flyhjaelp-logo-2.png

10 af Hamborgs seværdigheder der er værd at besøge

September 2022

seneste indlæg

De Mest Almindelige Misforståelser om Flyforsinkelseskompensation

September 2023

 

10 Årsager til at du skal besøge Hamborg

Hamborg er Tysklands anden største by, og har 1.8 mio indbyggere. Flere hundrede tusind turister besøger Hamborg hvert år, for at opleve seværdighederne og kulturen.

Byen er nemlig fyldt med historie, kulturoplevelser, restauranter og shopping, derudover tilbyder byen også på rundfartkanaler, havnebådture, museer, samt smuk arkitektur. Er du ikke til historie og kulturelle oplevelser, kan du også slappe af i de store indbydende parker. Seværdighederne i Hamborg er nemlig bemærkelsesværdige og storbyen adskiller sig fra resten af Tyskland. Er man i tvivl om hvad man skal opleve i Hamborg, er der noget for en hver smag. Hamborg er nemlig kendt for sine mangfoldige distrikter, hvor der mulighed for at opleve forskellige kultur.

 

 

#1: Kanalrundfart i Hamborg

Hamborg kan allerbedst opleves på en kanalrundfart, her får man en fornemmelse af hvor stor Hamborg egentlig er. Hamborg havn er nemlig en af de største havne i Europa. Hvert år er der flere tusind skibe der sejler til og fra havnen. Havnen har derudover også haft en enorm betydning for byens handel og økonomi igennem årene, og er nu en af de større attraktioner og oplevelser i Hamborg. Der er forskelige ture man kan tage på, der er både mulighed for at opleve containerskibe og andre specialle både, men også blot mulighed for en tur igennem Hamborgs kanaler, hvor man får set byen.

 

Kanalrundfarten er en af de mest populære seværdigheder i Hamborg, og kan klart anbefales hvis man har brug for at hvile fødderne lidt, men samtidig opleve en masse.

 

 

 

#2: Hagenbeck Zoo

Hagenbeck Zoo er over 100 år gammel og er bestemt et besøg værd. Der er dyrtarter fra hele verden, her er der mulighed for at se aber, isbjørne, elefanter, og meget mere. Derudover er Hagenbeck meget mere end bare en zoologisk have, de har nemlig også et kæmpe akvarium, hvor der muligheder for at se næsten alt fra verdenshavene. Udover de mange smukke dyr, er der også mulighed for at nyde de flotte grønne omgivelser, her er der mulighed for stops undervejs, hvor der vil være legepladser og aktiviteter til børnene.

Er man i tvivl om hvad man skal se i Hamborg med børnene, vil Hagenbeck Zoo hel klart være en anbefaling.

Hagenbeck Zoo er åben året rundt. Åbningstiderne variere, afhængigt af hvilken del af årstiden vi er i, så det vil være en god ide og tjekke deres website før man besøger tager der ud.

Adresse: Lokstedter Grenzstrasse 2, 22527 Hamborg

 

 

 

#3: Planten un Blomen

Er du træt af støjen og storbyen, så er planten un blomen et af de flotteste seværdigheder i Hamborg. Den store park ligger i hjertet af Hamborg, og er det idealle sted og tage hen, hvis man har brug for et afbræk. I parken finder du store græsområder, søer, planteområder, herunder en botanisk og en rosehave. Derudover består parken af en masse små kiosker, resturanter, ishuse, hvor der mulighed for at få noget at drikke og spise.

I sommerperioden er det muligt og opleve et springvandshow, med lys, musik, hvor showet typisk finder sted om aften. Der er mange gode oplevelser i Hamborg, men springvandshowet i Planten un Blomen er en af dem der værd at gå langt efter.

Adresse: Marseiller Strasse, 20355 Hamborg

 

 

 

#4: Miniature Wunderland

Miniature wunderland er en af de største og mest spændene seværdigheder i Hamborg. Det er en kæmpe mini modejernbane udstilling, der består af flere etager, og er mere end 1.500 kvm stort.

De har i Miniature wunderland opstillet byer, lufthavne, søer, bjerge af mere end 263.000 figurer, som er sat op. Derudover har de opdelt deres byggerier op i temaer, hvor man blandt andet har mulighed for at opleve skandinavien, Italien, og mange andre lande.

Adresse: Kehrwieder 2/Block D, 20457 Hamborg

 

 

 

#5: St. Michaelis-kirken

St Michaelis-Kirken er en af de mest imponerende seværdigheder i Hamborg med sine 132 meter høje klokketårn i bronze. Det er hamborgs største kirke, og der er plads til 2.500 siddende personer. Kirken blev bygget i 1647, og dedikeret til ærkeenglen Mikael. Dette er klart en af Hamborgs seværdigheder der er beundringsværdigt, da det er er muligt at tage en elevator op til toppen af kirken, hvor man kan nyde den flotte udsigt udover hele Hamborg.

Kirken er åben fra morgen til sent om eftermiddagen, og åbningstiderne varierer fra hvilken sæson vi er i. Kirken befinder sig i Hamborgs centrum, nord for Norderelbe-delen.

Adresse: Engl. Planke 1, 20459 Hamborg

 

 

 

#6: Maritime Museum

Det Maritime museum er et nybygget museum, og stammer fra 2008. Museumet er bygget på baggrund af Peter Tamm’s private samling af Maritime genstande, her har man mulighed for at følge 3.000 års maritim historie fra Hamborg og resten af verden.

Udstillingen er fordelt på 9 etager, og har i alt 1.000 store skibsmodeller, 36.000 miniature-modeller, 50.000 skibs-konstruktioner, 120.000 bøger, 2.000 film, 5.000 malerier, 500.000 billeder af samtlige grafiske værker og tegninger. Derudover kan du se en 3.000 år gammel trækano, der blev fundet i Hamborg havn, som nu er udstillet i det Maritime Museum. Dette er også en af de anderledes seværdigheder i Hamborg, men er bestemt et besøg værd. 

Adresse: Koreastrasse 1, 20457 Hamborg

 

 

 

#7: Alter Elbtunnel

Albert Elbutnnel er en 413 meter lang underjordisk tunnel i Hamborg. Den er med til og forbinde Hamborgs centrum, med de store havneområder. Den underjordiske tunnel gjorde i sin tid det nemmere for havnearbejderne at kunne komme på arbejde.

Idag er tunnellen en kæmpe seværdighed i hamborg, og den kan udforskes helt gratis på fods, ellers kan man på bestemte tider få hejst sin bil 24 meter ned under floden imod betaling. Når du kommer på den anden side af tunnellen, vil du kunne se den enorme havn.

Adresse: Bei den St. Pauli-Landungsbrucken, 20359 Hamborg

 

 

 

#8: Alpin center

Hvis du godt kan lide og stå på ski, kan alperne altså også prøves i Hamborg. Her har du mulighed for at stå på ski, på deres 330 lange og 120 meter bredde piste, med forskellige hældninger på, hvor både nybegynderne og de trænede kan være med. Alpin centeret tilbyder også ski skole, her er der en guide til rådighed, der kan lære en at stå på ski.

Udover at stå på ski, kan børnene også begå sig i Toni’s adventure world, hvor der også er en masse aktiveter herunder vandski, beach volley, bowling og meget mere. Derudover er der også mulighed for overnatning, hvor centeret tilbyder diverse resturanter. Der er mange gode oplevelser i Hamborg for familien, men Aplincenteret er en af favoritter i blandt de mange turister i Hamborg, hvor børn i alle aldre kan være med.

Alpincenteret befinder sig på hamborg Zur Winterwelt 1, Wittenburg, som ligger 30 minutter øst for Hamborg.

 

 

 

#9: Ohlsdorf kirkegård

Hamborg Ohlsdorf kirkegård er den fjerde største kirke i verden, og er en af Hamborgs turistattraktioner der er mest populære. Størstedelen af dem som er begravet i kirkegården er civile og krigsofre. Ohlsdorf kirkegård er en af Hamborgs seværdigheder, der er mindemærket for nazi tidens ofre, og krigsfanger. Hvert år er der flere hundrede tusind turister der besøger Ohlsdorf Aakirkegård for at mindes om de afdøde, eller blot går en tur i de grønne smukke omgivelser, samtidig er det også et sted, hvor der mulighed for at opleve og se områder fra både 1. og 2.verdenskrigen.

Ohlsdorf kirkegård er meget mere end en kirkegård, der er flere store monumenter, kapeller, samt en lille cafe. De frivllige bruger meget tid og energi på at holde kirkegården ren og velholdt, til de mange turister der hvert år besøger kirken. Kirkegården befinder sig nord for centrum, i bydelen Ohlsdorf som er tæt på Hamborgs lufthavn.

Adresse: Ohlsdorf Cemetery, Fuhlsbuttler Strasse 756, 22337 Hamborg.

 

 

 

#10: Hamborg Fischmarkt

Hamborgs fischmarkt er et verdenskendt fiske marked hvor der kommer turister fra alle steder. Man har mulighed for at udforske fiskemarkedet allerede fra kl 5 om morgenen, hvor man kan købe alt fra fisk, grøntsager, specialiteter og meget mere. Markedet har i de senere år udviklet sig, og udover at købe fisk, er der nu også masser af muligheder for at købe tøj,sko,tasker. Markedet lukker igen kl 09.30, men er bestemt det værd og stå tidligt op til.

Er du et morgenmenneske, og vil tidligt igang med din dag. Så kan Hamborg Fischmarkt anbefales som en god måde at starte din dag på.

Hamborg fiskemarkedet befinder sig for enden af Landungsburcken

Adresse: Hamborg Fischmarkt, 22676 Hamborg

 

 

 

Hvis turen går til Hamborg, eller en anden storby, håber vi at du får en fantastisk tur. Kommer du ud for en uheldig oplevelse, og dit fly bliver aflyst eller forsinket, er det vigtigt at du gør krav på din kompensation. Hvis du allerede har været udsat for en aflysning eller forsinkelse indenfor de sidste 3 år, har du mulighed for at søge om kompensation hos Flyhjælp. Vi vil fører din sag og løbende opdatere dig. Start din sag her

 

 

 

Af Frederik Hedegaard