flyhjaelp-logo-2.png

Flyhjælps guide til den gode rejseforsikring

September 2020

seneste indlæg

De Mest Almindelige Misforståelser om Flyforsinkelseskompensation

September 2023

Flyhjælps guide til rejseforsikring

En rejse til udlandet bliver oftest forbundet med afslapning og velvære, men hvad hvis det ikke går sådan? Vi hos flyhjælp har her lavet en guide til den gode rejseforsikring, så du kan tage på ferie med en god følelse i maven.

 

Hvad er en rejseforsikring?

En rejseforsikring er er en forsikring som beskytter dig, når du tager på ferie og rejser til udlandet. En rejseforsikring er god at have, da der kan opstå uforudsete hændelser på en rejse. Disse uforudsete hændelser er du ikke forsikret imod, fordi du befinder dig i udlandet og dine typiske forsikringer kun gælder inden for de danske grænser.

Derved er det godt at have en god rejseforsikring, da den kan hjælpe dig med at komme på benene igen. uanset om det er afbestilling af dit fly, tyveri eller noget helt tredje. 

En rejseforsikring sikrer dig, hvis du er ude for:                                                             

  • Tyveri 
  • Afbestilling af fly
  • Mistet eller forsinket bagage
  • Stører kriser og naturkatastrofer
  • Ansvar, hvis du er skyld i en skade, både på ting eller personer 
  • Læge og hospital
  • Eventuel evakuering
  • Hjemtransport
  • Krisehjælp
  • Feriekompensation i tilfælde af sygdom

 

Dækker min rejseforsikring hvis mit fly bliver aflyst eller forsinket?

Normalt dækker din rejseforsikring ikke hvis dit fly bliver forsinket eller aflyst. Selve flyrejsen er ikke dækket af din rejseforsikring, det vil sige at hvis dit fly bliver forsinket eller aflyst så vil din rejseforsikring ikke være til nytte.

Du har dog stadig en række rettigheder som flypassager, hvis du skulle komme ud for dette. For siden EF-forordning 262/2004, har du som kunde hos flyselskaberne ret til kompensation hvis dit fly skulle blive aflyst, eller forsinket i mere end 3 timer. 

Hvis du har brug for dette kan Flyhjælp hjælpe dig med dine rettigheder.  Vi er nemlig eksperter indenfor dette område og tager gerne din sag op, også hvis den ender i retten. 

Start din sag her.

 

                                                                                    

Det er dog stadig vigtigt at have en rejseforsikring, da du som rejsende helst vil stå allerbedst hvis uheldet skulle være ude.

Derfor anbefaler Flyhjælp dig at have en god rejseforsikring, som dækker dig, så du står stærkest hvis der skulle ske noget uventet.

Du skal derfor være opmærksom på at din rejseforsikring har de grundlæggende dækninger, som vist ovenover. 

Et godt tip til at vælge rejseforsikring, er at gøre det via et forsikringsselskab, og ikke et rejseselskab, da forsikringsselskaberne er eksperter i netop dette, og derved kan man lade flyselskaberne om selve rejsen. 

 

Vær opmærksom 

Derudover skal du også være opmærksom på at du allerede har en række rettigheder, hvis du rejser indenfor EU, som ikke behøver at være dækket i din rejseforsikring. En god rejseforsikring tager nemlig allerede højde for dine lovmæssige rettigheder, så du ikke betaler mere end nødvendigt.

En af de lovmæssige rettigheder er sygdom. Hvilket betyder at hvis du rejser inden for EU og bliver syg, har du ret til lægehjælp via dit blå EU-sygesikringskort. 

Det vil sige, at du ikke behøver at have den dækning på din rejseforsikring, i og med at du er indenfor EU´s grænser. 

 

Husk du også kan læse mere om hvordan du sikrer dine rettigheder som rejsende her.

Af Melik Karatas