flyhjaelp-logo-2.png

Flyforsinkelse under Corona

September 2020

seneste indlæg

De Mest Almindelige Misforståelser om Flyforsinkelseskompensation

September 2023

Flyforsinkelse under Corona 

Efter seneste udmelding fra udenrigsministeriet, er alle rejser til Frankrig og Kroatien blevet frarådet grundet Corona, hvilket resultere i kedelige flyforsinkelser og mange aflysninger. Vi hos Flyhjælp vil gerne informere dig om dine rettigheder, i tilfælde af en uventet flyforsinkelse. 

 

De generelle rettigheder 

Hvis dit fly er forsinket eller aflyst, inden for EU, har du en række rettigheder som rejsende. Hvis uheldet er ude, og dit fly er forsinket mere end 3 timer, har du faktisk ret til en kompensation. 

Hvis du ender med at sidde fast i lufthavnen på baggrund af en flyforsinkelse, så har du faktisk også ret til måltider og drikke alt efter flyforsinkelsens længde. 

Derudover har du også ifølge lovgivningen ret til hotelophold og transporten til hotellet, hvis forsinkelsen spænder over en nat eller mere.  

Hvis den er helt gal og flyforsinkelsen er på over 5 timer, og du mener rejsen derfor er blevet formålsløs. Så har du også ret til at få refunderet billetten eller ombyttet den til en anden. 

 

De ændrede rettigheder under Corona

Som Corona gjorde sit indtog, var der mange danskere der frygtede for deres sommerferie, og fremtidige ferier. Og ikke mindst de penge de har lagt hos de forskellige flyselskaber, men frygt ej for du har stadig dine rettigheder, selv under Corona. 

Hvis flyselskabet har aflyst dit fly, har man stadig ret til, en af de, tre ting. 

Du kan få refunderet din flybillet til det fulde beløb.

Ellers kan du få omlagt din rejse, så du kommer frem til din destination på et andet tidspunkt.

Eller hvis du hellere vil have noget at glæde dig til, kan du også få lavet et gavekort som passer til det samme beløb, som den originale flybillet. 

 

Tips og tricks til flyforsinkelser

  • Undgå at rejse til lande der er markeret orange eller røde, i udenrigsministeriets rejsevejledning. Hvilket du kan læse mere om her.
  • Vælg et pålideligt flyselskab, der er gode til at flyve punktligt, så du undgår flyforsinkelser. Vi hos Flyhjælp har tidligere lavet en liste med de mest forsinkede flyselskaber, som du kan læse mere om her
  • Hold øje med din flyafgange løbende. Det kan du eksempelvis gøre via CPH Airport’s app, eller Billund Airport´s hjemmeside hvor du kan få opdateringer om lige præcis din rejse. På den måde undgår du at bruge unødig tid lufthavnen. 

 

Skulle det ske for dig...

Oplever du en flyforsinkelse eller en aflysning af dit fly, så tvivl ikke for hjælpen er stadig at finde. Vi hos Flyhjælp står nemlig altid klar til at hjælpe dig. Om det er under Corona eller ikke, så er processen den samme. Du opretter sagen, læner dig tilbage og derfra klarer Flyhjælp resten. Du kan starte din sag her eller skrive til os på mail: [email protected].

 

Af Melik Karatas