flyhjaelp-logo-2.png

Her er de mest punktlige flyselskaber

March 2021

seneste indlæg

De Mest Almindelige Misforståelser om Flyforsinkelseskompensation

September 2023

Her er de mest punktlige flyselskaber 

Flyselskaberne kæmper hele tiden for at overholde deres tidsplaner, da tilfredsheden fra kunderne spiller en stor rolle i deres succes. En forsinkelse kan hurtigt gøre en passager afklaret med, at man ikke skal benytte det selskab igen. Så hvilke flyselskaber i Europa klarer sig bedst i at lette og lande i rette tid? 

 

Hvorfor bliver fly forsinket?

Hver dag er der hundredvis af forsinkelser verden over. Hos Flyhjælp har vi alene haft over 18.000 sager med forsinkelser i 2019. I 2020 var tallet naturligvis mindre, grundet COVID-19, der hæmmede lufttrafikken i høj grad. Men forsinkelserne er ikke til at undgå, og de fleste har efterhånden prøvet at tilbringe længere tid i lufthavnen, end man lige havde regnet med. Det er ikke nødvendigvis altid selskabets skyld, at der ikke bliver fløjet til tiden.

En af de største grunde til en flyforsinkelse er nemlig vejrproblemer. Hvis flyselskabet vurderer, at vejret kan være til fare for flyet eller passagererne, kan selskabet aflyse eller udskyde flyvningen. Forsinkelser, som følge af problemer med vejret, er uden for flyselskabets kontrol og man kan derfor ikke få kompensation i dette tilfælde.

Der forekommer dog også en del flyforsinkelser ved bl.a. tekniske problemer med flyet, eller hvis man venter på passagerer. Alt efter hvilken situation, der er tale om, og hvor lang tid man er forsinket, kan man være berettiget til kompensation. Er du i tvivl, kan du bruge vores beregner og se, hvor meget der kan være at hente for din forsinkelse.  

 

Hvem klarer sig bedst i Europa?

OAG, som er verdens største netværk af flyrejsedata, udarbejder hver måned statistikker for lufthavne og flyselskaber, herunder hvor gode de er til at overholde deres tidsplaner. I deres "On-time Performance" rapport fra 2019 har de samlet statistikkerne for hele året og fundet flyselskabernes on-time performance (OTP).   

I Europa ser top-5-listen således ud:.

  • Iberia - OTP: 84,06%
  • Air Baltic - OTP: 83,63%
  • Jet2.com - OTP: 82,69%
  • Alitalia - OTP: 81,58%
  • Eurowings - OTP: 80,20% 

Spaniens største flyselskab Iberia Airlines tog i 2019 titlen som Europas mest punktlige flyselskab ifølge OAG. Til trods for at de ligger øverst på listen, er det stadig mere end hver tiende flyrejse, der er forsinket. Man skal derfor altid være opmærksom på forsinkelser og dine rettigheder som passager, uanset flyselskab.

Af Frederik Hedegaard