flyhjaelp-logo-2.png

Changi Airport i Singapore - verdens bedste lufthavn

February 2021

seneste indlæg

Skal du rejse i sommerferien? Læs om dine flyrettigheder her

June 2024

Changi Airport i Singapore - verdens bedste lufthavn

Når man har set Changi Airports indendørs vandfald, de imponerende stålskulpturer og kaktushaven på tagterassen, forstår man godt lufthavnens popularitet verden over. Lufthavnen er blevet kåret til verdens bedste lufthavn for ottende år i træk.

Selvom flytrafikken er blevet nedskruet i alle verdens lufthavne det sidste års tid, har det ikke afholdt lufthavnsanmeldelsesfirmaet Skytrax fra at afholde deres årlige prisuddelingsshow. Her bliver de bedste lufthavne belønnet inden for alt fra 'bedste lufthavnssikkerhed' til 'bedste shopping faciliteter'. Den luksuriøse lufthavn i Singapore løb dog med hovedgevinsten 'Bedste lufthavn i verden'. En gevinst, som de har holdt godt fast i siden 2013.

Kåringen var, ligesom alle de andre priser, baseret på resultaterne fra lufthavnsundersøgelsen 'World Airport Survey'. En online undersøgelse, som er udarbejdet af Skytrax og er verdens største inden for området. Den omhandler kundetilfredshed og er derfor udfyldt af passagerer og andre personer, der har haft lyst til at udfylde den. Tilbage i 2018 var der lige under 14 millioner mennesker på over 100 forskellige lande, der deltog i undersøgelsen.

Changi Airport er i dag iblandt de 20 travleste lufthavne i verden og i 2019 havde lufthavnen lige under 70 millioner passagerer igennem. Det betyder samtidig, at lufthavnen hvert år har tusindvis af forsinkelser. Husk at gøre krav på den kompensation, du er berettiget til. Brug vores beregner og se hvor meget Flyhjælp kan hjælpe med at hente hjem til dig. Vi har allerede nu krævet omkring 1,8 millioner kroner i kompensation for passagerer, der fløj til eller fra Changi Airport.

 

Singapore Changi Airport er en oplevelse i sig selv

Der er nærmest aktiviteter for enhver smag og ventetiden går som regel stærkt, hvis man skal have et par timer til at gå i Singapores største lufthavn. Er man ikke meget for at gå rundt, kan man bl.a. se en film i deres gratis biograf, få en massage eller besøge 'Zone X', hvor man kan spille alverdens arkadespil.

Men det ville være en skam at gå glip af lufthavnens arkitektur og kunstneriske aspekter, som nok er det, der har fået mange passagerer til at have Changi Airport som deres favorit lufthavn. Rundt omkring i lufthavnen er der bl.a. en lang række haver, som er et kig værd. Man kan fx se deres tropiske regnskove eller gå rundt blandt 1000 sommerfugle i lufthavnens sommerfuglehave. Der findes også flere forskellige blomsterhaver, inklusiv en solsikkehave, hvor der er rig mulighed for at tage gode billeder.

Den mest kendte attraktion i lufthavnen er dog 'Rain Vortex'. Verdens største indendørs vandfald med en højde på 40 meter, som er bygget i midten af en af lufthavnens flotte haver. Om aftenen projiceres der et lyd- og lysshow på vandfaldet, som giver en endnu smukkere oplevelse. 

Hvis man har en lang mellemlanding, kan man deltage i en gratis 2,5 timers rundvisning i Singapore. Touren hedder 'Heritage Tour' og kører fra Changi Airport. Bussen stopper ved Chinatown, Little India, Kampong Glam og Merlion Park. Så her har man også god mulighed for at opleve Singapore uden for lufthavnen.

Derudover byder lufthavnen på 257 butikker til shopping og 174 restauranter og cafeer, hvor man kan finde alverdens mad.

Det vil tage noget tid at udforske lufthavnens 13 kvadratkilometer og komme fra den ene ende til den anden. Derfor har lufthavnen naturligvis også tilføjet en togrute i lufthavnen, som kan fragte passagerer mellem terminalerne. 

Af Frederik Hedegaard