flyhjaelp-logo-2.png

5 uimodståelige vandreture i Europa

February 2021

seneste indlæg

De Mest Almindelige Misforståelser om Flyforsinkelseskompensation

September 2023

5 uimodståelige vandreture i Europa

Mange opfatter Europa som et kontinent med smukke byer og fangende historier, men Europa byder faktisk på nogle af verdens smukkeste landskaber. Det har ført til en lang række ekstraordinære vandrestier, der på mange måder får øjnene op for den skønne natur vi har.

Vandring er efterhånden blevet en populær fritidsaktivitet i hele verden, hvor man får testet sin krop og udholdenhed. Vi har her hos Flyhjælp fundet 5 vandrestier i Europa, som visuelt skiller sig ud og som vi mener er et besøg værd.  

Nordfjord, Norge

Første anbefaling herfra er i Nordfjord hosa vores naboer, Norge. Her finder man et af Skandinaviens flotteste områder. Et område, der strækker sig 106 km og byder på gletsjere, store bjerge, dybe og klare søer og de smukkeste udsigter. Nordfjord tilbyder aktiviteter til de fleste. Stå på ski i det populære sommerskicenter, surf i det unikke kystlandskab i Stad eller gå en tur i et af de 200 afmærkede stier. Uanset hvad, er det svært at gå skuffet derfra.

Et af de mest populære attraktioner er Briksdal-gletsjeren, som ligger mellem høje bjerge og falder 1200 meter ned i Briksdal-dalen for enden. En anden attraktion, der tiltrækker mange, er det 1011 meter høje bjerg Mt. Hoven, da man på toppen finder den bedste panoramaudsigt over fjordlandskabet. Man kan vælge at tage den udfordrende vandretur til toppen 'Via Ferrata Loen', der bl.a. indeholder klatring, hårdt terræn og krydsning af en smal bro med langt ned til jorden. En tur der tager 5-6 timer at komme igennem. Alternativt kan man tage Loen Skylift til toppen og klare turen på 5 min. i stedet. 

 

Stoos, Schweiz

Stoos i Schweiz byder også på vandreture ud over det sædvanlige. Området er nok mest kendt for at være et skiområde for familier, men når solen rammer det schweiziske landskab, er en gåtur på bjergene klart et besøg værd.

'Crest Hike' er den mest populære herunder. En vandretur på 5 km., som tager cirka 2 timer at gennemføre. Man er på denne tur fri for klatring og andre ekstreme udfordringer, hvilket betyder at hele familien som regel kan være med her. I løbet af turen oplever man betagende udsigter over mere end 10 schweiziske søer og utallige bjergtoppe i det centrale Schweiz. For enden af stien ligger Fronalpstock, hvor man efter en lang vandretur kan få mad på bjergets café. Inden man bevæger sig ned igen, skal man lige huske at gå ud på den tilbyggede platform og nyde udsigten fra toppen. 

 

Plitvice Lakes, Kroatien

Er man til vandfald, er en vandretur gennem Plitvice Lakes National Park i Kroatien noget for dig. Parken er landets mest populæer attraktion og det forstår man også godt, når man har set det unikke naturvidunder med sine 16 krystalklare søer og 90 vandfald. 

Man kan selv vælge hvilken af de syv stier man vælger at tage, når man udforsker parken. Den korteste er 3,5 km, mens den længste er 18,3 km. Vælger man at tage den lange tur, får man oplevet hele parken. Der vil være stejle stigninger på denne rute, men hele familien kan som regel være med, da der er afmærkede stier man kan følge vejen. Den lange rute tager omkring 6-8 timer at komme igennem og byder på et af Europas flotteste vandfaldsudsigter.  

 

Pico de Arieiro, Portugal

Vi skruer lidt op for sværhedsgraden med denne vandretur på den portugisiske ø, Madeira. Pico de Arieiro er en adrenalinfyldt oplevelse med smalle stier, ujævne overflader, mørke tunnelkamre og en masse stejle trapper. Dette er nogle af de udfordringer man skal forberede sig på, hvis man vil klare sig igennem den 11 km. lange gåtur. 

Til gengæld får man lov at opleve udsigter over smukke bjerglandskaber og et af Europas flotteste solopgange, hvis man timer sin tur rigtigt. Har man mod på turen, kan man klare den på 3-4 timer og det vil med god sandsynlighed blive højdepunktet på din tur til Madeira. 

 

Tour du Mont Blanc

Hvis man er interesseret i vandreture, er det næsten umuligt ikke at have hørt om Tour du Mont Blanc. Vandreturen rundt om Europas højeste bjerg er også en af de mest populære langdistanceruter i verden.

Turen er en vandring på 170 km. og tager omkring 11 dage at gennemføre. Med start og slut i den franske by Chaminox, har man i sidste ende bevæget sig rundt om Mont Blanc og igennem tre forskellige lande: Frankrig, Schweiz og Italien. Turen byder på storslåede landskaber over alperne med snedækkede bjergtoppe, floder, idylliske blomsterenge og blå gletsjere. Når der skal overnattes, vil der være en lang række familiedrevne bjerghytter og små hoteller i de traditionelle landsbyer, hvor man vil opleve gæstfrihed og kan nyde lokalt mad fra de tre lande. 

Grundet turens længde, kræves det at man er i nogenlunde form. Men bortset fra dette, så er Tour du Mont Blanc en rute, der kan vandres af alle voksne, da der er afmærkede vandrestier hele vejen. 

 

Faktaboks - Flyhjælp

Flyhjælp hjælper passagerer med at indhente økonomisk kompensation og refusion for forsinkede og aflyste flyafgange. Over 150.000 passagerer er allerede blevet hjulpet siden vi startede i 2014 og mere end 200.000.000 mio. kr. er blevet indhentet fra flyselskaberne. Du kan oprette din sag gratis hos os i dag. 

Af Philip Brechmann