flyhjaelp-logo-2.png

Hvorfor er København så populær blandt turisterne?

March 2022

seneste indlæg

Skal du rejse i sommerferien? Læs om dine flyrettigheder her

June 2024

Hvorfor er København så populær blandt turisterne? 

Hvorfor er København blevet kåret til Europas mest attraktive by af flere omgange? 

 

Storbyen København giver det fuldendte billede på blandingen mellem nostalgi, innovation og bæredygtighed. Den nordiske hovedstad bringer turisterne igennem en spændende historie i kombination af mange statuer, bygninger og seværdigheder, som kan opleves overalt rundt i byen.     

 

Blandingen mellem nyt og gammelt er noget af det der i stor grad, bringer de mange turister til København hvert år. Den vidunderlige hovedstad er proppet med kultur, kunst, unikke butikker, og bred mulighed for mange forskellige smagsoplevelser - alt fra streetfood til Michelin restauranter. 

 

Nedenfor giver vi dig nogle unikke, og særdeles danske seværdigheder, som du kan udforske under dit ophold i den populære storby København. 

 

Nyhavn

Nyhavn er et havnekvarter i København, som er et af byens mest besøgte turistmål. Havnen blev grundlagt i 1673, og blev navngivet af Christian den 5. Nyhavn blev en travl arbejdshavn, for velhavende købmænd, da de kunne have deres skibe liggende udenfor deres gårde. 

Men i dag er havnen et populært, og hyggeligt sted at spise, eller et sted hvor man kan slå sig ned med en egen medbragt øl på kanten af kajen. Så hvis du vil nyde samværet med en masse mennesker, musik, og skibe som kommer ind og ud af havnen, og du ønsker at se et tydeligt billede på, at København centrum bliver vedligeholdt, og bevaret på bedste vis, så skal du tage forbi Nyhavn.

 

Tivoli

Tivoli er en forlystelsespark i København, som blev grundlagt i 1843. Parken tilbyder alt fra vilde forlystelser, middage, store koncerter og er en unik oplevelse som skal opleves af alle. 

 

Tivoli er ikke som alle andre forlystelsesparker, da den er fyldt med historiske bygninger, eksotisk arkitektur, og fantastiske haver. Hver aften bliver parken lyst op af tusindvis af farvede lys, som giver de besøgende en tydelig eventyrs atmosfære. 

De fleste af forlystelserne er designet til at matche Tivolis smukke arkitektur, mens andre bare skal give det rene adrenalinsus i maven. Parkens mest populære, og ældste forlystelse er trærutsjebanen som blev opført i 1914. 

 

Udover de mange forlystelser tilbyder Tivoli også musik i verdensklasse. Hvert år laver de et musikprogram, som byder på noget for enhver smag og alder, så efter en dag i parken kan man sætte sig på plænen, og nyde musikken. 

 

Det høje besøgstal som ligger på omkring 4 mio. københavnere og turister hvert år, viser at denne park skal opleves. 

 

Refshaleøen

Refshaleøen

 

Refshaleøen er en ø i Københavns Havn, som var hjemsted for skibsværket Burmeister & Wain fra 1872 - 1996. I dag er øen et ikon i dansk industrihistorie, som engang beskæftigede 10.000 medarbejdere. 

Øen er i hastig forandring, og i dag er øen fyldt op med gourmet restauranter, kunstgallerier, koncertsteder, sportsfaciliteter og meget mere. Derudover er den velbevarede ø også lavet om til et af Københavns streetfood markeder, som er et samlingssted for mange i sommermånederne. På 6000 kvm er der omkring 50 entusiastiske kokke, og kreative sjæle som deler deres passion for gastronomi og håndværk. På markedet bliver 17 forskellige nationaliteter repræsenteret gennem maden. I en kombination af fællesskab, og kultur blandt de lokale, og turister bliver der skabt en helt unik stemning ude på den attraktive ø. 

Størstedelen af Reffen er bygget af genbrugsmaterialer, og alle værksteder og madboder er placeret i genbrugte skibscontainere. Øen er derfor et godt eksempel på at man tager hensyn til miljøet, klimaet og mennesket, selvom at der er plads til at udfolde sig. 

 

Denne ø skal helt klart opleves, da det er en af de attraktioner i København, som er et tydeligt billede på blandingen mellem det gamle og det nye. 

 

Den lille havfrue

 

Den lille havfrue er placeret på Langelinje Kaj ved indsejlingen til Københavns Havn. Det er en af Danmarks hovedattraktioner, som er en speciel oplevelse både for børn og voksne. Skulpturen blev opstillet i 1913, og givet af Carl Jacobsen som en gave til Københavns kommune. 

Inspiration til Den Lille Havfrue kommer fra H.C.Andersens eventyr om havfruen, der ofrede alt for at blive forenet med en ung, og smuk prins på landjorden. Figuren er udført i bronze og granit sten, og er en seværdighed som tiltrækker tusindvis af beundrere år efter år. 

 

Hvis du tager ud til kajen og ser Den Lille Havfrue helt tæt på, kan du ved samme lejlighed besøge Kastellet, og på vej ind til centrum besøge det smukke Amalienborg, hvor den danske kongefamilie holder til. 

 

Noma 

Noma er restauranten som satte Danmark på det gastronomiske verdenskort, og fik skabt en madrevolution i København. Restauranten er blevet kåret til verdens bedste restaurant 4 gange, og er i dag en af to restauranter i Danmark med tre Michelin stjerner. Noma er i front for udvikling af ny nordisk mad, som tilbyder gæsterne en atmosfære i sand skandinavisk stil. Restauranten er en af verdens mest populære restauranter, så hvis pengepungen rækker til det så skal denne oplevelse helt klart være en del af en københavnertur. 

 

Christiania

Christiania

 

Christiania er kendt som hippie fristaden, som byder på smuk landskab, afslappet atmosfære, kunstgallerier, musikscener og meget mere. De ufo lignende huse, og et fredeligt stille øjeblik ved søen er en gratis unik oplevelse, som er en stor del af Københavns historie. Christiania er et område i bydelen Christianshavn, på øen Amager i Københavns Kommune med et areal på ca.34 hektar. Det populære område, har dog været meget i fokus, på grund af beboernes frisindede forhold til hash. Derfor er en af hovedattraktioner inde på fristaden gaden “Pusherstreet”, som er beboet rundt om af de næsten 1000 mennesker, som fast bor på Christiania. Attraktionen er Københavns fjerde største turistattraktion, som årligt har ca. en halv million turister på besøg. 

 

Marmorkirken - Frederiks Kirken 

Marmorkirken

 

Marmorkirken er en arkitektonisk perle i centrum af København. Kirkens officielle navn er Frederiks Kirken, som imponerer med både det indre og ydre. Den er tænkt som et folkeminde til det danske kongehus, og er i dag en af Københavns historiske, og smukke monumenter. 

Den er delvist bygget af marmor, og kirkens mest karakteristiske vartegn er den store kobber grønne kuppel, som der tårner højt over bybilledet. Kirken bliver i stor grad brugt til koncerter, foredrag og bryllupper, og er en fascinerende perle som skal opleves.

 

 

Af Melik Karatas