flyhjaelp-logo-2.png

Skal du rejse i sommerferien? Læs om dine flyrettigheder her

June 2024

seneste indlæg

Skal du rejse i sommerferien? Læs om dine flyrettigheder her

June 2024

5 gode råd, når du skal rejse i sommerferien

 

Sommeren er en tid, hvor mange af os tager af sted på vores længe ventede ferier, og det er en sæson, der ofte er lig med solskin, afslapning og nye eventyr. Men når det kommer til at rejse i sommerferien, er der visse ting, du bør være opmærksom på for at sikre, at din rejse forløber så smurt som muligt. Her er et par ting du bør være opmærksom på, hvis du skal rejse i sommerferien, samt hvad du skal gøre i tilfælde af en flyaflysning eller flyforsinkelse.

 

 

Planlæg din rejse i sommerferien i god tid og vær fleksibel

Når du rejser i sommerferien, er det afgørende at planlægge din rejse i god tid. Bestil dine flybilletter og indkvartering i forvejen for at undgå sidste øjebliks stress og mulige udsolgte billetter. Vær også fleksibel med dine rejsedatoer, da priserne ofte varierer afhængigt af, hvornår du rejser. Ved at være fleksibel kan du muligvis finde bedre og billigere priser og undgå de travleste rejsedage.



Hold øje med vejrforholdene og flyselskabets oplysninger

Sommeren kan være uforudsigelig med hensyn til vejret, så sørg for at holde dig opdateret på vejrforholdene både derhjemme og på din destination. Dette kan hjælpe dig med at forberede dig på eventuelle ændringer i din rejseplan. Derudover er det vigtigt at tjekke flyselskabets oplysninger regelmæssigt for eventuelle opdateringer om flyaflysninger eller -forsinkelser.



Hvis din flyrejse i sommerferien bliver aflyst

I tilfælde af en flyaflysning skal du straks kontakte flyselskabet for at få oplysninger om dine muligheder. Ifølge EU-lovgivningen har passagerer ret til kompensation, forplejning og eventuel overnatning, afhængigt af afstand og forsinkelsens længde. Flyhjælp kan også bistå med at sikre, at du får din retmæssige kompensation. Læs mere om dine rettigheder ved en flyaflysning her.



 

Hvis dit fly er forsinket, når du skal rejse i sommerferien

Hvis dit fly er forsinket, skal du holde dig opdateret på statussen ved at tjekke flyselskabets oplysninger og eventuelle ændringer i din rejseplan. Hvis forsinkelsen er betydelig, har du muligvis ret til kompensation på op til 4.500 kr. og forplejning i henhold til EU-lovgivningen. Det er vigtigt, at du gemmer alle dokumenter samt kvitteringer for alle dine omkostninger, du pådrager dig som følge heraf, for at sikre, at du får den retmæssige kompensation. Læs mere om dine rettigheder ved flyforsinkelse her.



Hvis du ikke når din mellemlanding som følge af flyforsinkelse eller -aflysning

Hvis din rejse i sommerferien bliver afbrudt, fordi du ikke når en mellemlanding på grund af en flyaflysning eller -forsinkelse, kan du være berettiget til kompensation. Dog skal du være opmærksom på, at din rejse skal være under én booking. Du kan læse mere om dine rettigheder ved en misset mellemlanding her. Flyselskabet er normalt forpligtet til at hjælpe dig med at arrangere en ny flyrejse og eventuel overnatning, hvis det er nødvendigt. Husk at dokumentere alle omkostninger du selv måtte have i denne forbindelse.

 

Blev din rejse i sommerferien afbrudt?

Skulle uheldet være ude og du har oplevet en flyaflysning eller flyforsinkelse i forbindelse med din længe ventede rejse i sommerferien, står Flyhjælp klar til at hjælpe. På blot 3 minutter kan du se om du er berettiget til kompensation samt oprette din sag hos os.

Af Frederik Hedegaard