flyhjaelp-logo-2.png

Beijings 10 bedste seværdigheder - en guide fra Flyhjælp

March 2023

seneste indlæg

De Mest Almindelige Misforståelser om Flyforsinkelseskompensation

September 2023

Den Kinesiske Mur

Den Kinesiske Mur er en imponerende struktur, der strækker sig over 21.196 km og er en af ​​verdens mest ikoniske bygningsværker. Den blev bygget i løbet af flere århundreder, og dens primære formål var at beskytte det kinesiske imperium mod invasioner fra nord. Byggeriet af muren begyndte i det 7. århundrede f.Kr. og fortsatte i over 2.000 år under forskellige dynastier. 

De fleste af de dele, der står i dag, er bygget under Ming-dynastiet (1368-1644).

 

Pris

Prisen for at besøge den Kinesiske Mur varierer afhængigt af besøgsstedet og omfanget af besøget. Normalt kan priserne ligge mellem 40 og 80 RMB (kinesiske yuan) for en grundlæggende billet. Der er dog også muligheder for at tilføje guidede ture eller andre oplevelser, som kan øge prisen betydeligt. Det er også værd at bemærke, at der er flere steder langs muren, hvor besøgende kan besøge, og priserne kan variere fra sted til sted.

Den kinesiske mur  

Den Forbudte By

Den Forbudte By er et ikonisk paladsområde i Beijing og var tidligere hjemsted for kejserne i Ming og Qing-dynastierne. Komplekset dækker en imponerende 720.000 kvadratmeter og består af 980 bygninger. Den Forbudte By er kendt for sin imponerende arkitektur, smukke haver og rige historie. Paladset blev bygget i årene 1406-1420 under Ming-dynastiet og var kejserens hovedkvarter og regeringscenter i over 500 år. Efter Qing-dynastiets fald i 1911 blev Den Forbudte By åbnet for offentligheden som et museum.

 

Pris

Prisen for at besøge Den Forbudte By varierer afhængigt af besøgsstedet og omfanget af besøget. Normalt kan priserne ligge mellem 40 og 60 RMB (kinesiske yuan) for en grundlæggende billet. Der er dog også muligheder for at tilføje guidede ture eller andre oplevelser, som kan øge prisen betydeligt. Det er også værd at bemærke, at der er visse dele af komplekset, der er lukket for besøgende, og at der kan være særlige arrangementer, der påvirker prisen eller tilgængeligheden af besøget.

Den forbudte by  

Den Himmelske Freds Plads

Den Himmelske Freds Plads er en stor offentlig plads i Beijing, Kina, og er kendt for at være stedet for Mao Zedongs portræt og for de massive studentedemonstrationer i 1989. Pladsen er omgivet af flere vigtige bygninger, herunder Maos Mausoleum, Folkets Store Hal og det nationale museum i Kina. Pladsen blev bygget i 1651 og er en af de største bypladser i verden, der dækker mere end 440.000 kvadratmeter.

 

Pris

Besøg på Den Himmelske Freds Plads er gratis for alle besøgende, og der er ingen krav til billetter eller forudgående reservationer. Der er dog strenge sikkerhedsforanstaltninger på pladsen, og besøgende skal gennemgå sikkerhedskontrol ved indgangen. Besøgende skal også overholde en række regler og respektere området og dets betydning for kinesisk historie og kultur. Det er også vigtigt at bemærke, at pladsen kan være ekstremt overfyldt i travle perioder, og at det kan være nødvendigt at vente i kø for at komme ind.

Tiananmen Square  

Lama-templet

Lama-templet, også kendt som Yonghe-templet, er et af de mest berømte buddhistiske templer i Beijing. Templet blev oprindeligt bygget i 1694 under Qing-dynastiet som en kejserlig bolig til prinsen Yong. I 1744 blev templet omdannet til et buddhistisk tempel og er siden blevet et vigtigt religiøst centrum for tibetansk buddhisme i Kina. Lama-templet består af fem haller og er hjemsted for en række imponerende kunstværker, herunder statuer af Maitreya Buddha og de tre Guan Yin.

 

Pris

Prisen for at besøge Lama-templet varierer afhængigt af omfanget af besøget. Normalt kan priserne ligge mellem 25 og 35 RMB (kinesiske yuan) for en grundlæggende billet. Der er også muligheder for at tilføje guidede ture eller andre oplevelser, som kan øge prisen betydeligt. Det er også vigtigt at bemærke, at der er visse dele af templet, der er lukket for besøgende, og at der kan være særlige arrangementer eller ceremonier, der påvirker tilgængeligheden af besøget.

Lama temple

 

Sommerpaladset 

Sommerpaladset er et storslået paladsområde i udkanten af Beijing og var tidligere en ferieresidens for den kejserlige familie. Paladset blev oprindeligt bygget i 1750 under Qing-dynastiet og er kendt for sin imponerende arkitektur og smukke haver. Sommerpaladset dækker mere end 290 hektar og omfatter et stort kunstigt søsystem, haver, pavilloner og broer.

 

Pris

Prisen for at besøge Sommerpaladset varierer afhængigt af besøgsstedet og omfanget af besøget. Normalt kan priserne ligge mellem 30 og 60 RMB (kinesiske yuan) for en grundlæggende billet, afhængigt af sæsonen. Der er dog også muligheder for at tilføje guidede ture eller andre oplevelser, som kan øge prisen betydeligt. Det er også vigtigt at bemærke, at der er visse dele af komplekset, der er lukket for besøgende, og at der kan være særlige arrangementer eller begivenheder, der påvirker prisen eller tilgængeligheden af besøget.

 Sommer paladset

 

Beijings Nationalstadion

Beijings Nationalstadion, også kendt som "Fuglereden", er en af de mest berømte bygninger i Beijing. Stadionet blev bygget til sommer-OL i 2008 og blev designet af en gruppe af kinesiske og internationale arkitekter. Det blev bygget som et symbol på Kinas modernisering og er kendt for sin unikke arkitektur og avancerede teknologi. Stadionet har en kapacitet på mere end 80.000 tilskuere og har været vært for en række store sportsbegivenheder og koncerter.

 

Pris

Prisen for at besøge Beijings Nationalstadion varierer afhængigt af begivenheder og omfanget af besøget. Normalt kan priserne ligge mellem 50 og 100 RMB (kinesiske yuan) for en grundlæggende tur, afhængigt af sæsonen. Der er også muligheder for at tilføje guidede ture eller andre oplevelser, som kan øge prisen betydeligt. Det er også vigtigt at bemærke, at der er visse dele af stadionet, der er lukket for besøgende, og at der kan være særlige arrangementer eller begivenheder, der påvirker prisen eller tilgængeligheden af besøget.

 Beijing National Stadium

 

Det Kinesiske Nationalmuseum

Det Kinesiske Nationalmuseum er et af de største og mest berømte museer i Beijing. Museet blev grundlagt i 1912 og er beliggende på Tiananmen-pladsen. Museet rummer mere end 1,3 millioner kunstværker og historiske artefakter, der spænder fra oldtidens Kina til nutidens kinesiske kultur og historie. Museets samlinger omfatter malerier, keramik, møbler, skulpturer, tekstiler og meget mere.

 

Pris

Prisen for at besøge Det Kinesiske Nationalmuseum er gratis for alle besøgende. Det er dog vigtigt at bemærke, at der kan være begrænsninger på antallet af besøgende på grund af COVID-19-restriktioner eller andre særlige arrangementer. Der er også muligheder for at tilføje guidede ture eller specialudstillinger, som kan have en ekstra pris. Det Kinesiske Nationalmuseum er et must-see seværdighed for alle, der er interesseret i kinesisk kultur og historie.

 

798 Art District

798 Art District, også kendt som Dashanzi Art District, er et kunstnerisk og kreativt kvarter i Beijing. Området er hjemsted for en række kunstgallerier, studier og udstillingsrum, der viser et bredt udvalg af moderne kunstværker, herunder malerier, skulpturer, installationer og performancekunst.

 

Pris

Prisen for at besøge 798 Art District varierer afhængigt af udstillinger og omfanget af besøget. Nogle gallerier og udstillingsrum kan have gratis adgang, mens andre kan kræve en mindre entrépris eller en billet til særlige udstillinger eller arrangementer. Generelt er området åbent for besøgende syv dage om ugen, og der er masser af muligheder for at udforske kunsten og kulturen i området. 798 Art District er et unikt og livligt sted i Beijing, der tiltrækker både lokale og internationale besøgende og er et must-see for alle, der er interesseret i moderne kunst og kreativitet.

 

Beihai-parken

Beihai-parken er en af de mest populære parker i Beijing, beliggende i centrum af byen. Parken har en lang historie, der går tilbage til det 10. århundrede, og er kendt for sin smukke natur og historiske seværdigheder. Parken dækker et område på mere end 70 hektar og omfatter en stor sø, pagoder, templer og haver.

 

Pris

Prisen for at besøge Beihai-parken er 15 RMB (kinesiske yuan) per person, men priserne kan variere afhængigt af sæsonen og omfanget af besøget. Der er også muligheder for at leje både og tage en sejltur på søen, eller at deltage i guidede ture, som kan øge prisen betydeligt. Beihai-parken er et populært sted for både lokale og turister og tilbyder en afslappende og smuk atmosfære midt i byen.

 

Hutongerne

Hutongerne i Beijing er smalle, snoede gader og små gader, der er kendt for deres historiske charme og traditionelle kinesiske arkitektur. Disse gamle kvarterer kan spores helt tilbage til Ming-dynastiet og er et vigtigt kulturarv i byen. Mange af de traditionelle huse i Hutongerne er bygget af træ og sten og har karakteristiske grønne døre, og mange af dem er blevet restaureret og bevaret for at vise deres autentiske skønhed.

 

Pris

Prisen for at besøge Hutongerne er typisk gratis, men der er muligheder for at tage guidede ture, som kan have en pris afhængigt af varigheden og omfanget af turen. Besøgende kan også vælge at tage en cykel- eller rickshaw-tur gennem Hutongerne, som kan give en dybere oplevelse af kvarterets kultur og historie. Hutongerne er en vigtig del af Beijings kulturarv og en fantastisk mulighed for at udforske og lære mere om traditionel kinesisk arkitektur og livsstil.

 

Flyhjælp: En guide til at navigere gennem kompensation og erstatning

Flyhjælp er en virksomhed, der hjælper dig med at navigere gennem den komplekse verden af flykompensation og erstatning. Vores professionelle team har omfattende erfaring inden for dette område, hvilket betyder, at vi kan give dig de bedste råd og vejledning til din situation. Lær mere om hvordan vi kan hjælpe dig i denne guide.

Hvad er flykompensation?

Definitionen af flykompensation er penge, der udbetales til passagerer af et flyselskab som kompensation for forsinkede eller aflyste flyvninger. Kompensation kan også gives i tilfælde af overbooking eller nægtet boarding. For at kvalificere sig til kompensation skal din situation opfylde visse krav, som vil blive nærmere beskrevet senere.

Hvor meget du kan forvente at modtage i kompensation, afhænger af flere faktorer såsom rejsens længde og tidsrammen på din forsinkelse eller annullering. Generelt set kan beløbet variere fra 250 EUR op til 600 EUR pr. person per flight. Det er dog vigtigt at bemærke, at ikke alle situationer berettiger dig til fuld kompensation og nogle selskaber har begrænsninger på det samlede beløb udbetalt i en given periode.

Flyhjælp fra professionelle

Hvis du har prøvet at have en aflyst eller forsinket flyvning, ved du, hvor frustrerende det kan være. Men vidste du, at som flypassager har du ret til kompensation og erstatning? Det kan dog være svært at navigere gennem reglerne og beregne den korrekte mængde euro, du er berettiget til. Heldigvis kan eksperterne hos Flyhjælp.dk hjælpe dig med alt dette og sørge for, at dine rettigheder som flypassager bliver opfyldt.

 

Disse virksomheder specialiserer sig i at håndtere dit krav om flykompensation på dine vegne. De vil arbejde med dig for at sikre de nødvendige beviser og dokumentation samt beregne din retmæssige erstatning baseret på EU-reglerne. Med deres ekspertise kan de også løse eventuelle tvister med flyselskabet og spare dig tid og stress i processen. Så hvis du ønsker professionel hjælp til din næste aflyste eller forsinkede flyvning, bør du overveje søge rådgivning hos Flyhjælp.

 

Af Melik Karatas