flyhjaelp-logo-2.png

Flyforsinkelse med Norwegian - Få op til 4500 kr.

January 2019

seneste indlæg

Skal du rejse i sommerferien? Læs om dine flyrettigheder her

June 2024

Forsinkelse med Norwegian og aflyste fly

Det er kedeligt at vente og det bliver ikke bedre af at gøre det i en lufthavn, når man nu sådan havde glædet sig til at starte sin ferie. Som Flypassager kan du dog finde en lille trøst i, at det er muligt at indhente kompensation for den tid, som du spilder i lufthavnen.

I dette indlæg gennemgår vi, hvordan du kan blive kompenseret med op til 4.500 kr. for en flyforsinkelse med Norwegian Air Shuttle.

Med Flyhjælp har du mulighed for at kræve erstatning fra flyselskaberne, når du har oplevet en forsinkelse eller aflysning af dit Norwegian fly. Vi hjælper dig nemlig med at undersøge dine rettigheder og muligheder, når uheldet er ude.

Dette indlæg handler om flyselskabet Norwegian, så har du haft en beklagelig oplevelse på en flyrejse, anbefales det, at du læser med her.

 

Norwegian flyselskab - Nordens lavprisselskab

Norwegian Air Shuttle blev grundlagt i 1993 og er i dag det sjette største lavprisselskab i Europa. Flyselskabet har en af de yngste flåder, bestående af næsten 130 fly med yderligere 260 stk. på bestilling. Det tillader dem, sammen med deres næsten 7000 ansatte, at kunne tilbyde rejser på mere end 500 ruter mod 150 forskellige destinationer.

Norwegians hovedsæde ligger i Fornebu, en halvø i nærheden af Oslo, hvor flyselskabet også har deres primære flyvebase placeret. Norwegians CEO er Bjørn Kjos, som har været ved roret siden 2002.

Flyselskabet tilbyder en medlemsordning kaldet Norwegian Reward, hvor man som medlem, har mulighed for at optjene “Cashpoints”, der kan bruges til at betale for flybilletter og andre fordele, når man rejser med Norwegian. Som medlem optjener du automatisk points, hver gang du flyver med Norwegian.

Norwegian har også indgået aftaler med diverse hoteller og biludlejningsservices, så du også har mulighed for at optjene points, når du handler med deres samarbejdspartnere.

 

Når Norwegian-flyet er aflyst eller forsinket

Som et europæisk flyselskab skal Norwegian følge den europæiske forordning 261/04, der vedrører flyforsinkelser. Denne angiver, at du som rejsende, har krav på kompensation ved flyforsinkelser. Kompensationens størrelse afhænger af den planlagte rejses længde samt forsinkelsens varighed.

Der er mulighed for at få op til 4.500 kr. (600 euro) i kompensation fra Norwegian. Mere om din ret til kompensation senere i indlægget.

Vi anbefaler derfor, at du undersøger dine rettigheder og sætter dig godt ind i reglerne omkring flyforsinkelser, hvis du ønsker at søge erstatning fra flyselskabet. Oplever du en forsinkelse med dit Norwegian fly har du ret til at få gratis forplejning under ventetiden, hvis forsinkelsen har været betydelig stor i forhold til længden af rejsen.

Det vil sige rejser under 1.500 km. med forsinkelse på mere end 2 timer. Rejser mellem 1.500 km. og 3.500 km. med forsinkelser på mere end 3 timer. Og rejser over 3.500 km. med forsinkelser på mere end 4 timer. Skulle forsinkelsen nå op på mere end 5 timer, vil du, uanset længden på rejsen, have ret til gratis forplejning. Derudover vil du også have mulighed for at få din billet refunderet, eller hvis du har påbegyndt rejsen, kunne kræve at få en returbillet til rejsens udgangspunkt.

Skulle du have behov for at overnatte, inden at din rejse fortsættes, uanset om det er en fortsættelse eller returflyvning, er det flyselskabet der skal betale dine udgifter for hotel og transport til og fra lufthavnen.

 

 

Aflyst fly hos Norwegian

Har du oplevet en aflysning af dit Norwegian fly, som du ikke er blevet gjort opmærksom på tids nok, har du også ret til kompensation. Det er de samme regler, der gør sig gældende for aflysninger, som det er ved forsinkelser. Du har ret til gratis forplejning og eventuelle udgifter i forbindelse med overnatninger og transport, skal betales af flyselskabet.

 

Kompensation ved flyforsinkelse hos Norwegian

Som nævnt længere oppe, har du mulighed for at søge om økonomisk erstatning fra Norwegian, når du oplever en forsinkelse på mere end 3 timer. Dette uanset rejsens længde. Det samme gør sig gældende, når du ikke er blevet informeret om en aflysning tids nok. Det beløb, som du er berettiget til, er afhængigt af rejsens længde.

 

  • Ved rejser under 1.500 km. kan du være berettiget til 250 euro.
  • For rejser mellem 1.500 km. og 3.500 km. Er beløbet 400 euro
  • og ved rejser over 3.500 km. 600 euro.

Hvis du søger kompensation på grund af en forsinkelse, skal du være opmærksom på, at flyselskabet har mulighed for at reducere dit kompensationskrav med 50 %, hvis de har kunnet ombooke din rejse, således at den nye rejses ankomsttid stemmer overens med den planlagte rejses.

Du vil kun kunne søge erstatning fra Norwegian, hvis rejsens forsinkelse eller aflysning skyldes omstændigheder, som flyselskabet har kunnet afværge. Skyldes problemerne på rejsen derimod usædvanlige omstændigheder, som f.eks. dårligt vejr eller en strejke, har flyselskabet ikke haft mulighed for at kunne forudse eller afværge situationen og det er derfor uden for flyselskabets faktiske kontrol.

Som kompensation kan du få tilbudt en betaling via rabatkuponer eller anden form for tilgodebevis, hvis dette er en løsning, som du foretrækker, kræver det, at du giver skriftlig accept før det er gældende. Det er vigtigt, at du gemmer alle de kvitteringer og oplysninger, som du har fået i forbindelse med din rejse, da dette er din dokumentation for rejsens forløb.

Flyhjælp.dk kan du gratis indtaste dine oplysninger og beregne din kompensation. Du er også velkommen til at skrive ind til os på mail: [email protected] eller via vores live chat. 

 

Af Melik Karatas