Trustpilot score Trustpilot score

Missede du mellemlandingen?

I henhold til forordningen er flypassagerer berettigede til kompensation efter de almindelige satser, hvis man grundet en forsinkelse fra afgangslufthavnen, ikke når sit fly ved mellemlandingen. Forskellen imellem det oprindelige ankomsttidspunkt og det aktuelle ankomsttidspunkt på slutdestinationen skal være over 3 timer grundet den missede mellemlanding. Er dette tilfældet, så er flypassagerene berettigede til en kompensation på hhv. 250 EUR, 400 EUR eller 600 EUR afhængigt af flyvedistancen.

Hvis du ønsker at vide, hvorvidt du er berettiget til kompensation for din missede mellemlanding, og hvor meget du er berettiget til, så indtast dine oplysninger i vores kompensationsberegner, som du kan gå til via forsiden.

Forplejning ved missede mellemlandinger

Flypassagerer er ligeledes berettigede til forplejning, hvis den samlede forsinkelse overstiger 2 timer. Hvis man som flypassager har haft udgifter i form af mad, drikke, transport mellem lufthavn og hotel eller telefonopkald ved en misset mellemlanding, så er man berettiget til at få dette dækket af flyselskabet, hvis man har kvitteringer på udgifterne.

Har du misset dit fly ved en mellemlanding sent om aftenen eller om natten, så har du ret til at blive indlogeret på et hotel på flyselskabets regning, såfremt det næste fly afgår væsentligt senere. Har du misset dit fly ved en mellemlanding og er blevet tilbudt ny afrejse 3 timer efter, kan du derfor ikke kræve at blive indkvarteret. Hvis afrejse videre fra din mellemlandingsdestinationen først er muligt dagen efter, så kan du have ret til det.

Husk at gemme kvitteringerne på alt, du køber. Vi har mulighed for at få flyselskabet til at refundere de udgifter, der står i mål med forsinkelsens varighed. Vær opmærksom på at dit forbrug skal være inden for det, som man med rimeligheden kan forvente. Du bør derfor ikke indkvartere dig selv på et 5-stjernet hotel, hvis der er et 3-stjernet i umiddelbar nærhed, og du kan måske nøjes med en sandwich frem for en stort anlagt middag. I tilfælde som ovenstående kan du typisk kun få refunderet en vis del af dine udgifter.

Usædvanlige omstændigheder ifm. mellemlanding

I henhold til EU-forordningen er man ikke berettiget til kompensation efter de almindelige satser, hvis årsagen til flyforsinkelsen fra afgangslufthavnen er ”usædvanlige omstændigheder”.

Disse usædvanlige omstændigheder er:

  • Strejker (varslede såvel som spontane)
  • Usædvanlige vejrforhold (vejrforhold som nedsætter sigtbarheden og udgør en sikkerhedsrisiko)
  • Terror/militærkup (omstændigheder som udgør en trussel mod den almene orden)
  • Udgangsforbud/flyveforbud (Air Traffic Control)
  • Passagerers akut sygdom eller ildebefindende

Her er en liste over omstændigheder, der ikke anses for ”usædvanlige omstændigheder":

  • Tekniske problemer
  • Mandskabsmangel
  • Bird strikes

Hvis man som flypassager misser sit fly ved en mellemlanding pga. en forsinkelse, så kan man naturligvis få omlagt sin rejse, således at man ankommer til den endelige ankomstlufthavn ved første givne lejlighed. Alternativt kan man selv købe nye flybilletter igennem et andet flyveselskab. Hertil er man berettiget til at få dækket prisdifferencen mellem de oprindelige flybilletter og de nye flybilletter.

Har du brug for hjælp vedrørende din sag, er du velkommen til at ringe ind på 8282 9090 eller skrive direkte til kundeservice på kundeservice@flyhjaelp.dk.

Beregn din kompensation!

Tag testen og find ud af hvor stor en kompensation, du er berettiget til. Såfremt du har krav på kompensation, kan vi indhente vi pengene for dig – nemt, enkelt og professionelt.

Klik på knappen og svar på spørgsmålene. Det tager kun 3 minutter.

Fortsæt

Følg os på Facebook

Kontaktinfo

Dronningensgade 66, 1420 København K

+45 82 82 90 90

kundeservice@flyhjaelp.dk

facebook.com/flyhjaelp

Telefontider

Om Flyhjælp

Vi hjælper flypassagerer med at sikre økonomisk kompensation for flyforsinkelser, aflysninger og overbookninger. Vi er eksperter på områdets jura og godkendt af politimyndigheden til at stå for kommunikationen med flyselskaberne og indhente din retmæssige kompensation.

    Om os     Jobs     FAQ     Blog    
    Erhverv     Rejsebureauer     Fuldmagt