flyhjaelp-logo-2.png

De bedste flyselskaber at rejse med - Se top 10-listen her

October 2024

seneste indlæg

Ekstraudgifter ved flyforsinkelse? - Din ret til erstatning

October 2024

Her er de bedste flyselskaber at rejse med

 

Hos Flyhjælp sørger vi for at passagerer får deres retmæssige kompensation, hvis de oplever en flyforsinkelse eller flyaflysning - men det betyder også at vi har indsigt i hvilke flyselskaber, der er de bedste at rejse med. Vi har nemlig taget et kig på antallet af kompensationssager, som vi har fået ind siden starten af 2023.

 

 

De bedste flyselskaber lige nu

Hvis du ønsker en oversigt over hvilket flyselskab, der er bedst at flyve med lige nu, så er du havnet det helt rigtige sted. Vi har nemlig lavet en liste med top 10 over flyselskaber, der er de bedste at rejse med for tiden. Tallene er fra OAG’s punctuality report, der opdateres hver måned og vidner om hvor punktligt hvert flyselskab er samt hvor mange aflysninger der har været i samme periode. Ud fra hvert flyselskab, har vi yderligere tilføjet hvor mange sager vi har haft på det enkelte flyselskab på et helt år.

 

1. Garuda Indonesia

Det seneste år har Flyhjælp kun haft en enkelt kompensationssag mod Garuda Indonesia, hvilket blot understreger deres flotte punktlighed, der rammer rigtigt 95,5% af tiden. De har desuden kun haft 0,6% aflysninger ud af deres 5595 månedlige flyafgange.

Hvis du planlægger en rejse mod Asien, er Garuda Indonesia derfor et godt bud på bedste flyselskab.

 

2. Austrian Airlines

Hos Flyhjælp har vi hjulpet passagerer på 613 kompensationssager i 2023.

Den seneste måned har Austrian Airlines haft en punktlighed på hele 92,8% og kun 0,5% aflysninger ud af deres 7105 afgange. Austrian Airlines må derfor siges at være blandt nogle af de rigtig gode flyselskaber, hvis du rejser indenfor Europa samt Mellemøsten og Afrika

 

3. Copa Airlines

Går rejsen mod Sydamerika, er Copa Airlines et godt bud på et af de bedste flyselskaber, hvis du gerne ønsker høj sikkerhed for at komme frem til tiden. De har en punktlighed på hele 91,4% og kun en aflysningsprocent på 0,3% den seneste måned.

Hos Flyhjælp har vi desuden kun haft 7 kompensationssager på et helt år hos Copa Airlines.

 

4. Aeromexico

Med kun 27 kompensationssager hos Flyhjælp det seneste år, må Aeromexico siges at være endnu et af de bedste flyselskaber, såfremt rejsen går mod Sydamerika.

Den seneste måned har de haft en ekstremt lav aflysningsprocent på kun 0,2% og en punktlighed på hele 90,2% på deres 15.236 afgange i februar.

 

5. Aer Lingus

Aer Lingus har den seneste måned haft 7744 flyafgange, hvoraf kun 0,9% er blevet aflyst. De har desuden haft en flot punktlighed på 89,7%, og de kan derfor snige sig op på en flot 5. plads over bedste flyselskaber hos Flyhjælp.

Vi har selv kun oplevet 93 kompensationssager på et helt år.

 

6. Oman Air

Med kun 20 sager på et helt år hos Flyhjælp, må Oman Air siges at være et af de rigtig gode flyselskaber, hvis du rejser i enten Europa, Mellemøsten eller Afrika.

Oman Air har haft en flot punktlighed på 89,6% den seneste måned og blog 0,4% aflysninger.

 

7. Delta Air Lines

Går turen mod eller i USA, bør du overveje Delta Air Lines, der har en rigtig flot track record som et af de bedste flyselskaber. Vi har kun oplevet 320 kompensationssager det seneste år.

Delta Air Lines har den seneste måned haft en flot punktlighed på 88,6% af tiden samt en lav aflysningsprocent på 0,5% fordelt over hele 123.706 afgange.

 

8. Iberia

Med 0 aflysninger og 17.027 flyafgange den seneste måned, er Iberia blandt de bedste flyselskaber, såfremt rejsen går til lande i Europa, Mellemøsten eller Afrika. Det spanske flyselskab har desuden haft en flot punktlighed på hele 88,3% af tiden i samme periode.

Hos Flyhjælp har vi kun oplevet 229 kompensationssager mod Iberia og blot 77 sager mod Iberia Express på et helt år.

 

9. Croatia Airlines

Hos Flyhjælp har vi kun haft 80 kompensationssager mod Croatia Airlines på et helt år.

Den seneste måned viser desuden også, at Croatia Airlines ligger blandt de rigtig gode flyselskaber, da de har været der til tiden 86,9% af tiden samt en aflysningsprocent på 2%.

 

10. Air Europa

Air Europa sniger sig med på vores top 10 over de bedste flyselskaber, da de den seneste måned har haft en punktlighed på 85,3% og en meget lav aflysningsprocent på 0,2%.

På et helt år har Flyhjælp desuden kun haft 63 kompensationssager, hvilket gør dem til et godt rejsevalg.

 

Gode flyselskaber kan stadig godt have mange sager hos Flyhjælp

Listen ovenfor er udelukkende baseret på data, og der er derfor mange, der kan have haft flere gode oplevelser med andre flyselskaber.

 

Selvom der er tale om nogle af de bedste flyselskaber i verden, kan de stadig have et højt antal af kompensationssager hos Flyhjælp. Dette skyldes højst sandsynligt, at de har flere afgange, hvis der er tale om et større selskab. Flere afgange giver automatisk større mulighed for forsinkelser eller aflysninger. Af samme årsag har vi valgt at rangere dem efter hvor punktlige de har været den seneste måned.

 

Har du selv oplevet en flyforsinkelse eller flyaflysning, så er du måske berettiget til kompensation på op til 4.500 kr. per person. Brug vores gratis kompensationsberegner, for at se din mulige kompensation.

 

Af Sine Wainoe