøge den ved at tage en færge fra Manhattan. Der er også en udsigtspost på toppen af ​​piedestalen, hvorfra man kan se en fantastisk udsigt over New York City. 

 

Pris

Prisen for at besøge Frihedsgudinden varierer afhængigt af om man ønsker at besøge piedestalen eller kravle op i selve statuen. Priserne for en standardbillet inkluderer normalt en færgebillet og adgang til Liberty Island og Ellis Island, og ligger typisk mellem 20 og 30 dollars.

 Frihedsgudinden

Times Square

Times Square er en af de mest livlige og travleste pladser i verden, beliggende i Midtown Manhattan i New York City. Den er kendt for sine lysende reklamer, store menneskemængder og storbyatmosfære. Times Square blev opkaldt efter The New York Times, da avisen flyttede sit hovedkvarter til området i 1904. Det er et populært sted for turister og lokale og er hjemsted for teatre, biografer, butikker, restauranter og hoteller. En af de mest populære begivenheder i Times Square er nytårsaften festen, hvor tusinder samles for at se det berømte Times Square Ball Drop. 

Times Square

 

Empire State Building

Empire State Building er en ikonisk skyskraber i Midtown Manhattan i New York City. Bygningen blev færdiggjort i 1931 og var i mange år verdens højeste bygning, indtil det blev overgået af World Trade Center i 1971. Efter terrorangrebet den 11. september 2001 er Empire State Building igen blevet New Yorks højeste bygning. Bygningen er kendt for sin Art Deco arkitektur og fantastiske udsigt over byen. Der er observation dæk på 86. og 102. etage, som giver en panoramaudsigt over Manhattan og resten af ​​byen. 

 

Pris

Prisen for at besøge Empire State Building varierer afhængigt af, hvilket observation dæk man ønsker at besøge. Generelt ligger priserne mellem 30 og 60 dollars for en standardbillet, afhængigt af om man ønsker at besøge begge observation dæk eller kun et af dem. Der er også mulighed for at købe billetter på forhånd for at undgå lange køer og ventetid.

Empire State Building

 

Central Park

Central Park er en af ​​de største og mest populære parker i New York City. Parken ligger i hjertet af Manhattan og dækker et område på 3,4 kvadratkilometer. Den blev designet af landskabsarkitekterne Frederick Law Olmsted og Calvert Vaux og åbnede officielt i 1858. Parken er fyldt med grønne områder, søer, springvand og mange forskellige rekreative muligheder. Besøgende kan nyde en picnic, tage en bådtur på en af søerne, spille sport, besøge dyr på Central Park Zoo, eller simpelthen slappe af og nyde den smukke natur. Der er mange gratis arrangementer i parken, som omfatter koncerter, teaterforestillinger og sportsbegivenheder. Derudover er der også mulighed for at deltage i guidede ture, der koster omkring 25-30 dollars per person. Der er også mulighed for at leje cykler og rulleskøjter i parken, hvilket typisk koster omkring 10-15 dollars per time. Generelt er adgangen til Central Park gratis, og besøgende kan nyde parken året rundt.

 Central Park

 

Metropolitan Museum of Art

Metropolitan Museum of Art, også kendt som "The Met", er et af ​​de største kunstmuseer i verden og ligger i Upper East Side i New York City. Museet blev grundlagt i 1870 og har en samling på over to millioner kunstværker, der spænder over 5.000 års kunsthistorie og repræsenterer kulturer fra hele verden. Nogle af de mest bemærkelsesværdige samlinger inkluderer europæisk maleri og skulptur, amerikansk kunst, antikke artefakter, asiatiske kunstværker og egyptiske genstande. Museet er også kendt for sin ikoniske facade og berømte udstillinger, såsom årlige "Costume Institute" udstillinger. 

Pris

Prisen for at besøge museet er fastsat til 25 dollars for voksne, 17 dollars for seniorer og 12 dollars for studerende, mens børn under 12 år har gratis adgang. Museet tilbyder også gratis adgang til alle besøgende på fredage ​​fra kl. 16 til 20.30, og der er mulighed for at købe billetter på forhånd for at undgå køer og ventetid.

Metropolitan Museum of Art

 

One World Trade Center

One World Trade Center, også kendt som Freedom Tower, er en imponerende skyskraber i Lower Manhattan, New York City. Bygningen blev opført på stedet for det tidligere World Trade Center, som blev ødelagt under terrorangrebet den 11. september 2001. One World Trade Center er den højeste bygning i USA og har et observation dæk på 102. etage, som giver en utrolig udsigt over byen og Hudson-floden. Bygningen blev officielt åbnet i 2014 og har en højde på 541 meter. 

 

Pris

Prisen for at besøge observation dækket varierer afhængigt af, hvilken type billet man ønsker at købe. En standardbillet til observation dækket koster omkring 38 dollars for voksne, 36 dollars for seniorer og 32 dollars for børn. Der er også mulighed for at købe billetter på forhånd, hvilket anbefales, da der ofte kan være lange køer og ventetid. Ud over observation dækket kan besøgende også besøge One World Observatory, som er en interaktiv udstilling, der fortæller historien om bygningen og dens betydning for New York City og resten af verden.

One World Trade Center

 

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge er en af ​​de mest ikoniske landemærker i New York City. Broen forbinder Manhattan og Brooklyn over East River og blev åbnet i 1883. Broen er berømt for sin ikoniske gotiske arkitektur og sin betydning som en af ​​de første hængebroer i verden. Broen er 1825 meter lang og står på 84 meter høje tårne. Besøgende kan gå eller cykle over broen og nyde den spektakulære udsigt over skyline af Manhattan og Brooklyn. Derudover er der også mulighed for at tage en guidet tur på broen, som giver en mere dybdegående indsigt i broens historie og arkitektur. 

Brooklyn Bridge

 

Rockefeller Center

Rockefeller Center er et stort kommercielt kompleks i Midtown Manhattan, New York City, der blev opført af John D. Rockefeller Jr. i 1930'erne. Komplekset består af 19 bygninger, herunder det berømte 70-etagers Rockefeller Center Building, også kendt som "Top of the Rock". Rockefeller Center er kendt for sin unikke art deco arkitektur og sin status som et centrum for erhvervslivet, underholdning og turisme i New York City. Besøgende kan besøge Top of the Rock observatoriet, som giver en fantastisk udsigt over byen, herunder Central Park, Empire State Building og Frihedsgudinden. Derudover kan besøgende også besøge andre seværdigheder i Rockefeller Center, såsom Radio City Music Hall, NBC Studios og The Rink at Rockefeller Center. 

 

Pris

Prisen for at besøge Top of the Rock observatoriet varierer afhængigt af, hvilken type billet man ønsker at købe. En standardbillet til observation dækket koster omkring 41 dollars for voksne, 39 dollars for seniorer og 36 dollars for børn. Der er også mulighed for at købe billetter på forhånd og undgå køer og ventetid.

 Rockefeller Center

 

9/11 Memorial and Museum

9/11 Memorial and Museum er en mindehyldest til ofrene for terrorangrebet den 11. september 2001, hvor World Trade Center blev ødelagt. Memorial og museet ligger på stedet for de tidligere tårne og minder om den tragiske begivenhed, der ændrede New York City og resten af verden for evigt. Memorial og museet består af to store vandfald, som repræsenterer de to tårne, og en stor samling af artefakter og udstillinger, der dokumenterer begivenhederne og konsekvenserne af angrebet. Besøgende kan se personlige genstande, billeder og historier om ofrene, og udstillingen giver et rørende indblik i tragedien og dens indvirkning på samfundet. 

 

Pris

Prisen for at besøge 9/11 Memorial and Museum afhænger af typen af billet, man ønsker at købe. En standardbillet til både memorial og museum koster omkring 28 dollars for voksne, 22 dollars for seniorer og studerende, og 15 dollars for børn. Der er også mulighed for at købe billetter på forhånd og undgå køer og ventetid. Besøgende opfordres til at reservere tid i forvejen, da der kan være begrænsede billetter og højt besøgstal.

911 Memorial and Museum

 

High Line

High Line er en 2,3 kilometer lang forhøjet park, der er bygget på en tidligere jernbane linje i Meatpacking District på Manhattans vestlige side. Parken er blevet et populært turistmål og rekreativt område for New Yorkere, der tilbyder en unik udsigt over byen og et grønt åndehul midt i betonjunglen. Parken er designet med et fokus på bæredygtighed og er hjemsted for en række planter og blomster, som skaber en smuk oase midt i byen. Besøgende kan slentre langs parken og nyde den smukke udsigt over Hudson River, mens de lytter til gadeartister og beundrer kunstværker. 

High Line

Hvad er Flyhjælp?

Flyhjælp er en virksomhed, der hjælper passagerer i tilfælde af flyaflysninger eller forsinkelser. Kompensationsbeløbet varierer alt efter længden på forsinkelsen og rejsens destination. Det er vigtigt at kende sine rettigheder som passager, når man oplever en forsinkelse eller aflysning. Flyhjælp er eksperter indenfor flykompensation og kan hjælpe dig med at få den bedst mulige kompensation og sørge for at dine krav bliver opfyldt.

EU-regler for flykompensation

Kompensation ved aflysning er en af de rettigheder, passagerer har ifølge EU-reglerne. Hvis dit fly bliver aflyst, kan du have krav på kompensation på op til 4500 kr, afhængigt af distancen og længden på forsinkelsen. Flyselskaberne har også flere forpligtelser i henhold til disse regler, herunder at informere dig om dine rettigheder og give dig mulighed for at vælge mellem alternativ transport eller refusion.

Krav til forsinkelse er også dækket under EU-reglerne for flyhjælp. Hvis dit fly er blevet mere end tre timer forsinket ved ankomsten til din destination, kan du have krav på kompensation svarende til det samme beløb som ved en aflysning. Det er vigtigt at kende dine rettigheder og ikke acceptere dårlig behandling fra selskabet uden konsekvenser. Vær opmærksom på anmeldelser fra andre rejsende og få professionel hjælp fra eksperter indenfor området såsom inkassovirksomhed eller advokater med speciale i dette felt.

Krav for at få flykompensation

Når du indsender et krav om flykompensation, er det vigtigt at overholde tidspunktet for indsendelse. Det skal ske senest 3 år efter din flyafgang. Du har også brug for bevisbyrde og dokumentation, der viser årsagen til din forsinkede eller aflyste flyrejse. Sørg for at have en kopi af din billettype og eventuelle andre relevante dokumenter.

Bemærk også betydningen af ​​din billettype i forhold til kompensation ved både aflysninger og langvarige forsinkelser. Hvis du rejser med en pakkeferie, kan du være berettiget til mere omfattende kompensation end hvis du blot har købt et almindeligt billet.

Husk disse vigtige detaljer når du søger om flykompensation - Flyhjælp.dk kan gøre hele processen hurtigere og lettere!

 

Af Melik Karatas