flyhjaelp-logo-2.png

De mest forsinkede flyselskaber lige nu

February 2019

seneste indlæg

Skal du rejse i sommerferien? Læs om dine flyrettigheder her

June 2024

De mest forsinkede flyselskaber lige nu

Hvilke flyselskaber er de mest forsinkede lige nu? Skal du ud at rejse, og er i tvivl om, hvor punktlige de forskellige flyselskaber er? - Så er du havnet det rigtige sted.

Hver måned tager Flyhjælp et kig på, hvilke flyselskaber der har haft flest forsinkelser og aflysninger den seneste måned. Disse tal er baseret på OAG’s månedlige ‘Punctuality Report’.

JetBlue er i blandt de mest forsinkede flyselskaber, men er ikke her på listen

Vi har valgt at se på 10 udvalgte flyselskaber, som danskere ofte bruger. Du kan læse mere om de 10 flyselskaber under tabellerne.

Flyselskaberne er givet en score af OAG der kaldes OTP (On-Time Performance). OAG beskriver OTP, som en procent der viser hvor mange af alle flyselskabets flyvninger, der flyver eller ankommer inden for 15 minutter af den planlagte tid.

Vi har lavet 2 tabeller. Én tabel viser, hvordan det er gået flyselskaberne udelukkende i den seneste måned, og én der viser hvordan det er gået flyselskaberne i de seneste 6 måneder. Begge tabeller opdateres hver måned, så tallene altid er så relevante som muligt.

Liste over hvilke flyselskaber der er mest forsinket på månedsbasis

Liste over hvilke flyselskaber der er mest forsinkede på halvårsbasis

 

Mød flyselskaberne

Så hvem er flyselskaberne, som vi har udvalgt?

De er alle udvalgt efter at være de foretrukne flyselskaber blandt danskere.

 

SAS

SAS er generelt mere punktlige og gode til at udbetale kompensation

Scandinavian Airlines System er en af de grundlæggende medlemmer af verdens største flyalliance, Star Alliance. SAS hjælper hver måned flere millioner passagerer med at komme ind og ud fra Skandinavien, hvor de holder til.

SAS er meget anerkendt for deres kundeservice, og er generelt et af de flyselskaber, der er bedre til at udbetale din berettigede kompensation. Du kan læse mere om SAS i Flyhjælps blogindlæg.

 

Norwegian

Norwegian Air Shuttle har hovedsæde i Fornebu i Norge. Det norske flyselskab er det sjette største lavprisflyselskab i Europa, og flyver primært i, til og fra Skandinavien.

Norwegian har haft nogle problemer med økonomien, men har stadig flere millioner kunder om måneden, og er et af de oftest valgte flyselskaber blandt danskere.

Du kan læse nærmere om Norwegian, og hvordan man henter kompensation fra dem på Flyhjælps blog.

 

Ryanair

Ryanair er generelt meget punktlig, men elendige til at udbetale kompensation

Ryanair udgør sammen med Lufthansa Europas to største flyselskaber. Ryanair har sine rødder i Irland, hvor de stadig har hovedkontor, men fragter passagerer rundt i hele Europa.

Ryanair har hvert år siden 2015 fløjet over 100 millioner passagerer rundt, en præstation som kun en håndfuld europæiske flyselskab kan blære sig med. Har du været en af disse personer, og har du været ude for flyforsinkelse med Ryanair, kan du læse nærmere om dine rettigheder i Flyhjælps blog.

 

Widerøe

Widerøe’s Flyveselskap AS blev i 2000erne købt af SAS Group, og overtog SAS rejser i Nordnorge. Siden da, har Widerøe også overtaget SAS aktivitet i det vestlige Norge.

Widerøe er på trods af deres begrænsede aktivitetsområde en stor spiller på det skandinaviske marked, og er blandt danskernes oftest valgte flyselskaber, når man skal på skiferie i Norge.

 

Lufthansa

Lufthansa er ofte forsinket og dårlige til at udbetale kompensation

Deutsche Lufthansa AG er det tyske nationale flyselskab, og er iblandt de største flyselskaber i Europa. De er sammen med blandt andet SAS stiftende medlemmer af Star Alliance, der er verdens største flyalliance.

Lufthansa ejer i dag en række mindre flyselskaber heriblandt det schweiziske nationale flyselskab, SWISS, og det tyske lavprisflyselskab, Germanwings. Du kan læse mere om Lufthansa, og deres historie i forbindelse med 2. Verdenskrig på Flyhjælps blog om Lufthansa.

 

EasyJet

EasyJet Airline Company Limited er Europas næststørste lavprisflyselskab, kun overgået af Ryanair. EasyJet har hovedkvarter i London, hvorfra de styrer deres 270 fly, der flyver mere end 800 ruter.

EasyJet blev grundlagt i 1995 og har siden da været i stor vækst. Så stor vækst at det daværende FL Group i 2004 købte aktier i easyJet for 185 millioner Euro for at sælge det 2 år efter i 2006 for en pris på 325 millioner Euro. EasyJet vækster ikke så meget længere, men fortsat stabilt hvert år.

KLM

KLM er generelt meget punktlige, og gode til at udbetale kompensation

KLM Royal Dutch Airlines er det hollandske nationale flyselskab. Grundlagt i 1919, er KLM det ældste flyselskab i verden, der stadig opererer under sit originale navn.

KLM bryster sig generelt på at være et af de bedste større flyselskaber i Europa, og det kan også ses i vores tabel, hvor de får gode placeringer hver måned. Det betyder ikke, at uheld aldrig sker for KLM, og Flyhjælp har lavet et blogindlæg til lige præcis dig, der har oplevet forsinkelse med KLM. Du kan her læse Flyhjælps blogindlæg om KLM.

 

Thomas Cook

Thomas Cook Airlines Scandinavia er et dansk charterflyselskab, og har hovedsæde i København. Thomas Cook er dog på denne liste med deres fulde samling af underselskaber i Thomas Cook Group.

Thomas Cook Group har deres hovedkvarter i Storbritannien, og kan derfor også blive berørt af brexit (se British Airways). Thomas Cook Airlines Scandinavia er et af de mindste flyselskaber her på listen, men på grund af deres fokus på charter rejser fra Kastrup lufthavn, er Thomas Cook et af danskernes oftest valgte flyselskaber.

 

British Airways

British airways er ikke specielt forsinket, og udbetaler gerne berettiget kompensation

British Airways er det nationale flyselskab for Storbritannien, og udgør siden 2010 IAG (International Airlines Group) sammen med flyselskaber som Aer Lingus, Iberia og Vueling. British Airways er det europæiske flyselskab, der har næstflest passagerer igennem, kun overgået af Easyjet.

I forbindelse med Brexit, står British Airways over for nogle problematikker, da BAs ruter kan blive meget dyrere, og deres fly i værste tilfælde kan blive grounded. Flyselskabernes og flypassagerernes udfordringer med brexit kan du læse nærmere om hos BT.

 

Air France

AIRFRANCE er det franske nationale flyselskab, og er medlem af Air France-KLM-gruppen. AIRFRANCE blev oprettet i 1933 da 5 mindre franske flyselskaber gik sammen.

AIRFRANCE er sammen med blandt andre KLM grundlæggende medlemmer af SkyTeam, en af verdens største flyalliancer. AIRFRANCE lever dog generelt ikke helt op til KLM’s niveau, hvad angår OTP, da de normalt ligger flere positioner under dem i vores liste.

 

Når flyet er forsinket...

Oplever du forsinkelse med fly, eller at dit fly er aflyst, er der heldigvis hjælp at hente.

Hvad enten du er blevet forsinket, eller har fået dit fly aflyst, af nogle af flyselskaberne med en høj OTP-score, en lav OTP-score, eller nogle helt andre, er fremgangsmåden for at indhente kompensation den samme. Du kan læse nærmere om dine rettigheder, og hvad du gør, når du er udsat for flyforsinkelse eller flyaflysning på Flyhjælps side om rettigheder.

Et fly der kommer for sent af sted, lander sansynligvis også forsinekt

Hvis du har oplevet en forsinkelse, kan du undersøge, om du er berettiget, og hvor meget du er berettiget I Flyhjælps kompensationsudregner.

Er du nysgerrig på hvilken score et flyselskab, der ikke er på listen, har fået, kan du læse OAG’s rapport om de mest forsinkede flyselskaber. Du er også velkommen til at kontakte os på e-mail: [email protected].

Af Melik Karatas