flyhjaelp-logo-2.png

De 10 bedste seværdigheder i London - Flyhjælps guide til flyrejsende

February 2023

seneste indlæg

Skal du rejse i sommerferien? Læs om dine flyrettigheder her

June 2024

London er kendt for sin historie, kultur og arkitektur.

London er kendt for sin historie, kultur og arkitektur. Det bedste tidspunkt at besøge London er i sommermånederne, fra juni til august, da vejret er bedst. Priserne for et besøg i London kan variere afhængigt af tid på året og type af indkvartering, men generelt kan man forvente at betale mellem £ 50-130 pund per nat for et budgetvenligt hotel. Tjek denne blog ud for at finde ud af hvornår det er bedst at købe flybilletter.

De 10 mest besøgte seværdigheder i London er:

Tower of London

Tower of London er en historisk bygning i London, England, der blev bygget i 1066 af William den Erobrer. Den har tjent som et kongepalads, en fængsel, en kaserne og et skatkammer gennem årene. Bygningen er også kendt som "Her Majesty's Royal Palace and Fortress" og er et af de mest besøgte historiske steder i London.

Tower of London er hjemsted for kronjuvelerne, som har været opbevaret der i over 900 år. Det er også kendt for sin historie om fængsling og henrettelse af fanger, herunder Anne Boleyn, som var dronning af England i 1533-1536.

Pris

Entrébilletter koster fra £ 25,50 for voksne og £ 11,90 for børn. Det er en god idé at købe billetter online for at undgå køer.

 Tower of london

 

British Museum

British Museum er et af verdens ældste og mest berømte museer. Det blev grundlagt i 1753 og har været åbent for offentligheden siden 1759. Museet rummer en af verdens største og mest imponerende samlinger af antik kunst og arkæologi, med genstande fra hele verden og fra forskellige historiske perioder. British Museum er kendt for sin store samling af ægyptiske genstande, herunder den berømte Rosetta Stone, som hjalp med at udtyde hieroglyfferne, og den imponerende Elgin Marbles, som er en del af Parthenon-frisen fra det antikke Grækenland

Pris

Adgang til British Museum er gratis for alle besøgende, med undtagelse af visse særudstillinger, hvor der kan være entrégebyr. Det er også muligt at købe en guide eller en audio guide for at få mest muligt ud af besøget. Derudover er der også mulighed for at tilmelde sig en rundvisning ledet af en ekspertguide.

Det er også værd at bemærke, at børn under 16 år skal være i selskab med en voksen.

 British Museum

 

National Gallery

National Gallery er en af verdens mest berømte gallerier for kunst og har en imponerende samling af europæisk kunst fra det 13. til det 19. århundrede, inklusiv værker af kunstnere som Leonardo da Vinci, Botticelli, Turner, Van Gogh og Monet. Galleriet åbnede i 1824 og har været åben for offentligheden siden da. National Gallery har også en omfattende samling af skitser, tegninger og grafik, samt en stor samling af kunstbøger og -kataloger, som er tilgængelige for offentligheden.

Pris

Det er gratis at besøge galleriet, men nogle særudstillinger kan kræve entrébillet.

National Gallery

 

London Eye

London Eye er et af Londons mest betragtelige landemærker og er et stort tivoli hjul, der giver besøgende en unik panoramaudsigt over byen. Det er 135 meter højt og åbnede i 2000. Hjulet er også kendt som Millennium Wheel og er en af de højeste udsigtspunkter i London. Det giver dig en 360 graders panoramaudsigt over byen, inklusiv landemærker som Big Ben, Houses of Parliament, St. Paul's Cathedral og Tower Bridge.

Pris

En tur på London Eye tager ca. 30 minutter og koster fra £22 for voksne og £17 for børn (priserne kan variere afhængigt af sæsonen og tidspunktet for besøget). Det er også muligt at købe billetter med prioriteret adgang og adgang til den eksklusive 4D-oplevelse.

 

london eye

 

St. Paul's Cathedral

St. Paul's Cathedral i London, England er en af Londons mest berømte kirker og et vigtigt historisk landemærke. Den blev bygget i det 17. århundrede efter at den tidligere katedral blev ødelagt i en brand. Arkitekten Christopher Wren ledede opførelsen af katedralen. St. Paul's Cathedral har en imponerende arkitektur, med en imponerende kuppel som er 111 meter høj. Den har også et stort antal kunstværker, inklusiv malerier, skulpturer og mosaikker.

Pris

Prisen for at besøge St. Paul's Cathedral er £20 for voksne, £17 for studerende og £7 for børn. Det er også muligt at købe billetter med prioriteret adgang og adgang til kuplen, som giver dig en udsigt over London. Det er også gratis at deltage i en gudstjeneste i katedralen.

Sankt Pauls Cathedral

 

Buckingham Palace

Buckingham Palace er residensen for den britiske monark og er en af Londons mest fremstående bygninger. Det blev bygget i det 18. århundrede og er hovedkvarteret for den britiske monark. Paladset har 775 rum, inklusiv 19 stuer, 52 soveværelser, 92 kontorer, 78 badeværelser og en 50 meter lang kongehal. Det er også hjemsted for kongefamiliens kunstsamling, som indeholder værker af kunstnere som Rembrandt, Van Dyck og Canaletto.

Pris

Buckingham Palace er åben for offentligheden i en begrænset periode om sommeren, og prisen for at besøge er omkring £25 for voksne og £22.50 for studerende og pensionister. Det er ikke muligt at besøge palace under resten af året.

 Buckingham Palace

 

Tate Modern

Tate Modern er en af verdens mest besøgte moderne kunstmuseer og er beliggende i London, England. Museet blev åbnet i år 2000 og er hjemsted for et imponerende udvalg af moderne og samtidskunst fra hele verden. Det er en del af Tate-gruppen, der også omfatter Tate Britain og Tate Liverpool.

Kunstmuseet har over 75.000 kunstværker i sin samling, der spænder fra år 1900 til i dag. Kunstnere, der er repræsenteret i samlingen, inkluderer Picasso, Warhol, Hockney, Freud, Hirst, og mange flere. Samlingen er organiseret i forskellige afdelinger, herunder maleri og skulptur, fotografi, video og film.

Udover den faste samling, har Tate Modern også en række midlertidige udstillinger og events, der løbende bringer nye perspektiver på kunst og kultur til besøgende. Disse udstillinger og events kan omfatte værker af nye og upcoming kunstnere, samt retrospektiver af klassiske kunstnere.

Pris

Prisen for at besøge Tate Modern er gratis, men nogle særudstillinger kan have entrégebyr. Museet har også et café, restaurant, og butik, hvor besøgende kan købe bøger, kunstgenstande, og andre relaterede varer. Tate Modern er et must-see for kunstelskere og kulturinteresserede, og det er et af de bedste steder i verden at opleve moderne og samtidskunst.

 Tate Modern

 

Natural History Museum

Natural History Museum i London, England, er et af verdens mest anerkendte og besøgte naturhistoriske museer. Det er hjemsted for en omfattende samling af artefakter, der spænder fra mineraler, dyr, planter og mere. Museet blev grundlagt i 1881 og er en af Londons mest populære attraktioner.

Museet er kendt for sin berømte dinosaur-afdeling, der inkluderer den legendariske diplodocus-skelet, kaldet Dippy. Besøgende kan også se en række andre imponerende dinosaur-skeletter, herunder Triceratops, Stegosaurus og T-Rex. Udover dinosaurerne, har museet også en række andre interessante udstillinger, herunder skjulte skatte fra havet, vilde dyr og vilde planter. Museet har også en række interaktive udstillinger og events, der giver besøgende mulighed for at lære om naturvidenskab på en sjov og engagerende måde. Disse kan omfatte hands-on aktiviteter, virtuelle rejser og foredrag. Der er også en række klassiske udstillinger, som kronologisk viser evolutionen af ​​planter og dyr gennem tiden.

Pris

Indgangen til Natural History Museum er gratis Museet har også et café, restaurant, og butik, hvor besøgende kan købe bøger, souvenirs og andre relaterede varer. Natural History Museum er et must-see for alle interesserede i naturhistorie og videnskab og er et fantastisk sted for både børn og voksne at lære og opleve naturvidenskaben på en spændende måde.

 national history museum

 

Tower Bridge

Tower Bridge er en af Londons mest ikoniske landemærker, kendt for sin unikke design med to tårne og en hævet gangsti, der giver adgang til den centrale del af broen. Det er en af de mest genkendelige broer i verden og en af Londons mest besøgte attraktioner. Det blev bygget mellem 1887 og 1894, og det er en af de ældste hævet broer i verden. Broen er designet af Sir Horace Jones og Sir John Wolfe Barry og blev bygget for at løse problemet med, at skibe ikke kunne passere under London Bridge.

Tower Bridge har en fantastisk udsigt over byen fra den hævede gangsti, der løber mellem de to tårne. Det er også hjemsted for et besøgscenter, hvor man kan lære om broens historie og teknologi. Der er også mulighed for at tage en guidet tur, hvor man kan se broens maskinrum og høre om, hvordan broen blev bygget og fungerer.

Pris

Prisen for at besøge Tower Bridge er £9 for voksne, £5 for børn og gratis for under 5 år. Entréen til det hævede gangsti er inkluderet i prisen, så man kan nyde den fantastiske udsigt over byen. Tower Bridge er et must-see for alle besøgende i London, og det er et symbol på byens historie og teknologisk fremskridt.

Tower Bridge

 

Big Ben og Houses of Parliament

Dette er et af Londons mest signifikante symboler og er hjemsted for den britiske regering. Big Ben er navnet på klokken i tårnet på Houses of Parliament. Klokketårnet blev færdigbygget i 1858 og er det største klokkeværk i verden med fire urskiver. I alt er det 96 meter højt.

Palace of Westminster er stedet hvor lovgivende folk mødes og er stedet hvor demokratiske lov vedtages. Derudover tjekkes regeringens arbejde og aktuelle problemer debatteres. Det består af to kamre “House of Commons” og “House of Lords”. Hvor Commons er offentligt valgt og er ansvarlig for at træffe finansielle forslag. Lords er i det andet kammer i det britiske parlament og er uafhængige samt supplerer det valgte underhus. Lords deler opgaven med at forme love og tjekke regeringens arbejde.

Pris

Det er muligt at få en guidet tur inde i parlamentet, hvor man kan få set de forskellige kamre og Westminster Hall. Voksen pris: £29 unge voksne £24,5 og børnepris: £13. Dog er det ikke muligt at komme op i Big Ben. 

 Big Ben & House of Parliament

 

Når man skal rejse bør man undgå følgende:

 

 1. At ankomme sent til flyet: Det er vigtigt at give sig god tid til at komme til lufthavnen og tjekke ind, så man ikke risikerer at gå glip af sit fly. Blive klogere på hvornår det er bedst at rejse med fly, læs mere på Flyhjælps blog.

 2. Overpacking: Det er vigtigt at pakke klogt og ikke tage for meget med, da det kan resultere i ekstra bagagegebyrer og besvær med at bære sine ting rundt. 

 3. At ignorere flyselskabets regler: Det er vigtigt at undersøge og følge flyselskabets regler for bagage, elektronisk udstyr og andre forhold for at undgå problemer på flyveturen.

 4. At ignorere sikkerhedsinstruktioner: Det er vigtigt at lytte til og følge sikkerhedsinstruktionerne fra besætningen for at sikre en sikker flyvetur.

 5. At ignorere tidsforskellen: Hvis man rejser til et sted med en anden tidszone, er det vigtigt at tage højde for tidsforskellen og give kroppen tid til at tilpasse sig, for at undgå jetlag.

 

I og med at du rejser fra EU, kan du være berettiget til kompensation hvis flyet er forsinket med mere end 3 timer, i dette tilfælde bør du søge hjælp til at få forsikret den retmæssige hjælp.

 

Planlæg din London-tur med omhu: Ændrede åbningstider og tilgængelighed på grund af Covid-19 restriktioner 

Det er vigtigt at huske nogle seværdigheder kan have ændrede åbningstider og tilgængelighed på grund af Covid-19 restriktioner, så det er vigtigt at tjekke hjemmesiderne for de specifikke attraktioner for at få de nyeste oplysninger.

Priserne varierer afhængigt af attraktionen, men generelt er der gratis adgang til mange museer og kirker i London. Der kan være et gebyr for at besøge nogle seværdigheder, såsom Tower of London og London Eye. Det er bedst at tjekke hjemmesiderne for de specifikke attraktioner for at få de nyeste priser.

Det bedste tidspunkt at besøge London er i perioden april til juni og september til november, når vejret er mildt og der er færre turister. Det kan også være en god idé at besøge London i løbet af hverdagene i stedet for i weekenden, da det kan være overfyldt ved de populære seværdigheder.

 

Optimer din London-tur: Få mest mulig ud af din tur i byen

 • Planlæg dit besøg i forvejen for at få mest muligt ud af din tid i byen.
 • Brug offentlig transport som London Underground eller busser, da det kan være svært at finde parkering i byen.
 • Brug et Oyster-kort eller et Contactless-kort til at betale for transport, da det er billigere end at købe enkeltbilletter.
 • Gå ikke glip af de gratis seværdigheder, såsom Hyde Park og Camden Market.
 • Undgå køer ved at købe billetter til seværdighederne online eller ved at besøge dem tidligt om morgenen eller sent om aftenen.
 • Oplev byens kulturelle scene ved at besøge teatre, koncerter eller kunstudstillinger.
 • Spis på et af byens mange street food markeder eller besøg en af de mange hyggelige pubber for en traditionel engelsk middag.

 

Undgå flyproblemer med Flyhjælp.dk: Sådan får du hjælp i London

Hvis du oplever flyforsinkelseraflysninger eller overbookninger på din flyrejse, kan du kræve refusion eller kompensation. Der er nogle trin, du kan følge for at få hjælp:

1. Kontakt flyselskabet: Hvis du oplever problemer med din flyrejse, skal du straks kontakte flyselskabet og informere dem om din situation.

2. Kræv dine rettigheder: Flyselskabet er forpligtet til at give dig visse rettigheder, afhængigt af dit problem. Du kan kræve erstatning for forsinkelser eller aflysninger eller kræve at blive ombooket til en anden flyrejse.

3. Dokumenter din sag: Det er vigtigt at dokumentere din sag ved at tage billeder af din boardingkort, kvitteringer og alt andet relevant materiale. Dette vil hjælpe dig med at bevise din sag, hvis du senere vil klage over flyselskabet.

4. Klage over flyselskabet: Hvis du ikke er tilfreds med flyselskabets løsning på dit problem, kan du klage til de relevante myndigheder. Du kan også overveje at kontakte tjenesten Flyhjælp.dk, der kan hjælpe dig med at få erstatning og kompensation fra flyselskabet.

Virksomheden Flyhjælp.dk hjælper flypassagerer med at gøre krav på økonomisk kompensation og refusion. Vi er en inkassovirksomhed i København som tager hånd om flypassagerers sager eftersom vi er eksperter indenfor vores felt. Vores kunder er vores topprioritet, og vi har hjulpet mange rejsende med at få den erstatning, de fortjener. Vi er stolte af vores 9,5/10 anmeldelser på Trustpilot og vores positive kundeanmeldelser. Vores ekspertteam i København arbejder hårdt for at sikre, at vores kunder modtager den bedst mulige service og kompensation for eventuelle ulemper på deres flyrejse. Vi vil gerne takke vores kunder for deres tillid og støtte, og opfordrer alle rejsende til at oprette en sag, hvis de har brug for hjælp til deres flyrejse.

Have a nice trip!

 

 

Af Melik Karatas