flyhjaelp-logo-2.png

De 10 bedste seværdigheder i Paris - Flyhjælps guide til flyrejsende

February 2023

seneste indlæg

Skal du rejse i sommerferien? Læs om dine flyrettigheder her

June 2024

Byen Med Lyset

 

Paris er kendt som 'byen med lyset' og er hjemsted for nogle af verdens mest ikoniske seværdigheder. Eiffeltårnet, Louvre-museet og Notre-Dame-katedralen er nogle af de mest besøgte steder i byen. Det bedste tidspunkt at besøge Paris er i foråret eller efteråret, fra april til juni og fra september til november, da vejret er behageligt og ikke for varmt.

 

Priserne for et besøg i Paris kan variere afhængigt af tid på året og type af indkvartering, men generelt kan man forvente at betale mellem € 45-150 per nat for et budget venligt hotel. Tjek denne blog ud for at finde ud af hvornår det er bedst at købe flybilletter.

De 10 mest besøgte seværdigheder i Paris er:

 

Eiffel tårnet

Eiffeltårnet er en af de mest ikoniske strukturer i verden, og er en af de mest populære turistattraktioner i Paris. Tårnet blev bygget af Gustave Eiffel til verdensudstillingen i Paris i 1889, og var på det tidspunkt verdens højeste bygning med sine 324 meter. Eiffeltårnet blev oprindeligt mødt med en del modstand fra parisere, som betragtede tårnet som en skamplet på byens skyline, men det blev senere et symbol på Paris og en af de mest genkendelige strukturer i verden. Tårnet vejer over 10.000 tons og er lavet af mere end 18.000 metaldele, som er fastgjort med omkring 2,5 millioner nitter. Hvert år besøges Eiffeltårnet af millioner af turister, og det er stadig en af de mest populære seværdigheder i Paris.

 

Pris

Billetter koster fra € 17,00 for voksne og € 8,50 for børn.

Eiffel tårnet

 

Louvre-museet

Louvre-museet er et af verdens mest berømte museer og ligger i hjertet af Paris. Museet blev åbnet i 1793 og har siden da samlet en imponerende samling af kunstværker og historiske genstande fra hele verden. Louvre-museet er kendt for sin imponerende samling af klassisk kunst, herunder Leonardo da Vincis berømte maleri, Mona Lisa, og skulpturen, Venus de Milo. Museet har mere end 35.000 kunstværker, der spænder over en periode fra antikken til det 21. århundrede, og det besøges årligt af millioner af turister fra hele verden. Louvre-museet er også kendt for sin arkitektoniske skønhed og er bygget i en imponerende stil, der kombinerer klassisk og modernistisk arkitektur.

 

Pris

Entrébilletter koster € 17,00 for voksne, gratis for personer under 18 år.

 Louvre

 

Notre-Dame-katedralen

Notre-Dame-katedralen er en af ​​de mest ikoniske katedraler i verden og ligger i centrum af Paris. Katedralen blev bygget i det 12. århundrede og er berømt for sin gotiske arkitektur og sin imponerende størrelse. Katedralen er også kendt for sine fantastiske kunstværker og religiøse symbolik, herunder dens imponerende rosetvinduer, statuer og skulpturer. Notre-Dame-katedralen blev alvorligt beskadiget i en brand i april 2019, som førte til en global genopbygningsindsats. Katedralen er stadig lukket for besøgende på grund af restaureringsarbejdet, men det forventes at genåbne for besøgende i 2024. Notre-Dame-katedralen er en af ​​de mest besøgte seværdigheder i Paris og er en vigtig del af den franske og europæiske kulturarv.

  Notre Dame

 

Arc de Triomphe

Arc de Triomphe er en af ​​Paris' mest kendte monumenter og blev bygget for at fejre Napoleons militære triumfer i det 19. århundrede. Den imponerende triumfbue ligger midt på Champs-Élysées og er en af ​​de største af sin slags i verden. Arc de Triomphe er berømt for sin imponerende arkitektur, med en højde på 50 meter og en bredde på 45 meter. Monumentet er dekoreret med imponerende skulpturer, der skildrer vigtige militære slag og triumfer i Frankrigs historie. Fra toppen af ​​Arc de Triomphe har besøgende en spektakulær udsigt over Paris, herunder den berømte Eiffeltårnet.

Hvert år besøges Arc de Triomphe af millioner af turister fra hele verden, og den er en vigtig del af Frankrigs nationale arv.

 

Pris

Entrébilletter koster € 12,00 for voksne og € 9,00 for børn.

Arc de Triomphe  

 

Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle er en imponerende middelalder kirke, der ligger i hjertet af Paris. Kirken blev bygget i det 13. århundrede af kong Louis IX og er kendt for sin enestående arkitektur og fantastiske samling af farvede glasvinduer. Kirken er kendt for sin imponerende højde på 20 meter og dens to niveauer med glasvinduer, som skaber en fantastisk lys og farveeffekt. Sainte-Chapelle har også en række smukke religiøse skulpturer og dekorationer, der viser den dybe tro på Gud og den kristne tro, der var en integreret del af livet i middelalderen. Kirken blev alvorligt beskadiget under den franske revolution, men blev senere restaureret og genåbnet for besøgende i det 19. århundrede. Sainte-Chapelle er stadig en vigtig del af den franske kulturarv og besøges hvert år af tusinder af turister fra hele verden, der beundrer dens imponerende arkitektur og historiske betydning.

 

Pris

Entrébilletter koster € 9,00 for voksne og € 5,00 for børn.

Saint Chapelle  

Musée d'Orsay

Musee d'Orsay er et berømt museum, der ligger i Paris, Frankrig, og er kendt for sin imponerende samling af kunstværker fra det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede. Museet er beliggende i en smuk renoveret jernbanestation og indeholder en række ikoniske malerier, skulpturer, fotografier og andre kunstværker fra perioden. Musee d'Orsay er kendt for at have en af verdens største samlinger af impressionistisk og post impressionistisk kunst, inklusive malerier af berømte kunstnere som Monet, Van Gogh og Renoir. Museet har også en samling af skulpturer, fotografier og møbler fra perioden, der giver besøgende et indblik i den kulturelle udvikling i Frankrig i det 19. århundrede.

Musee d'Orsay er et vigtigt museum for alle, der er interesseret i kunst og kulturhistorie, og det er en populær destination for turister fra hele verden.

 

Pris

Entrébilletter koster € 14,00 for voksne og gratis for personer under 26 år.

Musée D'orsay  

 

Sacré-Cœur-basilikaen

Sacré-Cœur-basilikaen er en imponerende kirke, der ligger på toppen af ​​Montmartre-højen i Paris. Kirken blev bygget i det 19. århundrede og er kendt for sin enestående arkitektur og fantastiske udsigt over byen. Basilikaen er berømt for sin hvide stenfacade, der skinner i sollyset og giver kirken et majestætisk og imponerende udseende. Kirken indeholder også en række smukke religiøse skulpturer og dekorationer, der viser den dybe tro på Gud og den kristne tro, der var en integreret del af livet i Frankrig i det 19. århundrede. Fra toppen af ​​kirkens kuppel har besøgende en spektakulær udsigt over Paris, herunder den berømte Eiffeltårnet.

 

Sacré-Cœur-basilikaen er stadig en vigtig del af den franske kulturarv og besøges hvert år af tusinder af turister fra hele verden, der beundrer dens imponerende arkitektur og historiske betydning.

 

Pris

Der er normalt ingen adgangsgebyr for at besøge Sacré-Cœur-basilikaen i Paris, så det er gratis at besøge kirken og gå rundt i dens smukke omgivelser. Der kan dog være en mindre afgift for at besøge nogle af de mere specielle områder af basilikaen, som for eksempel krypten.

 

Sacré-Cœur-basilikaen

 

Jardin des Tuileries

Jardin des Tuileries er en af ​​de smukkeste offentlige haver i Paris og er kendt for sine imponerende skulpturer, søer, springvand og botaniske haver. Haverne blev anlagt i det 16. århundrede og var engang en del af Tuileries-paladset, der blev ødelagt i det 19. århundrede og nu er en del af Louvre-museet. Jardin des Tuileries strækker sig over en 25 hektar stor grund og er kendt for sine mange vandelementer, der inkluderer springvand og damme, der skaber en rolig og fredelig atmosfære midt i byen. Haverne er også hjemsted for flere smukke skulpturer, herunder værker af berømte kunstnere som Rodin og Giacometti.

Jardin des Tuileries er en populær destination for turister og lokale, der ønsker at slappe af og nyde naturen midt i byen, og er en dejlig måde at tilbringe en eftermiddag på, når man besøger Paris. Adgang er gratis.

 

Jardin

Palais de la Cité

Palais de la Cité var en gang det kongelige palads i Paris og er i dag kendt som et historisk vartegn og et vigtigt symbol på den franske kulturarv. Paladset blev oprindeligt bygget i det 10. århundrede og blev løbende udvidet og moderniseret i løbet af de følgende århundreder. Det var hjemsted for en række berømte franske monarker, herunder kong Ludvig IX, også kendt som St. Louis. Palais de la Cité har også spillet en vigtig rolle i den franske retssystem og var hjemsted for den berygtede Conciergerie-fængsel, hvor mange kendte figurer fra den franske revolution blev fængslet, inklusive Marie Antoinette.

 

I dag er Palais de la Cité en populær turistattraktion og et museum, hvor besøgende kan lære mere om paladsets fascinerende historie og se nogle af dens imponerende arkitektoniske træk, herunder de berømte tårne og smukke haller.

 

Pris

Entrébilletter koster € 9,00 for voksne og € 4,50 for børn.

 

Palais de la Cité

La Sainte-Trinité-kirke

La Sainte-Trinité-kirke er en smuk kirke beliggende i hjertet af Paris, og er kendt for sin imponerende neobyzantinske arkitektur. Kirken blev bygget i midten af ​​1800-tallet af den berømte franske arkitekt Théodore Ballu, og er dedikeret til Treenigheden. Kirken er imponerende både udenpå og indenfor, med dens høje tårne, flotte mosaikker og smukke glasmosaikvinduer. Indenfor er der en stor kirkesal, der er smukt dekoreret med høje lofter, overdådige fresker og detaljerede skulpturer.

Derudover er der en række mindre kapeller og sidealtre, som hver især har deres egen særlige karakter og skønhed.

 

La Sainte-Trinité-kirken er stadig aktiv og tilbyder regelmæssige gudstjenester og messer til besøgende, og er en populær destination for turister og lokale, der ønsker at opleve dens skønhed og historie.

 

La Sainte-Trinité-kirke

Før du tager afsted: Vigtige ting at huske før rejsen

Det er vigtigt at bemærke, at seværdigheder som Eiffeltårnet, Louvre-museet, Musée d'Orsay og Notre-Dame-katedralen kan være overfyldte i højsæsonen, så det kan være en god idé at besøge dem tidligt om morgenen eller sent om aftenen for at undgå køer. Desuden er det vigtigt at tage sig tid til at udforske byen og opleve de mindre kendte seværdigheder og områder, Paris har at tilbyde.

 

Priserne varierer afhængigt af seværdigheden, men generelt er der gratis adgang til mange parker og kirker i Paris. Der kan være et gebyr for at besøge nogle seværdigheder, såsom Eiffeltårnet og Louvre-museet. Det er bedst at tjekke hjemmesiderne for de specifikke seværdigheder for at få de nyeste priser.

 

Paris Perfektion: 7 gode råd til en unik og mindeværdig tur til byernes by

 

  • Planlæg dit besøg i forvejen for at få mest muligt ud af din tid i byen.
  • Brug offentlig transport som metroen eller busserne, da det kan være svært at finde parkering i byen.
  • Brug et Navigo-kort eller et Contactless-kort til at betale for transport, da det er billigere end at købe enkeltbilletter.
  • Gå ikke glip af de gratis seværdigheder, såsom Luxembourg Gardens og Place des Vosges.
  • Undgå køer ved at købe billetter til seværdighederne online eller ved at besøge dem tidligt om morgenen eller sent om aftenen.
  • Oplev byens kulturelle scene ved at besøge teatre, koncerter eller kunstudstillinger.
  • Spis på et af byens mange gadekøkkener eller besøg en af de mange hyggelige bistroer for en traditionel fransk middag.

 

Planlæg godt, så du får mest muligt ud af din tid i Paris, der har mange seværdigheder at tilbyde. Vælg hvad du vil se og gøre, så du kan få mest muligt ud af din tid i denne store by.

 

Undgå flyproblemer med Flyhjælp.dk: Sådan får du hjælp i Paris

Hvis du oplever forsinkelser, aflysninger eller overbookninger på din flyrejse, kan du kræve refusion eller kompensation. Der er nogle trin, du kan følge for at få hjælp:

1. Kontakt flyselskabet: Hvis du oplever problemer med din flyrejse, skal du straks kontakte flyselskabet og informere dem om din situation.

2. Kræv dine rettigheder: Flyselskabet er forpligtet til at give dig visse rettigheder, afhængigt af dit problem. Du kan kræve erstatning for forsinkelser eller aflysninger eller kræve at blive ombooket til en anden flyrejse.

3. Dokumenter din sag: Det er vigtigt at dokumentere din sag ved at tage billeder af din boardingkort, kvitteringer og alt andet relevant materiale. Dette vil hjælpe dig med at bevise din sag, hvis du senere vil klage over flyselskabet.

4. Klage over flyselskabet: Hvis du ikke er tilfreds med flyselskabets løsning på dit problem, kan du klage til de relevante myndigheder. Du kan også overveje at kontakte tjenesten Flyhjælp.dk, der kan hjælpe dig med at få erstatning og kompensation fra flyselskabet.

Virksomheden Flyhjælp.dk hjælper flypassagerer med at gøre krav på økonomisk kompensation og refusion. Vi er en inkassovirksomhed i København som tager hånd om flypassagerers sager eftersom vi er eksperter indenfor vores felt. Vores kunder er vores topprioritet, og vi har hjulpet mange rejsende med at få den erstatning, de fortjener. Vi er stolte af vores 9,5/10 anmeldelser på Trustpilot og vores positive kundeanmeldelser. Vores ekspertteam i København arbejder hårdt for at sikre, at vores kunder modtager den bedst mulige service og kompensation for eventuelle ulemper på deres flyrejse. Vi vil gerne takke vores kunder for deres tillid og støtte, og opfordrer alle rejsende til at oprette en sag, hvis de har brug for hjælp til deres flyrejse.

Bon voyage!

 

 

Af Melik Karatas