flyhjaelp-logo-2.png

Hvornår er det bedst og købe flybilletter?

October 2022

seneste indlæg

Skal du rejse i sommerferien? Læs om dine flyrettigheder her

June 2024

 

Hvornår er det bedst og købe flybilletter?

Er du allerede igang med og planlægge din næste rejse, så har du helt sikkert tænkt over hvornår det er muligt at få billige flybilletter. 

Flyhjælp har nedenfor givet en række bud på hvad du kan gøre, for at få en så billig rejse som mulig.

 

Hvis dit fly var forsinket, aflyst eller overbooket på din rejse, er du højst sandsynlighed berettiget til kompensation. Du kan læse meget mere om dine rettigheder her:

Ligesom så mange andre ting, så er udbud og efterspørgsel utrolig vigtigt når det kommer til prisen på en flybillet. Priserne justerer af sig selv, men med en række tips kan du hurtigt finde de billigste flybilletter, og i stedet bruge pengene på en masse fantastiske oplevelser på din ferie. En af de grundlæggende regler for at få billige flybilletter er, at man skal være fleksibel. Er du fleksibel i forhold til tidspunkt, dato og rejsemål, er der store besparelser og hente når du køber flybilletter. Det vil også være smart at tjekke priserne fra og til forskellige lufthavne, da der kan være billigere alternativer ved og køre et par timer. Her er det også vigtigt at du indregner ekstraomkostninger, som benzin ind i regnestykket. 

Vi anbefaler derudover også at du bruger en rejsesøgemaskine, så du spare tid og penge. Rejsesøgemaskinerne sammenligner priserne på tværs af online rejsebureauer og flyselskaber, her finder du alle priserne på markedet i en søgning, hvor du har mulighed for at vælge den billigste løsning

Flypriserne ændrer sig fra dag til dag, og time til time, her vil det være fornuftigt at oprette en prisagent. Det er hel gratis, og den holder løbende øje med priserne. Der bliver dagligt sendt e-mails ud til timeldte bruger med de billigste tilbud på markedet, baseret på søgekritiere. 

Spar gebyrene! Har man mulighed for at tage afsted med håndbagage frem for indchecket bagage, så gør det. Er man et par der skal afsted i et par dage, så kan man helt sikkert godt nøjes med håndbagage, men er man en stor familie med børn der skal afsted, så anbefaler vi at man kun tager den nødvendige indchecket bagage med. Husk derfor at flybilletterne på lavprisselskaberne ikke altid er de billigste priser, da der kan være en masse ekstra gebyrer forbundet. 

Der er også stor forskel på serviceniveauet når det kommer til flyselskaberne, det er derfor også vigtigt og tage højde for hvad der er vigtigst for dig: Prisen eller servicen

Du kan læse meget mere om flyselskaberne i vores guide her:

 

I hvor god tid skal du købe din flybillet?

Bestil i god tid, det kan ofte ikke betale sig at bestille flybilletten i sidste øjeblik, tværtimod. Dem der bestiller først, får oftest de billigste flybilletter, jo tættere du kommer på afrejsen, jo dyre bliver flybiletterne. Efterspørgslen er størst måneden op til afrejsen, så en god tommelfingerregel er at bestille 2 måneder før tid. Rejser du til de mere populære destinationer, og så i skolernes sommerferie, så skal der bestilles i så god tid som muligt. Her vil en anbefaling være, allerede og bestille i februar,marts måned. Der er dog stadig risiko for at de kan falde yderligere i pris senere hen, men risikoen for en prisstigning er større. 

I hvor god tid skal du købe din flybillet?

 

 

Hvilken dag på ugen er billigst at købe flybillet på?

Der er mange delte meninger om hvilken dag på ugen, hvor der er billigst flybilletter. Vi anbefaler at du slår til lige så snart du finder billige billetter, til trods for hvilken dag på ugen du finder dem. Du bør dog undgå at købe flybilletter i weekenderne, det skyldes at folk har fri og det er typisk her folk køber deres flybilletter. Oftest ser vi at de meget tidlige eller sene afgange er billigere, det skyldes at efterspørgslen ikke er så stor her. 

 

 

Husk at tjekke din flybillet grundigt, inden du køber den

Vi anbefaler at du tjekker din flybillet grundigt igennem, inden du køber den. Når du køber en flybillet, har du oftest ikke fortrydelsesret på billetten, hvilket betyder du ikke har mulighed for at ombooke den. Det kan derfor være utrolig dyrt og besværligt, hvis du har skrevet et forkert navn, eller valgt en forkert dato. 

Dog er der nogle flyselskaber der tilbyder fortrydelsesret på 24 timer efter du har købt dine flybilletter.

Det er vigtigt at du altid tjekker:

  • Destinationen
  • Om navnene er skrevet rigtigt
  • Pasnumre
  • Datoerne

Ser du at der er en fejl på din billet så snart du køber den, anbefaler vi at du kontakter flyselskabet hurtigst muligt.

 

Har du været udsat for en aflysning eller forsinkelse, så må du ikke glemme dine rettigheder, det er derfor vigtigt du gør krav på din kompensation fra flyselskaberne.

 

Start din sag her

 

Af Melik Karatas