flyhjaelp-logo-2.png

Flyhjælps bud på de 10 bedste seværdigheder i Dubai

March 2023

seneste indlæg

Skal du rejse i sommerferien? Læs om dine flyrettigheder her

June 2024

Burj Khalifa

Burj Khalifa er en imponerende skyskraber, der ligger midt i Dubais travle bykerne. Denne bygning er kendt som verdens højeste bygning og er en af Dubais mest berømte turistattraktioner. Burj Khalifa er et imponerende symbol på Dubais ambitioner om at blive en global metropol, og det er også blevet et symbol på moderne arkitektur og teknologi.

 

Burj Khalifa blev åbnet i 2010 og har en samlet højde på 828 meter og 163 etager. Bygningen har et højt observationdæk kaldet 'At The Top', som ligger på 124. etage og tilbyder en spektakulær udsigt over Dubai. Der er også et observationdæk på 148. etage, som kaldes 'At The Top Sky', som tilbyder en endnu mere spektakulær udsigt og en luksuriøs oplevelse for besøgende.

 

Pris

Besøgende kan købe billetter til At The Top og At The Top Sky på forhånd online eller på stedet. Priserne varierer afhængigt af tidspunktet på dagen og om det er en hverdag eller weekend. Priserne starter ved omkring 149 dirham (ca. 324 danske kroner) for voksen billetter til At The Top og kan være op til 378 dirham (ca. 820 danske kroner) for voksen billetter til At The Top Sky.

Burj khalifa

 

Dubai Mall

Dubai Mall er en af de største og mest populære indkøbscentre i verden og ligger i hjertet af Dubais travle bykerne. Dette indkøbscenter har mere end 1200 butikker og restauranter og tilbyder en række underholdningsmuligheder og aktiviteter for besøgende.

 

Dubai Mall er kendt for at være et luksuriøst indkøbscenter med en række high-end mærkevarer og eksklusive butikker. Besøgende kan finde alt fra haute couture og juveler til elektronik og interiørdesign. Der er også en række butikker, der er mere overkommelige, såsom H&M, Zara og Forever 21. Indkøbscentret er stort og spænder over mere end 1,1 million kvadratmeter.

 

Udover shopping tilbyder Dubai Mall også en række underholdningsmuligheder og aktiviteter for besøgende. Der er en enorm skøjtebane, en biograf, et akvarium og et vandfald. Besøgende kan også besøge det verdensberømte 'Dubai Fountain' show, som er en spektakulær vandfontæne show, der finder sted på Lake Burj Khalifa foran indkøbscentret.

 

Pris

Besøgende kan også tage en tur op til 'At The Top' observationdækket på Burj Khalifa, som er en del af Dubai Mall. Priserne for billetter til observationdækket varierer afhængigt af tidspunktet på dagen og om det er en hverdag eller weekend. Priserne starter ved omkring 149 dirham (ca. 324 danske kroner) for voksen billetter til At The Top og kan være op til 378 dirham (ca. 820 danske kroner) for voksen billetter til At The Top Sky.

 Dubai mall

 

Dubai Fountain

Dubai Fountain er en spektakulær vandfontæne show beliggende foran Dubai Mall og Burj Khalifa. Det er en af de mest populære turistattraktioner i Dubai og tiltrækker besøgende fra hele verden. Showet består af en række koreografier, der kombinerer lys, musik og vand i en smuk og fascinerende forestilling.

Dubai Fountain blev åbnet i 2009 og er en af de største koreografiske fontæner i verden. Den er bygget på Lake Burj Khalifa og er 275 meter lang med en kapacitet på 22.000 gallons vand. Vandet i fontænen kan skyde op til 140 meter i luften, og der er mere end 6.000 lys og 25 farveprojektorer, der er med til at skabe den spektakulære belysning og farver.

 

Showet indeholder en række forskellige musiknumre og koreografier, der spænder fra klassisk musik til moderne pop hits. Der er også en række tema-shows, der finder sted på forskellige tidspunkter på dagen, såsom en arabiske tema, en Bollywood-tema, en Latin tema og mange flere.

Besøgende kan se showet fra en række forskellige steder. Den bedste udsigt er fra et område kaldet 'The Waterfront Promenade', som er en sti langs søen foran fontænen. Der er også en række restauranter og caféer, der tilbyder udsigt til showet, og At The Top observationdækket på Burj Khalifa tilbyder også en spektakulær udsigt over fontænen.

 

Pris

Showene finder sted hver dag fra kl. 18:00 til 23:00, og hvert show varer omkring 5 minutter. Der er normalt 3-4 shows pr. time, og det er gratis at se showet fra en række offentlige områder rundt om søen.

For at få den bedste oplevelse af fontænen kan besøgende købe billetter til en speciel sejltur, der tager dem ud på søen, hvor de kan se showet på nærmeste hold. Billetter til sejlture koster normalt fra 65 dirham (ca. 140 danske kroner) for voksne og 45 dirham (ca. 97 danske kroner) for børn. Der er også VIP-pakker, der tilbyder en endnu mere eksklusiv oplevelse med en privat udsigt over showet og en række ekstra fordele.

 

Generelt er Dubai Fountain en fantastisk oplevelse for både turister og lokale. Showet er gratis at se fra offentlige områder, men besøgende kan også købe billetter til at opleve showet på en mere eksklusiv måde. Besøgende kan forvente en smuk og spektakulær forestilling, der er en sand synlig nydelse.

Dubai fountain

 

Palm Jumeirah

Palm Jumeirah er en af de mest ikoniske og spektakulære seværdigheder i Dubai. Det er en kunstig ø i form af en palme, der strækker sig 5 kilometer ud i Den Persiske Golf og er blevet anerkendt som en af verdens største menneskeskabte øer. Palm Jumeirah er hjemsted for nogle af de mest luksuriøse hoteller, restauranter, butikker og underholdningsmuligheder i Dubai, og er en populær destination for turister fra hele verden.

 

Øen er bygget af 94 millioner kubikmeter sand og 7 millioner ton sten, og den blev afsluttet i 2006 efter mere end fire års byggeri. Palm Jumeirah har en lang række aktiviteter og seværdigheder at tilbyde, herunder en række strande, nogle af de bedste restauranter og natteliv i Dubai og fantastiske muligheder for vandsport som jetski, parasailing og snorkling.

En af de mest populære attraktioner på Palm Jumeirah er Aquaventure Waterpark, der er en af de største og mest populære vandlande i Dubai. Parken har en lang række vandrutsjebaner, pools og attraktioner for alle aldre. Der er også The Lost Chambers Aquarium, som er en underjordisk akvarium, der byder på et fantastisk syn af undervandsverdenen.

 

Pris

Priserne for adgang til Palm Jumeirah varierer afhængigt af aktiviteter og attraktioner. Der er gratis adgang til nogle af strande og promenader på øen, mens der er billetpriser for attraktioner som Aquaventure Waterpark og The Lost Chambers Aquarium. Billetpriserne for Aquaventure Waterpark varierer afhængigt af alder og antal dage, og de starter fra 149 dirham (ca. 322 danske kroner) for børn og 169 dirham (ca. 366 danske kroner) for voksne. Adgangsbilletten til The Lost Chambers Aquarium starter ved 100 dirham (ca. 216 danske kroner) for børn og 120 dirham (ca. 259 danske kroner) for voksne.

 

Palm Jumeirah er en af de mest spektakulære seværdigheder i Dubai og byder på en række aktiviteter og attraktioner, der appellerer til både turister og lokale. Med dens smukke strande, fantastiske restauranter og underholdning, og muligheder for vandsport er Palm Jumeirah en destination, der ikke må gå glip af, når man besøger Dubai.

Palm Jumeirah

 

Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle Garden er verdens største blomsterhave, og er en af Dubais mest besøgte seværdigheder. Haven blev åbnet i 2013 og er beliggende i bydelen Dubailand. Den dækker et område på mere end 72.000 kvadratmeter og indeholder mere end 45 millioner blomster i en række farver og former.

 

Dubai Miracle Garden er en smuk oase midt i ørkenen og byder på et væld af attraktioner for besøgende. Haven har mere end 45 forskellige arter af blomster, herunder petunier, roser, tulipaner og solsikker. Der er også en række tematiserede haver, herunder en Disney-inspireret have, en blomsterklokkehave og en sommerfuglehave. Der er også en 18 meter høj blomsterpyramide og en 1 km lang blomstersti.

 

Pris

Priserne for adgang til Dubai Miracle Garden er meget rimelige og varierer afhængigt af alder. Børn under tre år har gratis adgang, mens billetpriserne for børn og voksne starter ved 55 dirham (ca. 119 danske kroner) og 110 dirham (ca. 238 danske kroner) henholdsvis. Der er også sæsonkort til rådighed til rabatpriser.

 

Dubai Miracle Garden er åben fra november til maj hvert år, og er en af Dubais mest populære attraktioner for turister og lokale. Haven er et unikt sted og byder på en unik oplevelse for besøgende, der ønsker at se en imponerende samling af blomster i ørkenen.

Dubai Miracle Garden

 

Dubai Museum

Dubai Museum er en af Dubais vigtigste historiske seværdigheder og ligger i den gamle bydel, Al Fahidi Fort, som blev bygget i 1787. Museet åbnede i 1971 og viser Dubais historie og kultur gennem en række udstillinger, der strækker sig fra før-islamisk tid til moderne tid.

 

Dubai Museum er et interaktivt museum, hvor besøgende kan se genstande og udstillinger, der fortæller historien om Dubais tidligere økonomi, som var baseret på fiskeri og perlefangst, og hvordan byen er blevet en vigtig handels- og turistdestination i dag. Museet indeholder også udstillinger, der viser de forskellige aspekter af dagligdagen i Dubai, såsom traditionelle tøj, smykker og musikinstrumenter.

 

Pris

Priserne for adgang til Dubai Museum er meget overkommelige og billetpriserne starter ved kun 3 dirham (ca. 6,5 danske kroner) for børn og 5 dirham (ca. 11 danske kroner) for voksne. Der er også mulighed for at leje en audioguide for at få mere information om udstillingerne og historien om Dubai.

 

Dubai Museum er en vigtig seværdighed i Dubai og tilbyder en unik indblik i byens historie og kultur. Museet er en stor attraktion for både turister og lokale, der ønsker at lære mere om byens fortid og dens udvikling til en moderne metropol.

Dubai museum

 

Dubai Creek

Dubai Creek er en naturlig vandvej, der adskiller byen Dubai i to dele: Deira og Bur Dubai. Floden har en vigtig historisk betydning, da den var en vigtig handelsrute for Dubais økonomi i gamle dage. I dag er Dubai Creek et vigtigt turistmål og en populær destination for både turister og lokale.

Dubai Creek er kendt for sine traditionelle 'abra' vandtaxier, som er en af de mest populære måder at krydse floden på. Turister kan tage en tur på en 'abra' vandtaxi og se Dubais skyline og seværdigheder fra floden. Der er også mange restauranter og cafeer langs floden, hvor man kan nyde en fantastisk udsigt over Dubai Creek.

 

Pris

Der er mange måder at udforske Dubai Creek på, og en af de mest populære er at tage en vandretur langs flodbredden. Der er også mulighed for at tage en bådtur på floden og besøge nogle af de historiske seværdigheder som Dubai Museum og Sheikh Saeed al-Maktoums hus.

Priserne for at tage en 'abra' vandtaxi varierer afhængigt af ruten og afstanden, men priserne starter typisk ved omkring 1 dirham (ca. 2 danske kroner) for en kort tur. Der er også mulighed for at tage en dhow-krydstogt på floden, som koster omkring 150 dirham (ca. 325 danske kroner) pr. person.

 

Dubai Creek er en vigtig del af Dubais historie og kultur og er en fantastisk destination for turister, der ønsker at opleve byen på en anderledes måde. Besøgende kan tage en tur på en 'abra' vandtaxi, udforske flodbredden eller nyde en afslappende middag på en af de mange restauranter langs floden, mens de nyder en fantastisk udsigt over Dubais skyline.

Dubai creek

 

Dubai Aquarium and Underwater Zoo

Dubai Aquarium and Underwater Zoo er en af Dubais mest populære turistattraktioner og er en del af Dubai Mall komplekset. Akvariet er et af de største i verden og tilbyder en unik oplevelse for besøgende, der ønsker at udforske livet under havets overflade.

Akvariet har mere end 33.000 forskellige havdyr og planter fra over 140 forskellige arter, inklusive hajer, rokker, piratfisk og mange andre spændende arter. Et af de mest populære træk ved Dubai Aquarium and Underwater Zoo er 'Dubai Mall Aquarium Tunnel', som er en lang gang, der løber gennem akvariet, og giver besøgende en fantastisk mulighed for at se havlivet helt tæt på.

 

Dubai Aquarium and Underwater Zoo tilbyder også en række interaktive oplevelser, hvor besøgende kan svømme med hajer eller fodre fiskene. Der er også mulighed for at udforske Underwater Zoo, som er en samling af marine liv, herunder krokodiller, pingviner og andre dyrearter.

 

Pris

Priserne for adgang til Dubai Aquarium and Underwater Zoo varierer afhængigt af aktiviteterne, men billetter starter typisk ved 125 dirham (ca. 270 danske kroner) for voksne og 95 dirham (ca. 205 danske kroner) for børn. Der er også forskellige pakker og tilbud til rådighed, der kan inkludere andre aktiviteter i Dubai Mall, såsom biografbilletter og mad og drikkevarer.

 

Dubai Aquarium and Underwater Zoo er en fantastisk seværdighed for både voksne og børn, der ønsker at opleve livet under havets overflade. Besøgende kan udforske akvariet på egen hånd eller deltage i nogle af de interaktive aktiviteter og oplevelser, der tilbydes. Akvariet er en af Dubais mest populære turistattraktioner og tilbyder en unik mulighed for at se nogle af havets mest fascinerende væsner helt tæt på.

Dubai Aquarium

 

Ski Dubai

Ski Dubai er en af Dubais mest unikke turistattraktioner og er beliggende i Mall of the Emirates. Det er verdens største indendørs skianlæg og giver besøgende mulighed for at opleve sne og skiløb midt i ørkenen.

 

Ski Dubai har en skibakke på 85 meter højde og 80 meter bredde, med fire forskellige sværhedsgrader, der gør det muligt for både begyndere og erfarne skiløbere at udfordre sig selv. Der er også et snowpark-område med rails, hop og andre forhindringer til skiløbere og snowboardere. For dem, der ikke ønsker at stå på ski, er der også mulighed for at lege i sneen eller prøve isklatring på en af anlæggets klatrevægge.

 

Pris

Ski Dubai tilbyder også en række forskellige pakker og tilbud til besøgende, som inkluderer alt fra enkelte liftkort til hele dagspass, ski- eller snowboard-undervisning og udstyr til udlejning. Priserne starter typisk ved 250 dirham (ca. 540 danske kroner) for en enkelt liftkort, mens en hel dag koster omkring 375 dirham (ca. 810 danske kroner). Der er også forskellige tilbud og pakker til rådighed for familier og grupper.

 

Ski Dubai er en unik og spændende oplevelse for besøgende i Dubai og tilbyder noget helt anderledes end de traditionelle turistattraktioner. Besøgende kan nyde en dag på ski midt i ørkenen og udfordre sig selv på de forskellige sværhedsgrader på skibakken. Uanset om man er en erfaren skiløber eller nybegynder, er der noget for alle i Ski Dubai.

ski dubai

 

Jumeirah Beach

Jumeirah Beach er en af Dubais mest populære strande, beliggende i Jumeirah-området langs kysten af Den Persiske Golf. Den er kendt for sit krystalklare vand og bløde sand, og tilbyder besøgende en afslappende og naturskøn oplevelse.

 

Jumeirah Beach strækker sig over 14 kilometer langs kysten og er opdelt i flere afsnit. Der er adgang til offentlige områder, hvor besøgende kan nyde stranden gratis, eller man kan vælge at besøge en af de private strandklubber, som tilbyder mere eksklusive faciliteter og tjenester. Nogle af de private strandklubber inkluderer Jumeirah Beach Hotel, Madinat Jumeirah og Burj Al Arab.

 

På Jumeirah Beach er der mulighed for at dyrke forskellige vandsportsaktiviteter, såsom jetski, parasailing og kajakroning. Der er også flere restauranter og caféer langs strandpromenaden, hvor besøgende kan nyde en bid mad eller en drink med udsigt over havet.

 

Pris

Adgang til stranden er gratis, men der kan være et gebyr for parkering. Priserne for de private strandklubber varierer afhængigt af faciliteterne og serviceniveauet, men typisk ligger priserne mellem 150 og 500 dirham (ca. 325 til 1080 danske kroner) pr. person for en dags adgang.

Jumeirah Beach er en af de mest ikoniske strande i Dubai og en af de bedste måder at nyde Dubais smukke kystlinje på. Besøgende kan slappe af på stranden, nyde en række vandsportsaktiviteter eller nyde en lækker måltid på en af de mange restauranter langs strandpromenaden.

 Jumeirah Beach

 

Flyhjælp: Din ret til kompensation ved flyforsinkelser og -aflysninger

Hvis du har oplevet flyforsinkelser eller aflysninger, ved du hvor frustrerende og besværligt det kan være. Heldigvis har du som flypassager ret til kompensation i visse tilfælde, her står Flyhjælp.dk til rådighed.

 

Flyhjælp er en dansk inkassovirksomhed, der specialiserer sig i at hjælpe flypassagerer med at opnå den kompensation, de har ret til efter EU's flypassagerrettigheder. Virksomheden er grundlagt i København i 2010 og har hjulpet tusindvis af passagerer med at få deres penge tilbage efter forsinkelser eller -aflysninger.

Flyhjælp består af et team af juridiske eksperter, der har en dybdegående viden om EU's flypassagerrettigheder og rejseloven. De er i stand til at navigere i de komplekse regler og forskrifter for at opnå den bedst mulige kompensation for deres kunder.

 

Hvis du har oplevet en flyforsinkelse eller -aflysning, kan du kontakte Flyhjælp for at få hjælp til at opnå kompensation. De vil gennemgå din sag og undersøge omstændighederne omkring din flyrejse for at afgøre, om du er berettiget til kompensation efter EU's flypassagerrettigheder. Hvis det er tilfældet, vil de arbejde på dine vegne for at sikre, at du får den kompensation, du har ret til.

 

Flyhjælp har et højt succesrate, når det kommer til at hjælpe deres kunder med at opnå kompensation. De tager ikke kun sig af sagsbehandlingen, men kan også forhandle med flyselskaberne på dine vegne og sørge for, at du får den bedst mulige kompensation. De tager kun betaling, hvis de opnår kompensation for dig, så du kan være sikker på, at de har dine bedste interesser for øje. Start din sag nu.

 

Af Melik Karatas