flyhjaelp-logo-2.png

Vil vaccinen redde rejserne til sommer?

January 2021

seneste indlæg

Skal du rejse i sommerferien? Læs om dine flyrettigheder her

June 2024

Vil vaccinen redde rejserne til sommer?

Hvad betyder vaccinen for sommerens feriemuligheder? Er virusmutationerne for stor en trussel? I dette indlæg bliver der gennemgået de seneste vurderinger og udmeldinger for COVID-19.

 

Kan man tage på ferie til sommer

 

Den længe ventede vaccination mod COVID-19 er endelig kommet til Danmark. D. 27. december 2020 blev den første dansker vaccineret og der arbejdes på højtryk på, at få så mange muligt vaccineret hurtigst muligt. Sundhedsstyrelsen sigter efter at alle borgere bliver tilbudt en vaccination ved udgangen af juni 2021.

Dette er selvfølgelig rigtig gode nyheder for dem, der sætter pris op det sociale liv, og især dem der godt kan lide at rejse. Med lidt held betyder denne vaccine nemlig, at sommeren i år bliver mere eller mindre som vi kender den, hvor man vil få mulighed for at komme ud og opleve verden igen.

Men selvom man begynder at kunne se lyset for enden af tunnelen, dukker der nye mutationer af virussen op. I sidste kvartal af 2020 florerede den britiske mutation SARS-COV-2 (B.1.1.7), mens man i denne måned har hørt meget til den sydafrikanske variant B.1.351.

Ifølge Statens Seruminstitut ligger truslen ved disse mutationer i, at de har nedsat følsomhed over for antistoffer, og det betyder at vaccinen godt kan have lidt sværere ved at virke på personer smittet med de nye virusser. WHO vurderer dog stadig, at de aktuelle vacciner vil være virksomme, da de giver et bredere immunrespons.  

 

Flyaflysninger som følge af COVID-19

Så selvom det ser positivt ud, er mange af oplysingerne baseret på vurderinger i stedet for fakta, hvilket giver en stor usikkerhed for fremtiden. Trods vaccinen, kan disse mutationer i værste tilfælde sende verden tilbage til starten af pandemien. I bedste tilfælde kan de fleste rejse allerede til forår. Det er derfor stadig svært at lure hvordan det bliver med genåbning af lande og dermed hvorvidt der bliver åbnet op for flyrejser. 

Tusindvis af flyafgange bliver stadig aflyst og man kan nemt komme til at stå i den situation, at man har en ugyldig flybillet. Man er dog ikke uden rettigheder i det tilfælde. Den Europæiske Kommision har vurderet, at man har ret til en af tre ting, hvis ens fly er aflyst grundet COVID-19:

  1. Refusion af flybillettens fulde pris
  2. Omlægning af sin rejse, således man kommer frem til sin destination på et andet tidspunkt
  3. Et gavekort på minimum samme beløb som den originale flybillet

Man er dog ikke berettiget kompensation, men man har ret til at få sine flybilletter refunderet. Ønsker man hjælp med dette, kan man starte sin sag her hos Flyhjælp, ved at klikke på nedenfor. Vinder vi sagen, lyder vores salær på 30% af det indhentede beløb. Taber vi, har vores service været gratis. No cure - no pay.

 

 

Forsinket eller aflyst flyafgang?

Flyhjælp har i over 6 år hjulpet mere end 150.000 personer med refundering og kompensering af forsinkede eller aflyste flyafgange. Det bliver udelukkende os, der kommer til at kommunikere med selskaberne, som vi stævner med et berettiget krav i henhold til EU-forordning 261/2004.

Efter vi har modtaget din sag, tager vi os af det hårde arbejde, mens du bare kan slappe af. Vi sørger for at opdatere på, hvor langt vi er kommet sagsmæssigt, så man altid kan følge processen. Så står du i en situation, hvor din flyafgang er forsinket, aflyst på grund af COVID-19 eller noget helt tredje? Så start din sag hos os - så vil vi hjælpe dig på bedst mulig vis.

Af Philip Brechmann