flyhjaelp-logo-2.png

Strejke hos TAP - Kræv din kompensation

August 2021

seneste indlæg

Skal du rejse i sommerferien? Læs om dine flyrettigheder her

June 2024

Strejke hos TAP - Kræv din kompensation

Blev dit fly forsinket eller aflyst på grund af TAP Air Portugal strejken? Hvis dette er tilfældet, er det muligt at få kompensation for den påvirkede flyafgang. Strejken på de to dage (fra medarbejderne i Groundforce afdelingen i de portugisiske lufthavne) var skyld i tæt på 600 aflyste flyafgange, og du kan derfor som berørt passager være berettiget kompensation i tilfælde af en intern strejke fra flyselskabet. 

 

I 2019 oplevede man lignende situation, da piloter fra SAS valgte at strejke. Denne sag blev taget til EU-domstolen, da flyselskabet nægtede at udbetale kompensation til de mange tusind passagerer som fik deres flyrejse aflyst eller forsinket. Dette gjorde flyselskabet SAS, da de mente, at strejken juridisk set var en “ekstraordinær omstændighed”. Ved at definere strejken som en “ekstraordinær omstændighed” vil det som følge for en passager betyde, at retten til kompensation bortfalder. EU-domstolen var dog ikke enige og SAS endte med at tabe sagen hvilket betød, at de skulle kompensere for de aflyste flyrejser. Når der er tale om en ekstraordinær omstændighed er det situationer som er uden for flyselskabets kontrol, hvilket en intern strejke ikke hører ind under. Eksempler på ekstraordinære omstændigheder er: 

  • Usædvanlige vejrforhold

  • Flyveforbud

  • Sygdomme (f.eks. Covid -19)

 

TAP Air Portugal strejken har derfor mange ens aspekter som den ovennævnte sag, og derfor burde retten til kompensation ikke ændre sig i denne situation.  

 

Er du derfor en af dem som har været påvirket af TAP Air Portugal strejken, så er det muligt at få kompensation hvis din flyafgang opfylder standard kravene i henhold til EU´s passagerrettigheder. 

 

Du er berettiget til kompensation fra TAP Air Portugal hvis: 

  • Dit fly var forsinket med 3 timer eller mere.

  • Du fik besked om din aflysning mindre end 14 dage før afgang. 

  • Din planlagte flyafgang blev ombooket til et andet fly og nåede frem til destinationen på et meget senere tidspunkt.

 

Udover disse tre ovenstående kriterier kan der være regler og omstændigheder som kan påvirke dine muligheder for berettigelse af kompensation. Du kan få yderligere information om dine rettigheder ved at klikke her.

 

Tjek hvor meget kompensation du kan få for strejken hos TAP Air Portugal

Hos Flyhjælp er det muligt at tjekke om din flyrejse under TAP Air Portugal strejken giver kompensation. Hvis du derfor er i tvivl om dette kan du hurtigt og gratis ved hjælp af vores beregner finde ud af, om der ligger penge og venter på dig. Vi er her hos Flyhjælp klar til at kæmpe for din sag og dine rettigheder, hvor du kan læne dig tilbage mens vi gør arbejdet. Rettigheden til kompensation er ingen undtagelse og derfor er vi villig til at tage din sag hele vejen til retten, hvis det er nødvendigt.

 

 

Af Philip Brechmann