flyhjaelp-logo-2.png

De Mest Almindelige Misforståelser om Flyforsinkelseskompensation

September 2023

seneste indlæg

De Mest Almindelige Misforståelser om Flyforsinkelseskompensation

September 2023

De Mest Almindelige Misforståelser om Flyforsinkelseskompensation

 

Flyforsinkelser er en irriterende del af luftfart, og når de sker, bør du selvfølgelig søge kompensation for de gener og ulemper, du har oplevet. Men processen med at anmode om flyforsinkelseskompensation kan være forvirrende og fyldt med misforståelser. I dette indlæg vil vi afsløre og afklare nogle af de mest almindelige misforståelser om flyforsinkelseskompensation for at hjælpe dig med at navigere bedre i dette område - og få den kompensation som du har krav på

 

 

Misforståelse 1: Alle forsinkelser kvalificerer til kompensation

Dette er en af de mest udbredte misforståelser om flyforsinkelseskompensation. Sandheden er, at ikke alle forsinkelser kvalificerer til kompensation. For at have ret til kompensation skal forsinkelsen normalt være resultatet af en situation, som flyselskabet har kontrol over, såsom tekniske problemer eller mangel på besætning. Vejrrelaterede forsinkelser eller ekstraordinære omstændigheder som strejker eller politiske uroligheder er normalt undtagelser og kvalificerer ikke til kompensation.



Misforståelse 2: Der er en fast kompensationssats

Der er ingen fast kompensationssats for flyforsinkelseskompensation, da det afhænger af flere faktorer, herunder flyafstand og længden af forsinkelsen. EU's passagerrettigheder indeholder nogle retningslinjer, som gælder i alle EU-lande. For eksempel kan du være berettiget til op til 4500 DKK i erstatning for en langvarig flyforsinkelse i henhold til EU-reglerne. Vær opmærksom på, at lande udenfor EU har andre regler og beløb.



Misforståelse 3: Du skal søge om kompensation med det samme

Selvom det er vigtigt at være på forkant, når du oplever en flyforsinkelse, kan du som udgangspunkt, i EU, søge om kompensation for flyforsinkelser op til 3 år gamle. Der er dog nogle undtagelser. Uanset: har du først for nylig fået mistanke om, at du har krav på en kompensation? Det er stadig sandsynligt, at du kan få dine penge tilbage. Det er dog vigtigt at være tålmodig og følge op på din anmodning regelmæssigt for at sikre, at den behandles - hvis du altså selv søger kompensationen via flyselskabet.



 

Misforståelse 4: Du behøver ikke dokumentation

Dette er en misforståelse - At have den rigtige dokumentation er afgørende, når du søger om flyforsinkelseskompensation. Dette inkluderer din billet, boardingkort, kvitteringer for eventuelle udgifter som følge af forsinkelsen og korrespondance med flyselskabet. Uden disse dokumenter kan det være svært at bevise din sag og modtage den kompensation, du fortjener.



Misforståelse 5: Du skal ansøge om kompensation gennem flyselskabet

Mange tror fejlagtigt, at de kun kan ansøge om kompensation direkte fra flyselskabet. Men er dit fly forsinket eller aflyst, har du også mulighed for at få hjælp fra os, der specialiserer sig i flyforsinkelseskompensation. Vi hos Flyhjælp kan håndtere hele processen for dig, hvilket kan være særligt nyttigt, hvis du ikke har tid eller erfaring med at håndtere kompensationsanmodninger - Vi tager hånd om din sag, om så den skal for retten.

 

Hvad kan vi gøre for dig?

At forstå det mest basale om flyforsinkelseskompensation er afgørende for at navigere i processen korrekt. Hvis du oplever en flyforsinkelse eller aflysning, så kan du øge dine chancer for at få den kompensation, du har krav på. 

Flyhjælp har nemlig hjulpet over 270.000 flypassagerer med at kræve kompensation - vi står klar til at hjælpe dig også.

 

Er dit fly forsinket?

Opret din sag her.

Af Frederik Hedegaard