flyhjaelp-logo-2.png

 

SAS pilotstrejke

 

Hvis dit fly bliver aflyst, kan du have ret til kompensation på 250-400-600 EUR afhængigt af distancen på din flyrejse. Piloterne i SAS strejkede også i april 2019, og EU domstolen har afgjort, at SAS skulle betale kompensation i de sager. Retspraksis tyder derfor på, at de berørte passagerer af SAS strejke i 2022 også har ret til kompensation, medmindre de har fået meddelelse om aflysningen mere end 14 dage i forvejen.

 

Hvad er mine rettigheder og muligheder?


Du har rettigheder i forbindelse med aflyste fly. Du kan enten

  1. Bede SAS om at få en refusion for din billet.
  2. Bede SAS om at blive ombooket hurtigst muligt. SAS skal ombooke til en anden afgang, så tæt på som muligt, til din oprindelige afgang.
  3. Hvis SAS ikke ombooker dig, kan du selv købe en ny billet eller alternativ transport (tog elle lejebil), og så skal SAS refundere prisen på den nye flybillet.  
  4. Hvis SAS fx ombooker dig til en afgang 2 dage senere, og du selv kan finde en afgang 1 dag tidligere, har du ret at blive ombooket til den første ledige flyvning, også med andre flyselskaber. Hvis SAS nægter at ombooke dig til en tidligere flyvning, kan du selv købe den, og få pengene refunderet for den nye flybillet. 
  5. Husk at det skal være en rimelig ombooking. Du kan ikke købe billetter til første klasse eller chartre et privatfly. Det anses ikke som en rimelig omkostning. 

SAS strejke - kan jeg købe nye flybilletter?

 

 

 

 

Klar til at komme i gang? Forsinket eller aflyst fly?

Flyhjælp hjælper dig med at få op til 4.500 kr. i kompensation, hvis dit fly var forsinket eller aflyst

 Tusindvis af glade kunder

 Den bedste sagsbehandling

 Risikofrit - nemt og hurtigt