flyhjaelp-logo-2.png

Her er de bedste tidspunkter at rejse på - Tips fra Flyhjælp

October 2024

seneste indlæg

Ekstraudgifter ved flyforsinkelse? - Din ret til erstatning

October 2024

Her er de bedste tidspunkter at rejse på

At finde det bedste tidspunkt at rejse på kan spare dig både tid og penge. Uanset om du planlægger en ferie, en forretningsrejse eller en spontan tur, er det værd at overveje hvilke dage og perioder, der er mest fordelagtige. Flyhjælp sidder klar med en håndfuld nyttige tips, så du ved hvilke perioder og særlige dage, du bør undgå, hvornår der sker flest forsinkelser og aflysninger, samt hvornår du kan finde de billigste og dyreste flybilletter.

Skulle du være uheldig at opleve en flyforsinkelse eller flyaflysning under din rejse, så sidder vi også klar til at hjælpe dig med at få din berettigede kompensation.

 

Hvilke perioder eller særlige dage bør undgås?

Når du planlægger din rejse, er det vigtigt at være opmærksom på visse perioder og dage, hvor det er bedst at undgå at rejse. Disse tidspunkter er ofte præget af høje priser, overfyldte lufthavne og øget risiko for forsinkelser.

 

Højsæson og ferier

Højsæsoner som sommerferien, jul og nytår er generelt de dyreste og travleste tider at rejse på. Priserne på flybilletter stiger markant i disse perioder, og lufthavnene er fyldt med rejsende. Det samme gælder for påskeferien og andre nationale helligdage, hvor mange mennesker planlægger deres rejser på samme tid.

 

Weekender

Weekenderne, især fredage og søndage, er nogle af de mest populære dage at rejse på. Dette skyldes, at mange foretrækker at rejse, når de har fri fra arbejde. Som følge heraf kan billetpriserne være højere, og lufthavnene mere overfyldte. Hvis det er muligt, kan du med fordel planlægge din rejse midt på ugen for at undgå denne trængsel.

 

Hvornår sker der flest forsinkelser og aflysninger?

At forstå hvornår der er størst risiko for forsinkelser og aflysninger kan hjælpe dig med at planlægge en mere problemfri rejse. Visse tidspunkter på dagen og året er kendt for at have højere forekomst af disse problemer.

 

Vejrforhold

Vintermånederne er ofte præget af dårligt vejr, som kan føre til forsinkelser og aflysninger. Sne, is og kraftige regnskyl kan forårsage problemer i lufthavne, især i de nordlige regioner. Derfor kan det være en god idé at undgå at rejse i disse perioder, hvis det er muligt.

 

Travle tider på dagen

Forsinkelser er også mere almindelige i de travleste tider på dagen. Fly, der afgår tidligt om morgenen, har generelt færre forsinkelser end dem, der afgår senere på dagen. Dette skyldes, at forsinkelser ofte akkumuleres i løbet af dagen. Hvis du vil minimere risikoen for forsinkelser, kan du med fordel vælge en tidlig afgang.

 

Hvornår er de billigste og dyreste billetter?

At finde den rette balance mellem pris og bekvemmelighed kan være en udfordring, men med lidt planlægning kan du finde de bedste tilbud. Her er nogle tips til, hvordan du kan finde de billigste og dyreste flybilletter.

 

De billigste billetter

Generelt er billetterne billigst, når du booker i god tid. Du kan med fordel købe flybilletter omkring 6-8 uger før afrejse. Billetter, der købes på dette tidspunkt, har en tendens til at være billigere end dem, der købes enten meget tidligt eller i sidste øjeblik.

 

At rejse uden for højsæsonen kan også resultere i lavere priser. Fx er billetter typisk billigere i januar og februar, efter jul og nytår, samt i september og oktober, når sommerferien er slut.

 

De dyreste billetter

Som nævnt tidligere, er billetterne dyrest i højsæsonen og omkring store helligdage. Billetter, der købes i sidste øjeblik, kan også være meget dyre, da flyselskaber ved, at rejsende ofte er villige til at betale mere for at sikre sig en plads.

 

Bedste tidspunkt at købe flybilletter

Det kan spare dig for en del penge at vide, hvornår man skal købe flybilletter. Foruden at undgå de travle perioder, kan du med fordel også kigge på flybilletter lang tid inden afrejse og holde øje med prisen i en kortere periode.

 

Tjek prisovervågningsværktøjer

Brug af prisovervågningsværktøjer kan også hjælpe dig med at finde de bedste tilbud. Disse værktøjer overvåger billetpriser og sender dig beskeder, når priserne falder.

Men selvom prisoversågningsværktøjer er gode til netop overvågning, så anbefaler vi altid, at du køber dine flybilletter direkte hos flyselskabet eller gennem en rejseagent, der er autoriseret af flyselskabet.

 

Early bird og last-minute

Selvom det generelt er bedst at booke i god tid, kan der også være gode tilbud at finde i sidste øjeblik, især hvis flyselskaberne ønsker at fylde tomme sæder. Hvis du er fleksibel og kan rejse med kort varsel, kan last-minute billetter være en økonomisk fordel.

 

Hvis uheldet alligevel er ude

Du har planlagt din ferie efter alle kunstens regler, men så får du alligevel den kedelige besked, at dit fly er forsinket - eller ligefrem aflyst. Der er heldigvis hjælp at hente!

Hos Flyhjælp er vi eksperter i at indhente flypassagerers berettigede kompensationer, såfremt de har oplevet en aflysning eller forsinkelse i forbindelse med deres flyrejse.

Opret din sag og få hurtigt besked om du har ret til kompensation.

 

Af Sine Wainoe