flyhjaelp-logo-2.png

De 10 bedste seværdigheder i Istanbul - Flyhjælps guide til flyrejsende

February 2023

seneste indlæg

De Mest Almindelige Misforståelser om Flyforsinkelseskompensation

September 2023

Istanbul: Hvor Øst møder Vest i en livlig fusion af kultur og historie

Istanbul er en af ​​verdens mest fascinerende byer, med en rig historie og en unik kultur. Byen er hjemsted for nogle af verdens mest imponerende seværdigheder, og her er en liste over de 10 mest besøgte seværdigheder i Istanbul, sammen med deres priser og historiske fakta:

 

Hagia Sophia

Hagia Sophia er en historisk bygning i Istanbul, Tyrkiet. Oprindeligt blev det bygget som en kristen katedral af den romerske kejser Justinian I i 537 e.Kr. Det tjente som det vigtigste religiøse center i Østromeriget indtil erobringen af Konstantinopel af det osmanniske imperium i 1453, hvor det blev omdannet til en moske. Efter et årti som museum blev det i 2020 igen gjort til en moske af den tyrkiske regering.

 

Hagia Sophia er kendt for sin store kuppel, som er en af de største i verden. Kuplen er 55,6 meter høj og har en diameter på 31,8 meter. Den er bygget af mursten og beton, og dens indre overflade er dækket af mosaikker og fresker. Interiøret er også prydet med store søjler og buer.

 

Pris: For udenlandske turister er prisen for at besøge Hagia Sophia normalt 500 tyrkiske lira, hvilket svarer til ca. 65 USD eller 55 euro, afhængigt af valutakurserne.

 

Topkapi Palace

Topkapi Palace er et historisk palads beliggende i Istanbul, Tyrkiet. Det blev bygget i det 15. århundrede af den osmanniske sultan Mehmed II og blev brugt som sultanernes residens i næsten 400 år. Paladset var også det administrative center i det osmanniske imperium og et symbol på sultanernes magt og rigdom. Det er nu blevet omdannet til et museum, der huser en række kunstværker og historiske artefakter fra det osmanniske imperium.

Topkapi Palace er kendt for sin imponerende arkitektur og fantastiske udsigt over Bosporus-strædet. Paladset består af flere haver, pavilloner, sale og kabinetter, der er åbne for offentligheden. De mest bemærkelsesværdige dele af paladset inkluderer Harem, hvor sultanens hustruer og konkubiner levede, og Skattekammeret, som huser nogle af de mest værdifulde skatte og juveler i verden.

 

Pris: For udenlanske turister koster det 375 tyrkiske lira ca. 49 USD.

 

Sultan Ahmed Moskéen

Sultan Ahmed Mosque, også kendt som Den Blå Moske, er en overvældende moske beliggende i Istanbul, Tyrkiet. Moskeen blev bygget i det 17. århundrede under Sultan Ahmed I og er kendt for sine smukke blå kakler, der dækker indersiden af moskeen. Moskeen er også kendt for sin store dom, der hviler på fire søjler og de seks minareter, der strækker sig op i himlen.

 

Sultan Ahmed Mosque er stadig en aktiv moske og åben for bønner og kulturelle aktiviteter. Men turister er velkomne til at besøge moskeen uden for bønnetiderne og beundre dens skønhed og bygningsværk. Der er også et museum i moskeen, der viser nogle af de historiske og kunstneriske skatte, der er knyttet til moskeen. Det er gratis for alle besøgende. 

 

Bosporus-strædet

Bosporus-strædet er en smal vandvej, der adskiller Europa og Asien og forbinder Marmarahavet med Sortehavet. Det er en af de travleste vandveje i verden og har en vigtig strategisk og økonomisk betydning for Tyrkiet og regionen. Udover at have en vigtig rolle som en transitvej for handelsskibe, tiltrækker Bosporus-strædet også mange turister, der ønsker at nyde den smukke udsigt over Istanbul og seværdighederne langs strædet.

Der er flere måder at opleve Bosporus-strædet på, herunder en bådtur eller en tur langs bredden. En bådtur giver dig mulighed for at se seværdighederne langs strædet fra en anden vinkel og opleve den smukke udsigt over Istanbul. Du kan også tage en tur langs bredden og udforske de forskellige nabolag langs Bosporus-strædet og se de historiske bygninger og monumenter.

 

Pris:

Prisen for at besøge Bosporus-strædet varierer afhængigt af den type tur eller aktivitet, du vælger. For en bådtur kan prisen variere fra ca. 30 til 100 tyrkiske lira (ca. 4 til 13 USD) for en standardtur.

 

 

Grand Bazaar (Kapali Carsi)

Grand Bazaar i Istanbul er en af de største og ældste overdækkede markeder i verden. Det dækker et område på mere end 30.000 kvadratmeter og har mere end 4.000 butikker og boder, der sælger alt fra smykker og tæpper til keramik og tekstiler. Grand Bazaar er ikke kun en populær turistattraktion, men også et vigtigt handelscentrum og et vigtigt kulturelt sted i Istanbul.

Grand Bazaar har en lang historie, der går tilbage til det 15. århundrede, da det først blev etableret under det osmanniske rige. Det er blevet udvidet og renoveret flere gange siden da og er i dag en labyrint af gader og stræder fyldt med butikker og boder. Det er gratis at besøge Grand Bazaar og gå rundt i markedsområdet.

Grand Bazaar

 

Basilika Cistern

Basilika Cistern er en forbløffende underjordisk vandbeholder, der ligger i hjertet af Istanbul. Det blev bygget i det 6. århundrede under det byzantinske rige for at forsyne byen med vand, og det er en af de største og mest velbevarede cisterner i Istanbul. Basilika Cistern er også kendt for sin spektakulære konstruktion, der omfatter mange søjler, buer og dekorative elementer.

Basilika Cistern er åben for besøgende, og det er en populær turistattraktion i Istanbul. 

 

Pris:

Indgangsbilletten til cisternen koster 20 tyrkiske lira for udenlandske turister.

 

Galata Tower

Galata Tower er et historisk tårn, der ligger i Galata-kvarteret i Istanbul. Tårnet blev oprindeligt bygget i det 14. århundrede som en del af bymurene omkring byen, men det blev senere brugt som observationstårn af de osmanniske herskere. I dag er tårnet en populær turistattraktion og tilbyder en fantastisk udsigt over byen og Bosphorus-strædet.

Udsigten fra Galata Tower er uden tvivl en af de største attraktioner, og man kan se så langt som Bosporus-strædet og Asien-siden af Istanbul. Der er også en lille udstilling på tårnet, der giver besøgende en mulighed for at lære mere om tårnets historie og betydning i Istanbul. Besøget på Galata Tower er en fantastisk måde at se byen fra en anden vinkel og tage flotte billeder af Istanbul.

 

Pris:

Besøgende kan købe billetter til at besøge Galata Tower og tage elevatoren eller trapperne op til toppen af tårnet. Der er også en restaurant på toppen af tårnet, hvor besøgende kan nyde en fantastisk udsigt over Istanbul, mens de spiser. Billetprisen til Galata Tower er 35 tyrkiske lira for udenlandske turister.

 

Taksim Square

Taksim Square er en berømt offentlig plads i Istanbul og en populær destination for både lokale og turister. Pladsen ligger i den europæiske side af byen og er kendt for sin konstruktionskunst, shopping muligheder, spisesteder og natteliv.

Taksim Square har været centrum for mange politiske og kulturelle begivenheder i Istanbuls historie. Pladsen er også kendt for Gezi Park-protesterne i 2013, hvor tusindvis af demonstranter samledes for at kræve mere demokrati og frihed i Tyrkiet.

 

Besøgende kan besøge Taksim Square gratis og det er åbent 24 timer i døgnet, syv dage om ugen. Der er masser af muligheder for shopping, mad og underholdning i området omkring Taksim Square. Der er også et stort antal hoteller og restauranter i nærheden, som gør det til en bekvem destination for turister.

Taksim Square er også kendt for den berømte Istiklal Avenue, som er en lang, travl shoppinggade med butikker, restauranter og caféer. Besøgende kan bruge timevis på at udforske denne livlige gade og opleve den travle atmosfære og unikke charme i Istanbul.

 

 

Dolmabahce-paladset

Dolmabahce-paladset er en af de mest imponerende og storslåede historiske bygninger i Istanbul, Tyrkiet. Paladset ligger på den europæiske side af byen langs Bosporus-strædet og var et af de vigtigste paladser i det osmanniske rige. Det blev bygget i midten af 1800-tallet på ordre fra Sultan Abdülmecid og stod færdigt i 1856.

 

Paladset blev designet af to af de mest berømte osmanniske arkitekter på den tid, som også var ansvarlige for at designe andre vigtige bygninger i Istanbul, såsom Ortaköy-moskeen og Bezmialem Valide Sultan-moskeen. Dolmabahce-paladset er et eksempel på en blanding af forskellige arkitektoniske stilarter, herunder barok, neoklassisk og osmannisk.

Paladset er kendt for sin enorme størrelse og elegance, med mere end 285 værelser, 43 saloner og en 4,5 ton tung lysekrone i hovedsalen. En af de mest imponerende dele af paladset er den 63 meter lange Crystal Staircase, som er dækket af et tæppe af ægte silke og blev lavet i Baccarat Glass Factory i Frankrig.

 

Dolmabahce-paladset var også vært for mange vigtige politiske begivenheder i det osmanniske rige og den tidlige republikanske æra i Tyrkiet. Det var her, at Mustafa Kemal Atatürk, grundlæggeren af ​​republikken Tyrkiet, tilbragte de sidste dage af sit liv, og hans død blev erklæret i hovedhallen i paladset den 10. november 1938.

 

I dag er Dolmabahce-paladset åbent for offentligheden som et museum, og det er en af ​​de mest populære turistattraktioner i Istanbul. Besøgende kan udforske de imponerende saloner, se de smukke haver og lære mere om den osmanniske og tyrkiske historie.

dolma

 

Suleymaniye Moskéen

Suleymaniye Mosque er en monumental moské beliggende på den tredje af de syv bakker i Istanbul. Moskéen blev bygget i det 16. århundrede af den berømte osmanniske arkitekt Mimar Sinan og er kendt for sin unikke arkitekturværk og store historiske betydning.

Suleymaniye Mosque har en dominerende position i Istanbuls skyline, og dens høje minareter og store kuppel er synlige fra flere dele af byen. Moskéen har en grandiøs indgangsport, der fører ind i en stor gårdhave, hvor besøgende kan nyde den smukke moské og roen.

Inde i moskéen vil besøgende opleve en storslået blanding af islamisk kunst og byggestil. Suleymaniye Mosque er fyldt med smukke udsmykninger, herunder farverige mosaikker og malerier, der dækker væggene og loftet. Det er også hjemsted for et stort antal gravsteder, herunder gravstedet for Suleyman the Magnificent, som er en af de mest berømte osmanniske sultaner.

 

Besøgende kan besøge Suleymaniye moskéen gratis, men skal overholde klædningsreglerne og tage deres sko af, når de går ind i moskéen. Besøgende bør også være respektfulde over for de religiøse ceremonier, der foregår i moskéen, og undgå at forstyrre bønnerne.

Sammenfattende er Suleymaniye Moskéen er et af Istanbuls mest imponerende religiøse steder, og dens historiske betydning gør den til et must-see sted for besøgende.


5 ekstra tips til at få mest muligt ud af turen:

  1. Smag på det lokale køkken med retter som dolma (fyldte vineblade), kebab og baklava.
  2. Besøg et hammam (et traditionelt tyrkisk bad) for en autentisk oplevelse.
  3. Det kan også være en god idé at have gode sko på, da byen har mange bakker og trapper. 
  4. Spis lokale retter i en traditionel restaurant i Beyoglu.
  5. Vær opmærksom på, at mange steder i Istanbul er kønsopdelt, så kvinder bør tænke over, hvordan de klæder sig.

Følg denne ultimative to-do liste inden din næste flyrejse. 

 

Opdag den smukke og charmerende by Istanbul på budget

Istanbul er en populær destination, og priserne afhænger af flere faktorer, såsom tidspunktet for rejsen, valget af transport og indkvartering, og personens livsstil og ønsker. Generelt kan man dog sige, at Istanbul er en by med et rimeligt prisniveau. Flybilletter fra Europa kan fås fra omkring $650 og op, mens en overnatning på et budgethotel kan koste omkring $45 per nat og op. Der er også mulighed for at finde lidt dyrere hoteller og lejligheder til leje. Se hvornår det er bedst at købe flybilletter. Transport i byen er også billig, med priser på offentlig transport, som fx bus og metro, som starter ved omkring $4. Mad og drikke er også billigt, med mange street food-muligheder, der starter ved omkring $5. Det er vigtigt at have i mente, at priserne kan variere meget afhængigt af sæsonen, og at det kan være dyrere at rejse i højsæsonen.

 

Undgå flyproblemer med Flyhjælp.dk: Sådan får du hjælp i Istanbul

Hvis du oplever flyforsinkelseraflysninger eller overbookninger på din flyrejse, kan du kræve refusion eller kompensation. Der er nogle trin, du kan følge for at få hjælp:

1. Kontakt flyselskabet: Hvis du oplever problemer med din flyrejse, skal du straks kontakte flyselskabet og informere dem om din situation.

2. Kræv dine rettigheder: Flyselskabet er forpligtet til at give dig visse rettigheder, afhængigt af dit problem. Du kan kræve erstatning for forsinkelser eller aflysninger eller kræve at blive ombooket til en anden flyrejse.

3. Dokumenter din sag: Det er vigtigt at dokumentere din sag ved at tage billeder af din boardingkort, kvitteringer og alt andet relevant materiale. Dette vil hjælpe dig med at bevise din sag, hvis du senere vil klage over flyselskabet.

4. Klage over flyselskabet: Hvis du ikke er tilfreds med flyselskabets løsning på dit problem, kan du klage til de relevante myndigheder. Du kan også overveje at kontakte tjenesten Flyhjælp.dk, der kan hjælpe dig med at få erstatning og kompensation fra flyselskabet.

Virksomheden Flyhjælp.dk hjælper flypassagerer med at gøre krav på økonomisk kompensation og refusion. Vi er en inkassovirksomhed i København som tager hånd om flypassagerers sager eftersom vi er eksperter indenfor vores felt. Vores kunder er vores topprioritet, og vi har hjulpet mange rejsende med at få den erstatning, de fortjener. Vi er stolte af vores 9,5/10 anmeldelser på Trustpilot og vores positive kundeanmeldelser. Vores ekspertteam i København arbejder hårdt for at sikre, at vores kunder modtager den bedst mulige service og kompensation for eventuelle ulemper på deres flyrejse. Vi vil gerne takke vores kunder for deres tillid og støtte, og opfordrer alle rejsende til at oprette en sag, hvis de har brug for hjælp til deres flyrejse.

Iyi yolculuklar!

 

Af Melik Karatas