flyhjaelp-logo-2.png

Forsinkelse eller aflysning hos Tap Air Portugal - Få op til 4500 kr.

November 2020

seneste indlæg

De Mest Almindelige Misforståelser om Flyforsinkelseskompensation

September 2023

Aflysninger & flyforsinkelser med TAP Air Portugal

Der findes ikke noget værre end en forsinkelse eller aflysning når man havde udsigt til en god ferie eller en længsel for at komme hjem. Vi vil her give dig en guide til dine rettigheder når du flyver med TAP Air Portugal, og hvem flyselskabet er og hvilken historie de har.  

 

Hvem er TAP Air Portugal?

Tap Portugal er som navnet lyder, det nationale flyselskab i Portugal, og har deres hovedsæde i den portugisiske hovedstad Lissabon. Flyselskabet blev stiftet i 1945, med det portugisiske navn Transportes Aéreos Portugueses, som er er navnene der giver forkortelsen TAP.

Selskabet er en del af den stører flyalliance nemlig Star-Alliance, hvor flyselskaber som eksempelvis, SAS, Air-China, Air-Canada, United-Airlines og Lufthansa også er en del af. 

TAP Air Portugal har en flåde på omtrent 87 flyvemaskiner, der flyver under normale omstændigheder til 93 destinationer, med deres personale på 7.300 mennesker. 

Tap Air Portugal startede deres kommercielle flyvninger med destinationer til de tidligere portugisiske kolonier rundt om i verden. Grundet de tropiske vejrforhold i de daværende kolonier, har TAP Air´s uniformer altid skilt sig ud fra de andre flyselskaber, og været mere eksotiske. 

Hvad er dine rettigheder hvis du oplever en aflysning med TAP Air Portugal?

Som EU-passager har man en række rettigheder der beskytter en hvis man kommer ud for en aflysning

Det er dog nogle kriterier der skal være opfyldt før man kan få kompensation. 

  • En Planlagt afgang fra EU-land eller en slut destination i EU-land med et flyselskab som er indregistreret i et europæisk land 
  • Hvis dit fly blev aflyst mindre end 14 dage før afgang.
  • Hvis du ankommer til din destination senere end 2 timer efter det annoncerede ankomsttidspunkt.

Hvis disse faktorer som set ovenover er opfyldt, så har du ret til kompensation fra TAP Air Portugal. Kompensationens størrelse er er defineret ud fra hvor lang den pågældende rejse skulle have været. Vi har her lavet en liste over hvad man kan forvente sig i kompensationen, hvis man har ret til kompensation. 

  • Hvis ruten er under 1.500 km, så kan du være berettiget 250 euro. 
  • Er ruten mellem 1.500 km og 3.500 km, kan du være berettiget 400 euro. 
  • Er din rute længere end 3.500 km kan du være berettiget helt op til 600 euro.

 

Hvad er dine rettigheder hvis du oplever en flyforsinkelse med TAP Air Portugal?

Tidligere har vi i Flyhjælp lavet en liste med de mest forsinkede flyselskaber i Europa, hvor TAP Air lå forholdsvis højt på listen. Det er derfor en god ide at være kendt med sine rettigheder hvis man har valgt en rejse med Tap Air. Hvis du har været forsinket med TAP Air, kan du have ret til kompensation hvis kriterierne herunder er opfyldt.

  • Mere end 3 timers forsinkelse 
  • Afgang fra et EU-land eller slut destination i er EU-land med et Europæisk flyselskab

 

Hvad gør du hvis du oplever en flyforsinkelse eller aflysning med TAP Air Portugal?

Hvis du har oplevet en forsinkelse eller aflysning med TAP Air Portugal, eller et andet flyselskab, så er Flyhjælp klar til at føre din. Vi er eksperter indenfor områdets jura og vil løbende holde dig opdateret med din sag. Start din sag her eller hør mere om dine rettigheder her

Af Frederik Hedegaard