flyhjaelp-logo-2.png

Bangkoks 10 bedste seværdigheder - Flyhjælps guide til flyrejsende

March 2023

seneste indlæg

Skal du rejse i sommerferien? Læs om dine flyrettigheder her

June 2024

Bangkok er en af ​​verdens mest besøgte byer

Bangkok er en af ​​verdens mest besøgte byer, og det er ikke svært at se hvorfor. Byen er fyldt med spændende seværdigheder, kulturelle skatte og smagfulde madsteder. Her er en liste over de 10 mest besøgte seværdigheder i Bangkok, sammen med deres priser og historiske fakta:

 

Grand Palace

Grand Palace er en af de mest ikoniske og imponerende seværdigheder i Bangkok, og er en stor samling af kongelige bygninger og templer, der er blevet hjemsted for Thailands kongelige familie i århundreder. Paladset ligger i det historiske centrum af Bangkok, nær floden Chao Phraya, og dækker et område på over 200.000 kvadratmeter.

En af de mest berømte attraktioner på Grand Palace er Wat Phra Kaew, der er kendt for at huse en af de mest respekterede buddhistiske relikvier i Thailand, Den Smaragd Buddha. Templet blev bygget i det 14. århundrede og er smukt dekoreret med forgyldte statuer, malerier og smukke detaljer, der gør det til et populært rejsemål for besøgende fra hele verden.

Grand Palace blev bygget i 1782 af kong Rama I, som ønskede at etablere en central placering for kongefamilien og for at vise Thailands styrke og skønhed for verden. Paladset har været åbent for offentligheden siden 1925 og har siden været en af de mest populære turistattraktioner i Thailand.

 

Pris

Prisen for at besøge Grand Palace er 500 baht. Derudover skal man bære passende tøj for at besøge templerne og paladset, det vil sige ingen shorts, t-shirts, korte nederdele eller åben-toe sko. Der er dog mulighed for at leje tøj ved indgangen, hvis man ikke er klædt passende.

Grand Palace  

Wat Arun

Wat Arun, også kendt som Templet af Dawn, er et af de mest ikoniske vartegn i Bangkok og en af de vigtigste turistattraktioner i Thailand. Templet er kendt for sin smukke arkitektur og dens placering ved Chao Phraya-floden, som gør det til et imponerende syn både dag og nat.

Wat Arun er dedikeret til Hindu-guden Aruna, som symboliserer morgendagens røde solopgang. Templet er blevet bygget på forskellige tidspunkter gennem årene og har undergået en række renoveringer og tilføjelser. Den mest bemærkelsesværdige tilføjelse var den centrale pagode, også kendt som prang, som blev bygget i Khmer-stil under kong Rama II's regeringstid i det 19. århundrede. Pagoden er 79 meter høj og prydet med farverige glasmosaikker og kinesisk porcelæn.

Besøgende kan udforske templet og beundre dets skønhed på flere måder. En populær måde er at tage en bådtur på floden og beundre templet fra vandet. Besøgende kan også tage trappen op til pagoden og beundre udsigten over floden og byen. Det er en imponerende oplevelse at besøge Wat Arun om natten, når pagoden er oplyst og reflekterer i vandet.

 

Pris

Wat Arun er åbent dagligt fra kl. 08.30 til kl. 17.30. Indgangsbilletten til templet koster 100 baht. Børn under 120 cm højde får gratis adgang. Der er også mulighed for at tage en bådtur til templet fra forskellige steder i Bangkok, hvilket kan variere i pris afhængigt af turen.

Wat Arun

 

Wat Pho

Wat Pho, også kendt som Templet af den Liggende Buddha, er et af de mest imponerende og ikoniske templer i Bangkok og en af de største og ældste buddhistiske templer i byen. Templet er beliggende i Rattanakosin-distriktet i Bangkok og er kendt for sin gigantiske liggende Buddha-statue, der er en af de største i Thailand.

Wat Pho er et helligt sted for buddhister, og det er kendt for at være hjemsted for den ældste skole for traditionel thai massage. Templet har også en berømt skole for thai medicin, hvor besøgende kan lære mere om traditionel thailandsk medicin og behandlingsmetoder.

Wat Pho er også kendt for sin smukke arkitektur og imponerende samling af buddhistiske kunstværker og artefakter. Templet er også hjemsted for mange andre mindre og smukke statuer, haller og bygninger, der er smukt udsmykket med farverige mosaikker, guld og spejle.

Besøgende kan udforske templet og beundre dens skønhed og historie på flere måder. En af de mest imponerende attraktioner i templet er den gigantiske liggende Buddha-statue, der er 46 meter lang og 15 meter høj. Statuen er udsmykket med guldbelægning og farverige glasmosaikker og er et imponerende syn at se.

Besøgende kan også udforske templet og beundre dets smukke arkitektur og kunstværker ved at gå rundt på området. Der er mange små haller og pavilloner, hvor besøgende kan se smukke buddhistiske statuer og artefakter. En anden populær aktivitet i templet er at få en traditionel thai massage eller lære mere om thai medicin i skolen for thai medicin.

 

Pris

Wat Pho er åbent dagligt fra kl. 08.00 til kl. 18.30. Indgangsbilletten til templet koster 100 baht. Børn under 120 cm højde får gratis adgang. Der er også mulighed for at tage en guidet tur i templet, som kan variere i pris afhængigt af turen.

 

Chatuchak Weekend Market

Chatuchak Weekend Market, også kendt som JJ Market, er en af de største og mest populære markeder i Bangkok, og tiltrækker besøgende fra hele verden. Markedet er kendt for at være et mekka for shopping, spisning og underholdning og er et must-visit sted for alle, der besøger Bangkok.

Markedet er beliggende i Chatuchak-området i byen og strækker sig over en enormt areal på omkring 35 hektar. Det er opdelt i 27 sektioner og har mere end 15.000 boder, der sælger alt fra tøj, tilbehør og smykker til håndværk, kunst og madvarer. Markedet har også en sektion, der er dedikeret til kæledyr, hvor besøgende kan købe alt fra fisk og krybdyr til hunde og katte.

Chatuchak Weekend Market er kendt for sine mange farverige og livlige boder, der tilbyder en bred vifte af produkter til meget overkommelige priser. Besøgende kan finde alt fra tøj og sko til mad og souvenirs, og priserne er generelt meget lavere end i de fleste andre shoppingområder i Bangkok. Besøgende kan også prutte om priserne, og det er normalt forventet på markedet.

Markedet er også kendt for at have en livlig og festlig atmosfære, og besøgende kan forvente at se gadeartister, musikere og kunstnere rundt omkring på markedet. Der er også mange madboder, der serverer alt fra thailandske specialiteter til internationale retter og snacks.

 

Chatuchak Weekend Market åbner kun i weekenden, lørdag og søndag, fra kl. 09.00 til kl. 18.00. Besøgende bør planlægge at bruge mindst et par timer på markedet for at få den fulde oplevelse. Det anbefales at komme tidligt på dagen, da markedet kan blive overfyldt senere på dagen.

Chatuchak  

Khao San Road

Khao San Road er en berømt gade i Bangkok, som er kendt for sin pulserende atmosfære og backpackerkultur. Gaden ligger i den nordlige del af Bangkok og er et must-visit sted for alle, der ønsker at opleve en livlig og unik side af byen.

Stedet er fyldt med farverige boder, der sælger alt fra tøj, souvenirs og smykker til mad og drikkevarer. Gaden er kendt for sine mange barer, restauranter og natklubber, hvor besøgende kan nyde livemusik og danse hele natten.

Gaden er også kendt for sin backpackerkultur og er populær blandt rejsende, der søger billig indkvartering og hyggelige hostel-muligheder. Der er mange hostel-muligheder på gaden, og priserne er generelt meget overkommelige.

Det er også et godt sted at købe souvenirs og tøj, og der er mange boder, der tilbyder lokale varer til rimelige priser. Besøgende kan finde alt fra traditionelle thailandske dragter og tøj til trendy t-shirts og smykker.

Gaden har også et livligt natteliv og er kendt for sine mange barer og natklubber, der tilbyder live musik og DJ-musik hele natten. Besøgende kan nyde en drink eller to, mens de lytter til musik og møder mennesker fra hele verden.

Khao San Road er åben 24 timer i døgnet, og besøgende kan komme når som helst på dagen eller natten. Det er en god idé at undgå de travleste tider på dagen og planlægge dit besøg om aftenen eller om natten, når gaden er mest livlig.

Khao San Road

 

Jim Thompson House

Jim Thompson House er et historisk hjem, der tilhørte den amerikanske forretningsmand Jim Thompson, der spillede en afgørende rolle i at genoplive Thailands silkeindustri i det 20. århundrede. Bygget i 1959, består huset af seks traditionelle thailandske træhuse, der blev transporteret fra forskellige dele af Thailand og samlet på sin nuværende placering. Efter Thompsons mystiske forsvinden i Malaysia i 1967 blev huset omdannet til et museum og viser i dag et væld af thailandsk kunst, porcelæn, tekstiler og andre genstande fra Jim Thompsons personlige samling. Beliggende i hjertet af Bangkok tæt på BTS National Stadium, er Jim Thompson House en oase af ro midt i byens travlhed og en must-see attraktion for alle, der er interesseret i thailandsk kultur, kunst og historie. 

 

Pris

Adgang til huset koster 200 baht for voksne og 100 baht for børn under 12 år, og der er også mulighed for at købe en kombineret billet til Jim Thompson House og Bangkok Art and Culture Centre for 300 baht.

 Jim Thompson house

 

Damnoen Saduak Flydende Marked

Damnoen Saduak Flydende Marked er en af de mest populære turistattraktioner i Thailand og er beliggende i Ratchaburi-provinsen, omkring 100 km vest for Bangkok. Det er en farverig og livlig flydende marked, hvor turister kan opleve den autentiske thailandske kultur og købe forskellige varer fra lokale handlende.

Markedet blev oprettet i slutningen af 1800-tallet af Rama IV som et centralt handelssted for lokale landmænd og fiskere og blev senere en vigtig handelspost for Thailand. I det 20. århundrede blev markedet en populær turistattraktion.

Besøgende kan tage en bådtur langs floden og se de farverige både, der flyder på vandet. Der er masser af lokale handlende, der sælger alt fra frugt og grøntsager til håndværk og souvenirs. Det er også et godt sted at prøve lokale thailandske retter, såsom pad thai og tom yum suppe.

Markedet er kendt for sin livlige og farverige atmosfære, hvor turister kan opleve den autentiske thailandske kultur. Det er en populær turistattraktion, så det kan være ret overfyldt og travlt, især i weekenderne.

 

Pris

Prisen for en bådtur på markedet varierer afhængigt af tiden på dagen og antallet af passagerer. Normalt koster en tur omkring 150-200 baht per person. Det anbefales at besøge markedet tidligt om morgenen, da der er færre mennesker og mere autentiske oplevelser at finde.

Damnoen Saduak  

Wat Saket

Wat Saket, også kendt som "The Golden Mount", er en buddhistisk tempel beliggende i Bangkok, Thailand. Det er en af de mest ikoniske og besøgte seværdigheder i byen og har en lang historie bag sig.

Templet blev oprindeligt bygget i det 18. århundrede af kong Rama I, men blev senere forladt og forfaldt. Det blev genopbygget i det 19. århundrede af kong Rama III og renoveret i det 20. århundrede. I dag er det et vigtigt pilgrimssted for buddhister, der kommer for at bede og beundre templet og dens omgivelser.

En af de mest bemærkelsesværdige funktioner i Wat Saket er den gyldne kuppel, der er synlig fra lang afstand. Kuppelen er 80 meter høj og kræver en anstrengende tur op ad trapperne for at nå toppen. Men det er det værd, når man når toppen, og man bliver belønnet med en spektakulær udsigt over byen og dens omgivelser.

Ud over kuppelen er der også en række andre interessante funktioner i Wat Saket. Der er en stor Buddha-statue i midten af templet og en række mindre statuer og andre kunstværker spredt ud over komplekset. Der er også en række mindre kapeller og helligdomme, hvor besøgende kan bede og ofre til buddhistiske guder og helgener.

 

Pris

Adgang til Wat Saket er gratis, men der er en lille entreafgift for at gå op ad trappen til kuppelen. Prisen er normalt omkring 50 baht.

 

Chinatown

Chinatown, også kendt som Yaowarat, er et af de mest berømte kvarterer i Bangkok, Thailand. Det er en livlig og travl del af byen, der er fyldt med farverige gader, butikker, markeder, restauranter og templer. Chinatown er en spændende destination for rejsende, der ønsker at udforske kulturen og historien i Bangkok.

Chinatown blev grundlagt i det 18. århundrede af kinesiske handelsmænd, der kom til Thailand for at handle med lokale varer. Det har siden da været en vigtig handelsdestination og et vigtigt center for kinesisk kultur og tradition i Bangkok. I dag er det stadig et travlt handelskvarter og en populær turistattraktion.

En af de mest bemærkelsesværdige træk ved stedet er dets madscene. Det er kendt for at have nogle af de bedste gadekøkkener og lokale restauranter i Bangkok, hvor besøgende kan smage autentiske kinesiske retter og thailandske specialiteter. Der er også en række markeder, hvor man kan købe frisk frugt og grøntsager, krydderier, kinesisk medicin og souvenirs.

Det er også hjemsted for flere vigtige buddhistiske templer, herunder Wat Mangkon Kamalawat og Wat Leng Noei Yi. Disse templer er populære destinationer for pilgrimme og besøgende, der ønsker at beundre den smukke arkitektur og beundre de imponerende statuer og andre kunstværker.

Chinatown  

Siam Paragon

Siam Paragon er en af ​​Bangkoks mest ikoniske og luksuriøse shoppingcentre og er kendt for at tiltrække besøgende fra hele verden. Det er beliggende i hjertet af byen, ved BTS-stationen Siam, og er en af de største indkøbscentre i Asien.

Siam Paragon åbnede i 2005 og har siden da tiltrukket millioner af besøgende hvert år. Indkøbscentret har over 250 butikker, der spænder fra high-end designerbutikker til populære mærker og lokale thailandske butikker. Der er også en række restauranter, caféer og barer, der tilbyder alt fra autentisk thailandsk mad til international køkken.

En af de mest imponerende funktioner i Siam Paragon er IMAX biografen, som er den største biograf i Sydøstasien og kan rumme mere end 1.500 besøgende. Der er også en række andre underholdningsmuligheder i indkøbscentret, herunder en bowlingbane, en karaokebar og et stort akvarium.

 

 

Bangkok: Hvor meget koster det at rejse og bo i Thailands pulserende hovedstad?

Flybilletter til Bangkok kan variere i pris afhængigt af rejsetidspunktet og flyselskab. Man kan ofte finde billetter til omkring $500-600 for en tur-retur-billet fra Europa, men priserne kan variere baseret på sæson, kampagner og andre faktorer. Det anbefales at undersøge priserne hos flere flyselskaber og rejsebureauer for at finde den bedste pris.

 

Når det kommer til overnatning, er der et bredt udvalg af hoteller i Bangkok, fra budget venlige hostels til luksushoteller. Priserne kan variere fra omkring $5-10 pr. nat for en seng i et hostel til $100 eller mere pr. nat for et luksushotel. Der er også et stort udvalg af mid-range hoteller og guesthouses, der tilbyder gode priser og faciliteter.

Transport i Bangkok er også rimeligt billigt. Offentlig transport som busser og metroen er billigt, og man kan købe et kort, der giver adgang til flere dages transport. Taxaer og Tuk-Tuks er også billige, men priserne kan variere afhængigt af trafikken og tidspunktet på dagen.

Mad i Bangkok er også billigt og kan findes overalt i byen. Street food er populært og kan købes til rimelige priser, fra omkring $1-2 for en enkel ret. Der er også et stort udvalg af restauranter, der serverer alt fra traditionel thailandsk mad til internationale retter.

Generelt kan man forvente at bruge omkring $30-50 pr. dag, hvis man bor på et budget venligt hotel, spiser street food og bruger offentlig transport. Hvis man vælger at bo på et luksushotel, spiser på fine restauranter og tager taxaer, kan prisen forventes at være højere.

 

Det er vigtigt at tage højde for, at vejret kan være meget varmt og fugtigt. Derfor er det vigtigt at pakke tøj, der kan ånde og at tage masser af vand med. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at Bangkok kan være travl og overfyldt, så det er en god idé at planlægge din tid og dine aktiviteter i god tid. Det er også vigtigt at tjekke de aktuelle retningslinjer for COVID-19, inden du rejser. 

 

Så hvis du planlægger at besøge Bangkok, er der mange spændende seværdigheder at vælge imellem. Det er en god idé at undersøge priserne og åbningstiderne på forhånd, så du kan planlægge din tid og budget effektivt. Det er også godt at være opmærksom på, at mange af disse seværdigheder er vigtige religiøse steder, så det er vigtigt at vise respekt og følge dresscode og adfærdsregler.

 

Undgå flyproblemer med Flyhjælp.dk: Sådan får du hjælp i Bangkok

Hvis du oplever flyforsinkelseraflysninger eller overbookninger på din flyrejse, kan du kræve refusion eller kompensation. Der er nogle trin, du kan følge for at få hjælp:

1. Kontakt flyselskabet: Hvis du oplever problemer med din flyrejse, skal du straks kontakte flyselskabet og informere dem om din situation.

2. Kræv dine rettigheder: Flyselskabet er forpligtet til at give dig visse rettigheder, afhængigt af dit problem. Du kan kræve erstatning for forsinkelser eller aflysninger eller kræve at blive ombooket til en anden flyrejse.

3. Dokumenter din sag: Det er vigtigt at dokumentere din sag ved at tage billeder af din boardingkort, kvitteringer og alt andet relevant materiale. Dette vil hjælpe dig med at bevise din sag, hvis du senere vil klage over flyselskabet.

4. Klage over flyselskabet: Hvis du ikke er tilfreds med flyselskabets løsning på dit problem, kan du klage til de relevante myndigheder. Du kan også overveje at kontakte tjenesten Flyhjælp.dk, der kan hjælpe dig med at få erstatning og kompensation fra flyselskabet.

Virksomheden Flyhjælp.dk hjælper flypassagerer med at gøre krav på økonomisk kompensation og refusion. Vi er en inkassovirksomhed i København som tager hånd om flypassagerers sager eftersom vi er eksperter indenfor vores felt. Vores kunder er vores topprioritet, og vi har hjulpet mange rejsende med at få den erstatning, de fortjener. Vi er stolte af vores 9,5/10 anmeldelser på Trustpilot og vores positive kundeanmeldelser. Vores ekspertteam i København arbejder hårdt for at sikre, at vores kunder modtager den bedst mulige service og kompensation for eventuelle ulemper på deres flyrejse. Vi vil gerne takke vores kunder for deres tillid og støtte, og opfordrer alle rejsende til at oprette en sag, hvis de har brug for hjælp til deres flyrejse.

การเดินทางที่ดี!

 

Af Melik Karatas